eetdagboekje-8
Eten

Eetdagboekje #8 – weekmenu avondeten

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een eetdagboekje plaatste. Inmiddels is de herfst weer aangebroken en de avonden zijn wat donkerder. Dat zie je ook terug op de foto’s. Met de wat grijzere en koudere dagen ga je toch weer anders eten. Ik neig dan meer naar Hollandse pot: soepen, stamppotten, stoofpotjes.

Sinds vorig jaar december volgen we hoofdzakelijk een pescotarisch dieet (vega, maar wel vis). Ik heb eerder nog niet echt vegetarische gerechten gemaakt in de herfst. Dat is even wennen gezien veel stoofgerechten uit vlees bestaan en bij stamppot worst of een gehakbal ‘hoort’. Ik moet hier nog een beetje mee experimenteren. Het liefst heb ik gerechten waarbij er geen vlees in het originele recept zit. Ik ben namelijk niet zo erg fan van namaak-vlees en vervang het liever door bonen, paddenstoelen of tempeh. Toch heb je soms van die gerechten die je wel graag zoals vroeger zou willen maken. Binnenkort heb ik vakantie, gezien de huidige situatie zal ik dan genoeg tijd hebben om nieuwe dingen te proberen. Heb je nog een lekker en leuk vegetarisch recept? Laat het me weten in een reactie hieronder. 🙂

Op naar het overzicht van deze week.

Maandag – Aardappels uit de oven

agv-bietjes

Ik deed aardappels in de oven met ui. Daarbij aten we rode bietjes en een groenteburger. We hadden echt een mega rode biet, zo’n joekel had ik nog nooit gezien.

Dinsdag – Pasta aglio e olio

pasta-aglio-olio

Dinsdag was ik wat later vrij van werk, dus Arne kookte. Het werd een eenvoudige pasta met veel knoflook & gegrilde aubergine en paprika. Lekker!

Woensdag – Vegetarische nasi

vegetarische nasi

Er was nog nasi over van eerder en deze aten we woensdag met wat zuurgoed, pindakaas en een flinke lading gebakken uitjes en sambal. Op één of andere manier hebben wij een verzameling sambal in de koelkast staan. Ik denk wel acht soorten, vraag me niet waarom..

Donderdag – Erwtensoep

erwtensoep-snert

Dit had ik al zolang niet gehad, Snert! Of erwtensoep in normaal Nederlands. Ik probeerde eens om een vegetarische variant te maken, best wel goed gelukt! Alleen de vegetarische rookworst vond ik absoluut niet lekker. Dit keer had ik die van de Vegetarische Slager geprobeerd, die van de Unox had ik al een andere keer afgekeurd.

Vrijdag – Pompoenstoofpot

pompoenstoof

Ik maakte een stoofpot van pompoen, uien en tomatenpulp. Natuurlijk met verschillende kruiden. Later deed ik er nog wat gebakken plantaan, grote witte bonen en munt doorheen. Althans dat dacht ik, want het bleek pepermunt te zijn, dus dat was niet heel fijn, haha. We aten dit met wraps, brood en een knoflook-yoghurtsausje. Ik vond het wel een succesvol recept, dus ik ga het nog even wat finetunen en dan zal ik het delen op dit blog.

Zaterdag- Macaroni met bietensaus

pasta-bietensaus

In het weekend kookt Arne altijd. Zaterdag moest hij restjes opmaken van mij. Het werd macaroni met bietensaus, we hadden nog een heel groot stuk van de biet over van maandag namelijk. Daarbij aten we wat gebakken groente en champignons.

Zondag – Manusje van alles

Vandaag aten we patatjes en aardappelkroketjes (we hadden van beide een kleine portie in de vriezer liggen) met spinazie en roerei met wat groente erdoor.

Dat was mijn eetdagboekje weer. Mijn andere eetdagboekjes vind je hier.

Wat is jouw favoriete herfstrecept?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.