Eten

Vegan challenge week 2: Hoe gaat het ermee?

17 april 2017

Zoals ik eerder al meldde ben ik de challenge aangegaan om een maand lang plantaardig te eten. Inmiddels is ben ik op de helft. Er zijn al twee weken voorbij. In deze post vertel ik je of ik het nog volhoud en wat ik zoal heb gegeten.

Deze week ging best goed. Als je ziet wat ik allemaal heb gegeten denk je waarschijnlijk van niet. Ik heb ook best veel dingen gegeten
die niet vegan zijn, maar ik ben ook van mening dat wanneer je switcht van 100% vlees-, kaas-, room- en chocolade-eter, het bijna
onmogelijk is om ineens 100% plantaardig te eten. Nog steeds heb ik de verleiding van kaas weten te weerstaan (wat overigens wel
heel moeilijk is, vooral toen ik kaas voor Arne ging kopen). Nu ik geen kaas meer eet duurt het ook megaaaaa
lang voordat zo’n blok op is (echt heel lang, nu ligt er al twee weken een blok heerlijke oude kaas naar mij te staren vanuit de koelkast. Af en toe roept hij mij, maar ik negeer. Duurt ook niet lang meer denk ik, haha).

Chocolade verleidingen

Ohja, naast kaas zijn er natuurlijk chocolade paaseieren. Overal. Heel veel. Want het is Pasen. Dus misschien heb ik een keer paaseitjes gegeten. Oke, twee keer.
Toen ik op m’n werk kwam werd ik omringt met chocolade paaseieren en paas-bonbons. Daarnaast kreeg ik een zak met
mega chocoladepaaseieren cadeau en een paasstol. Je snapt het wel, de verleiding is groot haha. Ik deed eerst nog een poging om het te negeren en begon aan m’n zelf meegebrachte fruitsalade. Poging mislukt, fruitsalade was zuur en niet meer goed. Dus heb ik twee paaseieren opgegeten en de rest aan Arne gegeven. Dezelfde dag heb ik ook een groot stuk chocoladetaart opgegeten, in het kader van dan maakt het niet meer uit.

Ik weiger om witbrood te eten 

Toen ik zei dat ik elke dag havermout als ontbijt heet, bedoelde ik dus ook elke dag. Spannend he?
Eigenlijk is het ook best wel heerlijk om niet hoeven na te denken over wat je gaat eten.
Verder at ik echt super super veel aardappelen. M’n moeder bakte ook wel eens tussen de middag krieltjes voor me.
Waarschijnlijk vind ze m’n nieuwe dieet maar zielig. Ik heb nog een poging gedaan om andere koekjes te vinden, maar
na het lezen van zes verpakkingen ben ik het vaak wel weer beu en dan koop ik maar gewoon wat ik ken.
Brood vinden blijft een drama. Op een gegeven moment dacht ik brood gevonden te hebben, maar toen ik thuis was
bleek dat ik over ‘gist’ had heen gelezen. Ik weiger ook om telkens wit brood te gaan eten. Ik hou gewoon van donker brood.
Dus geen veganitsch verantwoord brood voor mij.

Hieronder mijn eetdagboek. Ik heb geen foto’s gemaakt dit keer, dat zit nog niet echt in mijn systeem.
Ik zal proberen er op te letten. Deze week was ook niet super spannend, dus je mist ook geen fantastische beelden.
Wel heb ik een foto van een leuk bloemtje en een schattig lammetje (die inmiddels al bijna een volwassen schaap is). Oh, en onze
buur koeien staan ook eindelijk is de wei. Ik begon me al een beetje zorgen te maken waar ze waren.

Maandag 10 april
Ontbijt: havermoutpap
Lunch: vegaburger + komkommer & snoeptomaatjes, gebakken krieltjes
Avondeten: zoete en gewone gekookte aardappelen, paksoi, salade met roma-sla, zuurgoed en walnoten

Dinsdag 11 april 
Ontbijt: havermoutpap
Lunch: twee broodjes met (soya)boter en schuddebuikjes
Snack: groene appel en paar pure paaseitjes
Avondeten: pasta met groente en tomatensaus
Snack: pindarotsjes puur en later naturel chips

Woensdag 12 april 
Ontbijt: havermoutpap
Snack: fruitsalade
Lunch: 2x wrap met hoemoes (limoen koriander), sla, spinazie en komkommer
Avondeten: gebakken aardappelen, aubergine en sperziebonen
Snack: wrap (zelfde als lunch)

Donderdag 13 april 
Ontbijt: havermoutpap
Lunch: gebakken krieltjes + 2x wrap met hoemoes (pikant), komkommer tomaat & bloemkool en walnoten
Snack: 2 pruimen, 2 haverkoekjes
Avondeten: rijst, spitskool, vega burger, bonenmix

Vrijdag 14 april 
Ontbijt: havermoutpap
Lunch: 3x brood met hoemoes (pikant) en rauwkost
Avondeten: gebakken krieltjes, wortelen+doperwten+paprika, vegaburger, appelmoes, ananasschijf
Snack: haverkoekjes

Zaterdag 15 april 
Ontbijt: havermoutpap
Snack:  2 (melk)chocoladepaaseieren  (niet vegan dus)
Lunch: 3x brood met hoemoes (koriander/limoen) + wortel en radijs & heldere prei soep
Snack: chocolade slagroomtaart (helemaal niet vegan)
Avondeten: aardappeltjes (met rode schil) uit de oven met verschillende groenten, gebakken zoete aardappelblokjes & bulgur


Zondag 16 april 

Ontbijt: havermoutpap
Snack: 3 paaseitjes (niet vegan)
Lunch: gebonden champignonsoep + 2 broodjes
Snack: groene appel
Avondeten: roti met aardappel en kouseband
Snack: havermoutkoekjes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply