mukkes tegels
Dagboek van een kat

Mukkes | Dag 1. Winter

Mukkes is ongeveer 12 jaar en is tien jaar geleden gaan samenwonen met Arne. Rare naam zeg, Mukkes! Mukkes is vernoemd naar een café in Leeuwarden, maar of Mukkes ook een echte kroegtijger is? Dat lijkt wel mee te vallen..  Een kattenleven gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn of op de bank chillen. Laten we daarom eens kijken in het leven van een kat.

mukkes

Dag 1| Winter

Pootje voor pootje loop ik door de deuropening, voorzichtig stap ik door het gras. Eens kijken of hier nog iets te eten is. Brr.. wat is het vreselijk koud. Maar ik loop door, er moet wel ergens een plekje zijn waar ik in alle rust mijn behoefte kan doen. Wanneer ik een perfect plekje heb gevonden, zak ik langzaam naar beneden en bah, de grond voelt ijskoud aan. Waarom ben ik naar buiten gegaan? Ik wil snel weer naar binnen, maar dat kan niet voordat ik mijn boodschap heb verstopt. Stel je voor dat de buurvrouw het ziet, ze gaat het vast vertellen aan de rode kater op de hoek! Nee, dat moeten we niet hebben hoor..

Shit! Wat krijgen we nu? Ik druk mijn poot op de aarde en er gebeurt niks. Helemaal niks! Nog een keer en nog een keer, dit kan toch niet waar zijn? De aarde is zo hard als steen. Ik kijk achterom, niemand. Links, rechts en nog eens achterom, niemand. Zo snel als ik kan storm ik weer naar binnen, doodsbenauwd dat iemand mij heeft gezien.

Eenmaal binnen vreet ik direct het bakje met brokjes leeg, tja wat zal ik zeggen. Ik ben een emotionele eter en van al die inspanning krijg ik honger natuurlijk. De rest van de middag ga ik op de bank liggen, hopend dat er morgen niks meer te zien is van dit schandaal. Ik kan niet wachten tot het lente word, dit waren de langste twee minuten van mijn leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.