Algemeen

Hoi, ik ben Sabine en ik ben ondernemer

21 januari 2018
ondernemer-sabine-kleinfestijn

De titel doet denken aan een AA-meeting en deze bekentenis voelt ook stiekem een beetje zo aan. Al jaren lang ben ik door mijn opleiding in contact geweest met verschillende ondernemers. Na alle informatie te hebben vergaard over wat ondernemen allemaal inhoud, besloot ik zo halverwege mijn opleiding dat ik geen ondernemer wilde worden. In het een-na-laatste jaar van mijn opleiding, toen ik tijdens mijn stage brak (dicht tegen een burn-out aan) wist ik het zeker:Ik word geen ondernemer! Ik zou voor een baas gaan werken. Iets in de trant van ‘werken om te leven en niet leven om te werken’.

Inmiddels heb ik een KvK-nummer, BTW-nummer en is mijn onderneming een feit. De eerste belastingaangifte heb ik zelfs al gedaan. Ben ik dan toch overstag gegaan door al die inspirerende mensen die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen? I don’t really fucking know. Eén ding zou ik zeker niet doen, net als veel van de ondernemers beginnen zonder een duidelijke richting, zonder ondernemingsplan. Ha, in mijn dromen! Ik zal gewoon onderweg moeten leren,net als zij. Ik ga van B naar E, in plaats van A naar Z en het is allemaal prima. Deze stap is een sprong in het diepe, maar ook een fantastische uitdaging!

Hoe mijn onderneming is geboren

Wekelijks ga ik bij mijn moeder op de thee en kletsen we wat over de dagelijkse gang van zaken. Ik was al een paar weken op zoek naar een baan. Het solliciteren leek niet zo soepel te gaan als dat ik hoopte. Zoals moeders zijn (at least mine), wordt er niet gedacht in problemen, maar in oplossingen. Zodoende kwam ze met het idee om in tussentijd kraamcadeau’s te verkopen. We maakten al regelmatig kraamcadeau’s voor familie en vrienden en die worden altijd enthousiast ontvangen.

Geen slecht idee, maar de perfectionist in mij wilde geen zwarte handelaar worden en het gelijk goed aanpakken. Mijn broertje (inmiddels al 21 jaar, maar ik noem hem nog steeds geen broer) wilde ook wel zijn aandeel leveren en onze onderneming (Klein Festijn) was geboren. Allerlei officiële rompslomp is inmiddels geregeld, een flink aantal producten zijn bedacht en vervaardigd en het design voor de website is gemaakt. Op 1 januari lanceerden we de website en nu realiseer ik me dat ik toch echt ondernemer ben! Naast mijn ‘gewone’ baan, want die vond ik net nadat we het KvK-nummer van Klein Festijn ontvingen.

Over onze onderneming: Klein Festijn

Onze onderneming heet Klein Festijn en is een online cadeauwinkel. Niet een cadeauwinkel zoals de meesten, want alle cadeaus vervaardigen wij zelf. Koop je iets bij ons, dan ben je er zeker van dat er geen ander cadeau op de wereld is zoals die ene die jij hebt uitgekozen. Uniek en speciaal, net als degene die het cadeau mag ontvangen. Wij willen dat elk product uit onze shop een klein feestje is en we vinden dat je stil moet staan bij alle grote en ook kleine successen. Onze bedrijfsnaam Klein Festijn past goed in die gedachte.

Op dit moment hebben we een mooie collectie van meer dan 50 kraamcadeaus gecreëerd. We zijn bezig met de kids collectie (leeftijd:3 t/m 12 jaar) en die komt volgende maand online. Ook zijn we in de weer met ideeën voor verjaardag cadeau’s, cadeau’s voor de feestdagen en andere momenten in het leven die een cadeautje waard zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze onderneming? Wees niet te verlegen om op de website te kijken: kleinfestijn.nl. Woon je in Groningen? Dan kun je ook een kijkje nemen bij de winkel MijnTafel (Herestraat 93), daar kun je wekelijks een andere selectie van onze producten bekijken en kopen.

kleinfestijn-kraamcadeaus

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Bert Mulder 21 januari 2018 at 22:47

  Mooi verhaal Sabine ! Veel succes met je prachtige winkel !

 • Reply Marjolein 24 januari 2018 at 08:16

  Gefeliciteerd!! Heel veel succes met je eigen onderneming😃

  • Reply Sabine 24 januari 2018 at 08:20

   Heel erg bedankt Marjolein. 😁

 • Reply Desi 9 februari 2018 at 14:25

  Wauw wat tof! Heel veel succes!

  • Reply Sabine 9 februari 2018 at 16:47

   Bedankt Desi 😁

 • Reply Djuli 11 februari 2018 at 18:18

  Heel veel succes met je mooie online winkel!

  • Reply Sabine 11 februari 2018 at 18:32

   Heel erg bedankt! 😁

  Leave a Reply