lente-kat
Dagboek van een kat

Mukkes | Dag 7. Vandaag drink ik de lente

Lente, heerlijk! Er is iets vreemds gebeurd vandaag, er is een nieuw hek geplaatst. Ik had net dit mooie losse zand in mijn vizier, een paar strekkende meter aan heerlijk zand, waar je goed in kunt graven. Ik moest net nodig dus ik dacht ‘IDEAAL’, maar nee hoor bouwen die mensen er een hek omheen.

Heb je mijn avontuur van vorige keer gemist?
Kijk dan hier: Mukkes | Dag 6. Het watermysterie

Ik keek al even omhoog, maar te hoog om overheen te springen. Omdat het hek nog in opbouw was, liep ik er een rondje omheen. Kijken of ik toch nog ergens naar binnen kon. Toen ik het bijna op wilde geven, vond ik een gat dat groot genoeg was om doorheen te kruipen. En daar stond ik dan: in de fantastisch mooie zandbak. Eventjes dan, want wat er toen gebeurde! Ik werd er zonder pardon uitgetild en weer naast het hekje gezet. Pff ‘excuse me’.

Later die middag, toen ik helemaal alleen was heb ik het nog eens geprobeerd. Maar tevergeefs: ook het laatste gat was dichtgemaakt. Dat snap ik dan weer niet hè, dat ze een hek maken zonder deur. Ik ben benieuwd wat er gaat komen. Als ik zou mogen kiezen dan komt er een plekje met stromend water, misschien zelfs wel met wat visjes er in.

Lente onder de daken  

Over water gesproken, ook weer zoiets. Ik hou eigenlijk alleen van water als het vers is. Het liefst stromend dus, maar stilstaand is ook goed, zolang het maar vers is. Gistermiddag werd er een vaas op tafel gezet met tulpen en VERS WATER! Dorstig dat ik was, ben ik op de tafel geklommen Ik wilde ook wat van de lente proeven. De vaas was eigenlijk net iets te hoog, maar ik dacht dat ik er wel goed bij kon. Toen ik m’n kop erin stak viel al het water over de hele vloer. Super handig natuurlijk want nu had ik genoeg water om mijn dorst te lessen. Maar omdat de mensen altijd zo moeilijk doen over dit soort dingen, heb ik de rest van de dag buiten gelegen. Lekker rustig.


Mukkes-00631

Mukkes is ongeveer 12 jaar en is tien jaar geleden gaan samenwonen met Arne. Rare naam zeg, Mukkes! Mukkes is vernoemd naar een café in Leeuwarden, maar of Mukkes ook een echte kroegtijger is? Dat lijkt wel mee te vallen..  Een kattenleven gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn of op de bank chillen. Laten we daarom eens kijken in het leven van een kat. 

Eén reactie