bloempot van oude autobanden diy
DIY

Maak van je oude autobanden een vrolijke bloembak

Ik ben verliefd op de kleur geel. Sommige mensen hebben een hekel aan geel, omdat het schreeuwerig en aanwezig is. Maar ik hou van geel (en van schreeuwerig en aanwezig). Het doet mij denken aan de lente en de zon. Geel is in mijn beleving de vrolijkste kleur EVER. Wat jij?

Dat gezegd te hebben, wil ik met jullie mijn gele nieuwe aanwinst delen. (De foto is minder geweldig, maar who cares. Hallo Sabine met je telefoon). Mag je nieuw zeggen wanneer je iets al meer dan een jaar hebt? Whatever, ik noem het nieuw. Dat mag, omdat ik het pas in gebruik genomen heb. Feitelijk gezien is mijn gele vrolijke nieuwe bloembak helemaal niet nieuw, want ik heb hem gemaakt van Arne’s oude autobanden. Inmiddels zijn dus banden ook al een beetje verweerd, maar dat effect vind ik juist wel grappig.

Hello sunshine

Toen ik de banden geel verfde, woonde Arne nog in een flat met über-smal balkon. Helemaal geen ruimte voor een fancy bloembak dus. Nu wel, HA! Toen de zon ineens begon te schijnen en ik wakker werd uit mijn winterslaap ,zag ik dat er geen kleur in mijn tuin was. Nul, nada, niks. Ik ben toen snel naar de lokale groentewinkel gefietst en heb veertig viooltjes gescoord. Hopelijk overleven ze de komende nachtvorst haha. Goed, to-the-point.

Hoe maak je deze bloembak?

Heel erg simpel eigenlijk.

Stap 1:  Pimp je band

Wat ik heb gedaan is de autobanden schoonmaken, ontvetten, schuren en daarna verven. Je kunt ook spuiten natuurlijk, of zwart laten (maar ik vond een kleurtje wel vrolijk). Het dekte niet zo goed, dus ik moest twee lagen verven. Wanner de verf droog is kun je verder met stap 2.

Stap 2: Verstevig de binnenkant

Binnen in de banden heb een restje zijl dat ik nog ergens had liggen vastgeniet. Aan de onderkant heb ik een paar gaatjes geprikt zodat het overtollige water weg kan lopen wanneer het regent.

Zo makkelijk is het, alleen nog even vullen met aarde en plantjes en TADAA- zomer ready.

Direct wanneer ik deze post schreef moest ik denken aan deze oldie, die je al dansend keihard aan zet wanneer niemand kijkt.

Van welke kleur word jij vrolijk? 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.