kat drinkt water
Dagboek van een kat

Mukkes | Dag 6. Het watermysterie

Het eerste wat ik vandaag doe als iedereen wakker is, is met een vaartje naar buiten rennen. Eenmaal buiten ga ik heerlijk uitgestrekt op de stoep liggen, genieten van de zon. Mijn trucjes lijken te werken, want ik zie minder katten de laatste tijd. Zo’n momentje alleen op de wereld is fantastisch, van blijdschap rol ik twintigduizend keer over m’n rug en dan weer op m’n buik. Niemand nodig om mij te aaien vandaag, zie je wel! Ik kan gewoon mensvrij leven als ik wil, ha!

Modderpoten
Na een kwartiertje gelegen te hebben, bedenk ik dat het tijd is om in beweging te komen. Ik ga daarom op avontuur uit. Er ligt allemaal schoon, nieuw aarde verspreid over de hele tuin. Ik vind het maar een beetje vreemd, maar ik kan zo vijftien plekken aanwijzen waar ik uitgebreid kan graven. Helaas nu nog niet, het aarde is kleddernat en dan komt alle modder tussen mijn poten. Nee, aarde-natte poten wil je niet schoonlikken. Ik zoek wel een ander plekje om te graven.

Nattigheid
Waarom maken mensen eigenlijk altijd de aarde nat? Ik begrijp er niets van, maar ik hou dan ook niet van water. Alleen van vers water om te drinken, daar kun je me voor wakker maken! Al die andere dingen die mensen doen met water zijn gewoonweg raar. Ze gooien water op aarde, maar ook op zichzelf. Dat vind ik nog wel het vreemdste, waarom zou je water op jezelf gooien? Elke dag opnieuw! Het blijft voor mij een raadsel.

Op avontuur
Enfin, mijn avontuur dus. Eerlijk gezegd ben ik niet zo avontuurlijk als ik ooit was. Ik blijf nieuwsgierig, dat wel. Ik besluit mezelf op de proef te stellen door eens een ommetje buiten de tuin te maken. Goed, welk plankje was het ook alweer? …
Nog zoiets raars aan mensen, die bouwen overal hekken omheen.


Mukkes-00631Mukkes is ongeveer 12 jaar en is tien jaar geleden gaan samenwonen met Arne. Rare naam zeg, Mukkes! Mukkes is vernoemd naar een café in Leeuwarden, maar of Mukkes ook een echte kroegtijger is? Dat lijkt wel mee te vallen..  Een kattenleven gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn of op de bank chillen. Laten we daarom eens kijken in het leven van een kat. 

Reacties uitgeschakeld voor Mukkes | Dag 6. Het watermysterie