instant noodles test noedels in cup / beker review
Eten

De grote instant noedels test: vegetarisch & zonder smaakversterkers

Arne vertelde dat ze op zijn werk van die zakjes kippenbouillon hebben. Eigenlijk wilde hij er niet aan toegeven, omdat de zakjes vol met smaakversterkers zitten en daarnaast zit er ook nog kip in. Toch waren de verleidingen soms moeilijk te weerstaan, want het rook zo lekker. Zo ontstond de zoektocht naar makkelijk mee te nemen (het liefst in een beker) vegetarische instant noedels zonder smaakversterkers. De keuze is niet zo reuze wanneer je een lange wensenlijst hebt, maar we hebben er een aantal kunnen testen. Vandaag deel ik onze bevindingen.

De deelnemers

We testten zeven kant-en-klaar meeneembekers. Allemaal geselecteerd op zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en op dat ze vegetarisch zijn. De keuze was niet enorm en daarom hebben we de test breder getrokken. Niet alleen noedels, maar ook pasta en rijst. De aankopen deed ik bij de Jumbo en Albert Heijn.

 • Naked Noodle, Singapore Curry
 • Naked Noodle, Thai Sweet Chili
 • Naked Noodle, Thai Green Curry
 • Good Noodles (Unox), Thaise Curry
 • Cup a Soup, Kaas & Pasta
 • Good Pasta (Unox), Romige Kaassaus
 • Good Rice (Unox), Indiase Curry

De test

Alle noedels krijgen een oordeel tussen de 1 en 5 sterren/ soepkommen. Waarin 1 staat voor afgrijselijk en 5 voor beste instant maaltijd ever.

Het merk Naked Noodle kwam al snel naar voren toen we onderzoek deden naar zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. De term “Naked” geeft al aan dat er niets aan toegevoegd is. We kochten de drie smaken die bij onze supermarkten leverbaar zijn.

Naked Noodle, Singapore Curry

Cijfer: 2/5
Het fijne van deze noedels is dat je kleine stukjes wortel terug zag. Dat vind ik altijd chill, dan lijkt het toch nog of je iets gezonds aan het eten bent.
De substantie vond ik wel wat slijmerig, dat ben ik niet echt gewend van noedels. De kruiden vonden we allebei niet lekker. Daarom een onvoldoende als beoordeling.

Naked Noodle, Thai Sweet Chili

Cijfer: 2/5
Bij de tweede poging voor Naked Noodle waren onze verwachtingen al wat lager. De verpakking zag er vooralsnog veelbelovend uit. Met de pepers op de voorkant verwachte ik een lekkere spicy saus. Helaas was dat niet het geval. De kruiden waren wederom niet geweldig, de noedels misten echt diepgang in de smaak. Erg jammer, daarom weer een onvoldoende.

Naked Noodle, Thai Green Curry

Cijfer 2,5 /5
Eigenlijk was ik al helemaal Naked Noodle Klaar, maar Arne is geen opgever. Hij slingerde toch de waterkoker aan en bereidde de Thai Green Curry noedels. Ik wilde het al niet eens mee proberen, maar het rook toch wel lekker dus nam ik een paar happen. We waren het er over eens dat dit de beste van de drie Naked Noodle’s is. Iets fijner qua kruiden, maar mist nog steeds diepgang. Oordeel: “wel oké”. Een kleine voldoende voor deze guy.

Daarna over naar de Thaise Curry van Unox.

Good Noodles (Unox), Thaise Curry

Cijfer: 3,5/ 5
De Thaise curry van Unox heeft me wel verrast. De noedels zelf waren witte rijstnoedels in plaats van eiernoedels. Ze zijn dus ook dikker, mega chill! Je moet wel even goed roeren, omdat alle kruiden anders onderin blijven zitten. Qua kruiden veel beter dan bij Naked Noodle. Er zat een beetje pit in, een shitload aan kurkuma en het was heeeeeel zout. Maar voor een kant-en-klaar gerecht helemaal prima. Ik vond zelfs nog mini stukjes snijboon. 🙂
Dikke voldoende!

