eetdagboekje #1
Eten

Eetdagboekje #1 – weekmenu avondeten

Ik vind het altijd leuk om te kijken wat anderen eten, om inspiratie op te doen. Vanaf het begin van mijn blog had ik al het idee om mijn maaltijden te delen. Een eetdagboekje. Het is er alleen nooit van gekomen. Vaak vergeet ik een foto te maken. Goed nieuws, want het is mij eindelijk gelukt een week bij te houden wat ik ’s avonds heb gegeten. Dus hierbij mijn weekmenu.

Maandag – Gegrilde groenten met couscous en tempeh

maandag gegrilde groenten

Meestal maak ik op maandag aardappels, groente, vlees/vis/vega. Dit is vaak met eten dat ik nog heb liggen. Ik had nog restjes groenten (courgette, paprika, wortel) liggen in de koelkast, dus die heb ik samen op een bakplaat gelegd met wat kruiden erbij. Mijn moeder had me nog wat maiskolven meegegeven, dus die heb ik gebakken. Ik wilde aardappels gaan schillen, alleen had ik geen aardappels gekocht. Het werd daarom couscous met wat komkommer en feta erdoor. Ook probeerde ik tempeh bacon te maken van mijn nog overgebleven tempeh. Dit idee kwam ik een keer tegen op Pinterest. Tempeh marineren en dan in een laagje olie bakken. Het kwam bij trouwens bij lange na niet in de buurt van bacon, maar het was wel lekker. Tempeh is krokant op z’n best.

Dinsdag – Pindasoep met gevulde avocado’s

pindasoep

Ik maakte op dinsdag pindasoep. Een tijdje geleden hadden ze pindasoep op mijn werk en toen dacht ik: goed idee, dat ga ik thuis ook maken! Dus zo geschiedde. Ik had het nog nooit eerder gemaakt, maar het was erg lekker. Oorspronkelijk wordt pindasoep gemaakt met vlees, maar wanneer een gerecht zonder vlees ook kan, dan heeft dat mijn voorkeur.
Ik gebruikte dit recept: vegan pindasoep met gember en zoete aardappel.
Alleen soep vind ik een beetje karig, daarom vulde ik wat avocado’s met de couscous van maandag om erbij te eten.

Woensdag – Mie met gamba’s

mie op woensdag

Ik wilde Pad Thai maken, maar ik had nog een restje curry pasta in de koelkast. Ik besloot om dat te gebruiken. Per ongeluk had ik te veel curry pasta erin gedaan waardoor het mega scherp was. Bijna niet te eten, oops! Gelukkig had ik er wat zure komkommer bij gemaakt, dat scheelde wat.

Donderdag – Paddenstoelen risotto

paddenstoelen risotto jamie oliver

Ik speel een beetje vals, want ik was vergeten om een foto te maken van mijn avondeten donderdag. Daarom een foto van het kookboek dat ik gebruikte. Ik maakte de paddenstoelen risotto van Jamie Oliver. Uit het boek Jamie’s Italië. Dit boek heb ik een paar jaar gelden van Arne gekregen en af en toe maak ik er een recept uit. Jamie’s gerechten zijn altijd een succes.

Vrijdag – Bonenburgers met friet

vegan bonen burgers

Toen ik de vegan challenge deed ontdekte ik het recept voor veggieburgers van Ikbenirisniet. Ik vind dit recept zo geweldig dat ik hem inmiddels zonder recept maak. We eten het regelmatig. Vaak eten we het in het weekend, omdat het een soort fastfood recept is. Het is makkelijk om te maken en super lekker. Ik koos dit keer voor hamburgerbroodjes, maar dat vond ik niet zo lekker. Het lekkerste vind ik het met een Italiaanse bol of gebakken Turks brood.

Zaterdag – Kaasfondue

kaasfonduen

Mijn broertje en bestie kwamen langs om lekker te eten en spelletjes te doen. We gingen kaasfonduen, lekker kneuterig. We deden het allemaal voor het eerst, dat was hilarisch. “Denk je dat het zo moet? Geen idee, misschien moeten we het zo doen.” Ik wist niet zo goed wat er lekker bij was behalve brood, dus had ik wat research gedaan en van alles ingeslagen.

Zondag – Tortellini

Vandaag hebben we de restjes opgemaakt van het fonduen. Ik hou niet van (voedsel)verspilling dus probeer altijd zoveel mogelijk op te maken. Arne heeft de restjes gebruikt om pasta voor ons te maken.

Dat was mijn eerste eetdagboekje. Zeker niet mijn gezondste week, maar wel lekker realistisch. Wat is jouw favoriet?

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.