thuis-werken
Een passage uit mijn leven,  Persoonlijk

Een passage uit mijn leven (#4)

Het is twintig voor acht in de ochtend. Mijn wekker is al minstens drie keer afgegaan. Even had ik gedacht om vandaag eens direct op te staan. Na twee centimeter omhoog te komen, heb ik me er toch bij neergelegd. Nu ik thuis werk gaat alles anders.

Lekker thuis werken

Eerder stond ik keurig een uur voor vertrek op. In de eerste weken (maanden inmiddels), dat we thuis werkten stond ik ook een uur voordat ik moest werken op. Om acht uur beginnen is vroeg, maar omdat mijn wederhelft al om zeven uur moet beginnen, hield ik stug vol.

Na een flinke plas, trek ik mijn badjas aan en schuifel voorzichtig richting het bureau. De computer start ik op, terwijl ik ondertussen de waterkoker aanzet. Je hoort weleens collega’s zeggen dat ze het heerlijk vinden om thuis te werken “Lekker de hele dag in je pyjama blijven zitten“.

Dat zou ik nooit van mijn leven doen!
Hoe kun je nou productief zijn, wanneer je in pyjama zit?”

Productief zijn in je pyjama

Ik ben meer het streberige type. Zo’n type die helemaal netjes aangekleed (met make-up en al) zit te wachten op de eerste klant. Ook al ben je thuis, ook al ziet niemand je! Zo’n type die alle nieuwsberichten, van alle afdelingen leest. Zo’n type dat liever een half uur te vroeg is, dan een minuut te laat. Ja, zo’n irritant type, dat ben ik!

Althans, dat dacht ik.

Totdat ik vandaag voor de derde keer in mijn pyjama achter mijn bureau schoof. Dit keer, omdat ik maar een paar uurtjes hoefde te werken. Dan kon ik daarna gelijk in mijn sportkleren springen en me later wel aankleden.
Vorige keer omdat het maandag was en je dan zelfmedelijden mag hebben, omdat het weekend voorbij is. Iets later aankleden kan dan wel, toch?

Ik ben benieuwd welk excuus ik de volgende keer zal verzinnen om iets langer van het comfort van een slonzige pyjama te genieten. Misschien was dit wel de laatste keer, misschien ook niet. Minder productief ben ik er niet door geworden in ieder geval.


Hoe zit jij thuis te werken?

Andere passages uit mijn leven: #1 dromen over een bootje, #2 boos zijn, #3 spullen van vroeger

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.