kat gordijn
Dagboek van een kat

Mukkes | Dag 4. Twee sardientjes in één buik

Elke dag, een paar uurtjes nadat ik heb gegeten. Is er boven een warme zachte slaapplaats beschikbaar. Op één of andere manier is die maar een uurtje per dag warm. Dus ik moet er altijd snel bij zijn. De anderen hebben dit ook ontdekt, gelukkig weten ze niet dat hij nog veel langer warm is. Ik ben er daarom altijd als eerste, het is maar goed dat mijn eten dan een beetje gezakt is want de trap op klimmen is een hels karwei met die uitgelubberde buik van me. Bij elke stap knalt dat ding weer tegen een tree aan.

Muizenjacht
Ik doe daarom extra rustig aan en zo stil als een muis. Over muizen gesproken trouwens, die moeten hier ook ergens zijn. Ik ruik ze weleens als ik hier boven ben. Mijn reukorgaan werkt trouwens nog uitstekend. Ik loop nog eens een rondje voordat ik op mijn warme troon ga liggen. Hier moeten ze toch ergens zijn?

Ik deel liever met mezelf 
Ik moet wel sneaky lopen, voordat de muizen het horen en de anderen ontdekken dat ik het ultieme geluk heb gevonden. Dan moet ik het delen, ik hou niet zo van delen. Nooit gedaan trouwens. Ik hou ook niet zo van drukte, dat is vast gekomen sinds ik ouder ben geworden. Ach ik weet het ook niet, mijn geheugen is er ook niet beter op geworden. In muizen zoeken heb ik vandaag ook geen zin meer trouwens, mijn buik is toch nog vol van mijn sardientjes.


Mukkes-00631Mukkes is ongeveer 12 jaar en is tien jaar geleden gaan samenwonen met Arne. Rare naam zeg, Mukkes! Mukkes is vernoemd naar een café in Leeuwarden, maar of Mukkes ook een echte kroegtijger is? Dat lijkt wel mee te vallen..  Een kattenleven gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn of op de bank chillen. Laten we daarom eens kijken in het leven van een kat. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.