katten liefde
Dagboek van een kat

Mukkes | Dag 5. Op ons terrein wordt niet gevreeën

Het is weer warmer buiten, heerlijk! De afgelopen weken heb ik eigenlijk alleen maar binnen gezeten. Een paar keer hebben ze me wel gedwongen om naar buiten te gaan, maar ik had er helemaal geen zin in. Rot toch op met je buiten. Ik mag dan wel een vacht hebben maar je hebt zelf ook wel gezien dat ik die voor de helft ben kwijtgeraakt. De haarballen vliegen om mijn oren.
Al met al loop ik dan wel een rondje hoor, naja een half rondje dan en dan weer terug naar binnen.

Planteneter 
Maar om maar even terug te komen op vandaag, ik ga nu wel weer graag weer op pad. Het zonnetje schijnt zo lekker en is nog niet te heet deze dagen met mijn zwarte vacht. Niet alleen ik vind het weer lekker om buiten te zijn, iedereen is uit zijn winterslaap gekomen. Er is weer leven buiten, de schapen staan in de wei, vogeltjes fluiten volop en allerlei plantjes bloeien. Ik ruik altijd aan de planten die ik tegenkom, als de geur mij aanstaat dan lik ik eraan om te kijken of ze lekker zijn. Planten eten is goed voor je maag is mij ooit verteld, al snap ik nooit welke ik dan moet hebben. Ik schuur ook weleens mijn kop aan grote planten. Naast dat dit lekker voelt, helpt het ook om de andere katten af te schrikken. Katten zijn er hier genoeg namelijk, die zijn net als ik ook weer vaker buiten.

Katten-etiquette 
De katten hier uit de beurt hebben geen manieren, laatst waren ze kittens aan het maken hier op de stoep. Dat was echt de laatste druppel voor me. Geen katten meer op mijn terrein! Daarom schuur ik niet alleen mijn kop tegen de planten, maar alles wat ik zie ga ik bij langs tegenwoordig. Elk bak, zak, tegel ruikt naar mij. Dat zal ze leren! Als dit niet werkt dan blaas ik ze voortaan gewoon het terrein af.


mukkesMukkes is ongeveer 12 jaar en is tien jaar geleden gaan samenwonen met Arne. Rare naam zeg, Mukkes! Mukkes is vernoemd naar een café in Leeuwarden, maar of Mukkes ook een echte kroegtijger is? Dat lijkt wel mee te vallen..  Een kattenleven gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn of op de bank chillen. Laten we daarom eens kijken in het leven van een kat. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.