okt-nov-overzicht
Persoonlijk

Dit waren oktober & november: herfst,vakantie en sporten

Inmiddels staat de kerstboom bij ons in de woonkamer, dus je kunt wel stellen dat mijn maandoverzicht weer eens veel te laat komt, maar ach. Het is nog steeds leuk om even terug te blikken. Een dubbel dik maandoverzicht dit keer, over oktober en november.

Hoe was oktober?

Zo geweldig als dat augustus en september waren, zo somber vond ik oktober: grijs, regen. Ik moet zeggen dat de muren inmiddels aardig op me af komen, hoe is dat bij jullie? De dagen werden steeds donkerder en natuurlijk probeer ik dat te compenseren met veel kaarsjes en het aansteken van de haard. Gelukkig was onze omgeving kleurrijk bezaaid met mooie bladeren. De natuur neemt de tijd om dingen los te laten en dat vond ik best een goed idee. Even niks. Het is gezellig, knus, ik kreeg al zin om de kerstverlichting op te hangen. Misschien stiekem al wel in september. De kerstboom is er sinds gisteren pas, dus dat rustig aan doen is goed gelukt ;). Ik heb niet echt veel foto’s van oktober, maar wel van deze lieve Schotse Hooglanders hier in het Leeuwarderbos.

Hoe was november?

Bijna de hele maand november had ik vakantie. Wel vier weken lang! Ik het begin had ik vooral een medisch weekje, met ziekenhuis- en tandarts bezoeken. In de tweede week zijn we bij meerdere financieel adviseurs geweest voor hypotheekadvies. Hoewel ik vrij was, voelde het allemaal niet echt als vakantie. Je blijft toch een beetje in je normale sleur. Dus zat ik vooral te mokken. Natuurlijk ook omdat we naar Taiwan zouden, maar dat ging -om logische reden- niet door. En helaas waren de maatregelen op een gegeven moment zo beperkend dat we ook ons tripje naar Middelburg afgezegd hebben (geen horeca, geen museum en slecht weer, dan is de lol er wel een beetje af..). We zijn nog wel een week naar een boshuisje gegaan en dat wat fantastisch! Met een sauna bij het huisje, pure luxe.

Inspiratie: wat ik las, keek en deed

Gezien we een beetje beperkt waren in wat er allemaal mocht, hebben we vooral lekker veel spelletjes gespeeld. Ik kocht een paar nieuwe die leuk zijn om met z’n tweeën te doen. Eigenlijk kan ik ze allemaal erg aanbevelen.
Het bordspel Pandamic, waarin je samenwerkt om een pandemie te bestrijden (lekker actueel). Het bordspel Ticket to ride: Nordic countries, competitief, erg leuk en met een fijne kerstvibe. En daarnaast het kaartspel Lost Cities, lekker snelle potjes en met een gratis lesje hoofdrekenen erbij.

Ik las Storm, Verkikkerd en Zondagskind

Na het eerste deel van de populaire Zeven Zussen serie van Lucinda Riley, besloot ik ook deel twee te lezen: Storm. Die vond ik eigenlijk veel mooier dan deel één. Een deel was herhaling uit het eerste boek, maar toch had ik veel meer affiniteit met Ally’s (hoofdpersonage) verhaal. Het ging over varen, reizen en muziek.

Ik had niet helemaal in de gaten dat het boek Verkikkerd van Lisette Jonkman een Young Adult boek is. Op zich gaf dat niet, want daardoor las het lekker vlot weg. Ik vond het wel grappig dat het over het studentenleven in Groningen ging. Een lekkere, voorspelbare roman. Heerlijk om te lezen op een relaxte zondag.

Daarnaast las ik Zondagskind van Judith Visser. Dit gaat over een autistisch meisje dat opgeroeid in de jaren 80 en 90. Toen werd autisme nog niet echt snel herkend. Ik vond het een erg interessant verhaal, je las eigenlijk een dagboek van kleuter tot bijna volwassen meisje. Soms vond ik het wel wat lang duren allemaal, maar toen kwam ineens het brute einde van het boek die het verhaal een hele andere wending gaf.

Blog inspiratie: 6 blogs om te volgen

Zoals elke keer, deel ik weer blogs ter inspiratie met jullie. Normaal deelde ik er drie, maar gezien we nu weer een dubbel maandoverzicht hebben, is er ook dubbele inspiratie.

