kat-buiten-kijken
Dagboek van een kat

Mini | Dag 1. Ongeduldig


mini-dagboek-katMini is geboren op 23 mei 2018. Al snel was duidelijk dat ze niet het braafste meisje van de klen was, waarschijnlijk wel de snelste en misschien ook wel de slimste. Eigenlijk is Mini haar roepnaam, we noemden haar Minerva; naar de krijgshaftige Romeinse godin van vindingrijkheid & wijsheid. Bij moeder thuis werd ze gewoon Tuttel genoemd en een tutje is ze soms zeker.Er als de katten bij zijn..

Ongeduldig zit ik te wachten. Het is al een tijdje licht, wat zeg ik, het is al erg lang licht! De mensen zijn nog steeds niet wakker. “Ik wil naar buiten!” “Laat me naar buitennnn!!”. Eerst riep ik nog zachtjes, maar mijn geduld is op. Ik heb de muizen zien rennen door het veld vannacht. Panda, de kat van hiernaast, ging er achteraan. In mijn gedachte rende ik mee. Alleen in gedachten, want ik moet altijd voor 11 uur thuis zijn. Zo graag zou ik samen met Panda door de donkere velden rennen.

Veel trucjes ken ik al. Elke dag oefen ik, salto’s maken vind ik het leukst! Dat dat werkt alleen niet bij muizen. Daar moet je muisstil voor zijn, zoals een standbeeld. Dat kan ik wel hoor, geen probleem, maar ik ben liever in beweging. Vlinders vind ik daarom leuker.

Ik schreeuw de longen uit mijn lijf. “Toe nou, ik wil plaaaaaaaaassen!” “De vogels zijn al heeeeeeel lang op!” “Maaaaaaaaa” “Paaaaaaaa
Eindelijk hoor ik voetstappen. Zodra de deur openvliegt, spring in de lucht van van blijdschap. Direct ren ik met een rotvaart naar beneden. Mijn achterpoten vliegen me bijna voorbij. Het mensenvrouwtje staat nog boven aan de trap. Dat ze telkens nog te eten hebben verbaasd mij met dat slakkentempo hier..

Meer dagboekjes van een kat lezen? Lees ook het dagboek van onze kat Mukkes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.