eetdagboekje-5
Eten

Eetdagboekje # 5 – weekmenu avondeten

Vandaag deel ik weer een eetdagboekje met jullie. Ik heb al de hele tijd wat pijn, dus daarom wat snelle recepten deze week. Wanneer ik de foto’s terugkijk dan is het toch een gevarieerde week geworden, fijn!

Maandag – Rijsttafel restjes

rijsttafel

De week begint goed met wat lekkere restjes van Arne’s verjaardag. Er was zoveel over dat we er wel drie dagen van hebben gegeten. Absoluut geen straf! (Al ziet het er op de foto misschien niet zo smakelijk uit, haha)
Ik kookte maandag alleen wat peultjes erbij, omdat er niet meer zoveel groente was. Dit was het laatste restje rijsttafel, Arne maakte daarom broodjes falafel met groente voor zichzelf.

Dinsdag – Tagliatelle met spinazie

tagliatele-spinazie

Dinsdag maakte ik spelt-tagliatelle met spinazie, doperwten en champignons. Daarbovenop een berg geraspte kaas.

Woensdag – Gebakken aardappeltjes met tuinbonen en groentesticks

gebakken aardappelen tuinbonen groentesticks

Woensdag aten we een AGV’tje. We hadden allerlei verschillende soorten aardappelen in huis, ook paarse. Deze bakte ik en voor erbij kookte ik tuinbonen. Het waren er niet zo veel als gedacht, na het pellen blijft er niet zoveel over van die dingen. Verder aten we er nog groentesticks en pindasaus bij.

Donderdag – Witte rijst met inktvis

rijst met inktvis

Dit was mijn favorietje van deze week. Witte rijst met courgette in saus die wat weg heeft van barbecuesaus met gebakken mini inktvisjes erbij. De inktvisjes schoonmaken was wel even een priegelwerkje, maar ik had het er absoluut voor over.

Vrijdag – Aardappelpuree met bonen en groenteburger

agv

Vrijdag waren we bijna vergeten te eten, helemaal opgezogen in Funda. Inmiddels hadden we best wel trek. We hebben toen onze voorraadkast bekeken om iets uit te kiezen wat in 10 minuten klaar zou zijn. Het werd aardappelpuree met wat verse kruiden erdoor, witte bonen in tomatensaus en een groenteburger die nog in de vriezer lag.

Zaterdag- Bonenburger met wortelsalade en patatjes

bonenburger wortelsalade patat

Arne maakte vrijdagavond Koreaanse wortelsalade. Dat lijkt simpel, maar de bereidingstijd (of vooral de wachttijd) daarvan was nogal lang. Daar maakte hij zaterdag broodjes met zelfgemaakte bonenburgers en ook zelfgemaakte patatjes uit de airfryer bij, lekker! Naast dat het lekker was, zag het er ook nog goed uit, geheel in eetcafé stijl.

Zondag – Pasta met zalm & groene groenten

pasta met zalm en groene groenten

Zondag aten we pasta met zalm, broccoli, courgette en een romig sausje, altijd goed!

Dat was mijn eetdagboekje alweer. Mijn andere eetdagboekjes vind je hier. Wat is jouw favoriete week recept?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.