 • Marjan schetste heel fijn en overzichtelijk wat we volgend jaar kunnen verwachten qua wonen en hypotheek.
  2021: Wat verandert er op het gebied van wonen en hypotheken?
 • Nu we niet meer op reis kunnen en Nederland meer aan het verkennen zijn, zie je steeds meer leuke inspiratielijstjes voorbij komen. Zoals deze van Map of Joy: 19x de mooiste kastelen in Nederland die je kunt bezoeken
 • En voor wie durft, inspiratie voor in Europa van Reisgenie: De mooiste natuur in Europa. Klik ook even verder naar deel 2 🙂
 • Het houdt maar niet op met reisinspiratie. We hebben in elk geval genoeg tijd om te sparen en te dromen..
  Door Milou staat Bratislava nu ook op mijn (oneindige) bucketlist. Wenen staat er al een tijdje op en zij schrijft dat het goed te combineren is.
 • Even iets heel anders, eten! Laatst probeerden we een andere snackbar en die heeft super veel vega-dingen. Zo probeerde ik een vegetarische frikandel speciaal. Deze was zo goed, iets steviger maar het leek echt ontzettend op The Real Deal. Het lijkt me daarom leuk om een keer frikandelbroodjes te maken. Ik zag dit recept voorbij komen:
  Vegan Frikandelbroodjes.
 • Ook zag ik nog dit leuke lijstje met boeken van Tedje. Ze schreef het lijstje als inspiratie voor cadeautjes, maar je kan jezelf natuurlijk ook een boek cadeau doen 😉

Kijk inspiratie

Aan mijn lijstje te zien stonden vrouwen bij mij in de spotlight de afgelopen tijd. Drama, romantiek. Een mooie tegenhanger van de vele horrorfilms die ik zag in september.

Serie

Wij keken naar de mini serie The Queens Gambit. Ik heb niets met schaken, maar ik vond deze serie echt fantastisch. De cijferscore op IMDb is dan ook niet voor niets een 8,7/10.

https://youtu.be/CDrieqwSdgI

Films

Changeling (IMDb cijfer: 7,7/10) vond ik ook een goede film. Ik had er niet erg veel van verwacht, maar het was absoluut een boeiend en krachtig verhaal.

Een heel andere soort film, de Bollywood film Kahaani (IMDb cijfer 8,1/10). Af en toe vind ik het leuk om een Indiase film te kijken. Ik heb dan wel een voorkeur voor films zonder al te veel musical.

Oh, en als laatste de film Little Women (IMDb-cijfer 7,8/10). Vroeger had ik echt een hekel aan kostuumdrama’s, maar daar ben ik een beetje van teruggekomen. Ik vond deze film erg leuk, bijna kinderlijk, maar niet op een vervelende manier.

Maandthema’s: gezondheid en sporten

Mijn maand oktober begon met het thema gezondheid. Gezond eten vooral en meer groenten. Ik leende een stapel kookboeken van de bieb. Ging langs de toko en bestelde meer groente bij mijn wekelijkse boodschappen. Daarna testte ik de nieuwe recepten. Dat was geen succes. De meeste duurden lang en waren veel te ingewikkeld. Daarnaast was het vaak niet eens lekker. Geen recept vond ik de moeite waard om te bewaren. Na twee weken gezonder eten was ik er zelf zo klaar mee dat ik een extra grote kapsalon bestelde voor het avondeten. Daarna besloot ik weer gewoon normaal te koken. Volgende keer zal ik dus een andere aanpak gebruiken.

Waarom ik maandthema’s heb
Elke maand van het jaar geef ik een thema. Jullie weten misschien inmiddels dat ik veel te gestructureerd ben en dit is zo’n uitspatting. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik heb wel altijd jaardoelen. Doelen probeer ik altijd zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) mogelijk te maken. Daarom koppel ik ze aan de maanden van het jaar. Dan kan ik me goed focussen op een bepaald onderwerp en heeft het ook een eindstreep. De thema’s zijn dus niet zo zeer voor mijn blog, maar voor mijn persoonlijke doelen. Al zul je de onderwerpen waarschijnlijk wel terugvinden op mijn blog.

November stond in het teken van sporten. Toen mijn reumatoloog aangaf dat ik dagelijks moet gaan sporten, ben ik dat direct gaan doen. Dit doel is goed gelukt, want ik doe het nog steeds. Dat zal ook moeten, de rest van mijn leven, dus kan ik er maar beter aanwennen. Ik haalde Arne’s crosstrainer op die bij mijn moeder stond en mijn skeelers. Kocht weer een kaartje voor het zwembad, slingerde de Wii aan voor Dance Dance Revolution en verzamelde een collectie YouTube filmpjes met relevante trainingen. Inmiddels kan ik gewoon een uur lopen, dus ik ben blij!
Normaal gesproken meer een doel voor januari, maar ik was alvast begonnen ;).

Dat was mijn hele lange, dubbele maandoverzicht. Bedankt voor het lezen! Word jij ook zo gelukkig van in de natuur zijn?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.