Cup a Soup, Kaas & Pasta

Cijfer: 3,5/ 5
Oh, deze is ook leuk voor de afwisseling. Geen noedels, maar pasta. Al ligt dat in hetzelfde straatje natuurlijk. Ik dacht dat dit een soort pasta was met kaassaus. Alleen het is kaassoep, extra gevuld (dus met stukjes pasta), want Cup a Soup, duh. Arne had dat wel in één keer door, maar ik was een beetje teleurgesteld over de summiere hoeveelheid pasta. De pasta had wel een andere soort vorm dan je gewend bent, dus dat vond ik leuk. Wanneer je het gewoon als kaassoep ziet dan is deze cup hartstikke geslaagd. Precies wat je van een kaassoep verwacht.

Good Pasta (Unox), Romige Kaassaus

Cijfer: 3,5/ 5
Good Pasta is vergelijkbaar qua smaak met de kaas&pasta cup a soup van hierboven. Je krijgt eerder een soort kaassoep in plaats van een romige kaassaus, maar dit keer wel fatsoenlijk gevuld met pasta. Wellicht kun je het minder soeppig maken door het water niet helemaal tot de aanbevolen lijn te schenken. Her en der zie je wat groene spikkeltjes in de saus die broccoli moeten voorstellen. Niet definieerbaar, maar wel leuk voor de kleur. Vrolijke fusilli pasta, prettige smaak dus hier werden we wel blij van. Dikke voldoende!

Good Rice (Unox), Indiase Curry

Cijfer: 3/5
Als laatste testten we de Good Rice. Dit is totaal iets anders dan noedels of pasta, maar heeft wel dezelfde soort bereidingswijze. Ik vond dit wel een heel bijzonder concept, het was een soort uitgedroogde rijst zoals van die rijstpops snoepjes. Uiteindelijk werd het wel weer gewoon ‘normale’ rijst. Flink gekruid. Arne hield de nasmaak wel zo’n drie uur vast, dat vond hij niet erg prettig werken. Daarnaast kreeg hij een soort gekke tinteling op zijn tong ervan. Gelukkig had ik dat niet. Ik vond de Indiase curry lekker, alleen zal hem ook niet nog een keer eten. Op een gegeven moment had ik hele stukken kruidnagel (of zoiets) tussen de rijstkorrels en het mondgevoel daarvan vond ik niet zo lekker. Eigenlijk prima te eten, maar voor ons geen tweede keer.

Het eindoordeel

Uit de zeven geteste maaltijdbekers vonden we de Thaise Curry van Unox & de Good Pasta romige kaassaus het beste. Gelijk met de kaassoep kaas&pasta van Cup a Soup. De vier overgebleven kandidaten zullen wij niet nog een keer gaan bestellen. We hadden hele hoge verwachtingen van Naked Noodle, vooral omdat het concept ons zo aansprak. Niet op de ingrediëntenlijst hoeven kijken en weten dat er geen troep in zit. Alleen de diepgang van de smaken was er gewoon niet. Het is nog een redelijk nieuw concept, dus misschien dat het naarmate de tijd verstrijkt beter. Wellicht dat we Naked Noodle over een half jaartje nog eens proberen.

Koop jij weleens instant noedels? Zo ja, wat is jouw favoriet?

2 reacties

 • Melissa

  In de Naked noodles zitten inderdaad geen smaakversterkers, maar in alle andere die je getest hebt wel hoor. Daarom hebben die meer smaak dan de Naked varianten.

  • Sabine

   Hoi Melissa,
   Ik gekeken naar smaakversterkers in de E-600 groep, met name E621.
   Die zitten er als het goed is niet in. Het kan wel zijn dat er andere smaakmakers inzitten.
   Welke had jij hierin gespot?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.