eetdagboekje avondeten 2
Eten

Eetdagboekje #2 – weekmenu avondeten

Ik vind het altijd leuk om te kijken naar wat anderen eten, om inspiratie op te doen. Ik deelde vorige maand zelf mijn eerste eetdagboekje & vandaag dan ook mijn tweede weekmenu. Het is nog steeds heel vroeg donker, dus de foto’s zijn nog wat grauw, maar het wordt steeds lichter merk ik al. Fijn!

Zalmmoot mosterdpuree en snijbonen

Maandag – Zalm, mosterdpuree en snijbonen

Maandag is voor mij bijna altijd aardappels, groente & vis/vega. Ik hou van aardappelen, alleen mijn wederhelft niet zo. Dit keer was de zalm in de aanbieding bij de Jumbo. Snijbonen waren ook goedkoop, omdat ze in het seizoen zijn. Ik vind dat je snijbonen altijd heel zout moet maken (als in stamppot zoute snijbonen), volgens Arne is dat geen gegeven, maar een Gronings ding. De puree maakten we met mosterd erdoor. Al met al een makkelijk en lekker maaltje.

Dinsdag – Pasta a la Norma

pasta ala norma

Dit is een recept uit het boek van Jamie Oliver (Jamie’s Italië), die ik eens kreeg voor mijn verjaardag. Ik weet trouwens niet wie Norma is, maar Jamie ook niet las ik. De maaltijd bestaat uit spaghetti met gegrilde aubergine, tomatensaus, pepertjes, basilicum en ricotta. In ons geval ook met macaroni, omdat we niet genoeg spaghetti hadden.

Woensdag – Geroosterde tomatensoep

gegrilde tomatensoep

Ik bestelde zo’n soep vers pakket van de Jumbo. Dit was een recept met geroosterde tomaten en zoete aardappel en er zaten ook kikkererwten in. Later op de avond aten we nog broodjes met vega-balletjes en satésaus. Zo’n pakket koop ik wel vaker de laatste tijd, want dan staat er een recept bij. Als Arne het koken van me moet overnemen (ik kan niet zolang staan), dan kan hij gewoon het recept volgen en hoef ik geen instructies te geven. Ze waren wel een aantal dingen vergeten in het pakket: de ui, knoflook en peterselie. Gelukkig had ik die dingen zelf al in huis. Dit was al de derde keer dat er iets niet oké was bij mijn bestelling bij de Jumbo, dus ben ik inmiddels weer overgestapt naar de Appie.

Donderdag – BB&R

bruine bonen en rijst

Bruine bonen en rijst staan heel vaak op ons menu. We eten al een tijdje geen vlees meer thuis, dus ik ben nog zoekende naar een goede vervanging in dit recept. Dit keer had ik “runder”reepjes gebruikt. Ik vind het met seitan het lekkerst tot nu toe. Op ons bord deed ik er nog een augurk bij, toch nog iets van groente haha.

Vrijdag – Plaatpizza tonijn

plaatpizza tonijn

Nog zo’n maaltijd die vaker terugkomt bij ons. Een plaatpizza (van bladerdeeg) met dit keer tonijn, rode ui, paprika, kappertjes, gedroogde tomaatjes en geraspte kaas. We hadden nog wat geitenkaas liggen, dus het was ietsjes anders dan normaal. Ik dacht trouwens dat ik ook een na foto had, maar blijkbaar niet. In elk geval kwam er nog een flinke berg rucola op na het bakken.

Zaterdag – Roti met aardappel, kouseband en ei

roti aardappel kouseband ei masala

Ik kwam er achter dat zelfrijzend bakmeel niet zo lang houdbaar is als ik dacht. Dus besloot ik om roti te maken. Nu maak ik dit nooit zelf, want het is veel lekkerder als mama het maakt & te veel gedoe (net zoals bij pannenkoeken bakken ben ik er na twee al weer zat van). Daarom werd het weer een keer tijd. Ik maakte het met kouseband,aardappel en ei in masala. Waarbij ik de roti’s maakte en Arne ze bakte (toch te lang staan voor mij & kon hij gelijk zien hoeveel werk het is ;)). Hij bakte ook de eieren, met enige verbazing “Ik moet nu een gekookt ei bakken?”, grappig – Ik heb er nooit bij nagedacht hoe raar dit moet zijn voor een niet Surinamer.

Zondag – Uit eten

shufu state all you can eat

Op zondag waren we in Groningen en aten we bij Shufu State, een all you can eat concept. Mijn broertje wilde ook graag mee, dus dat was gezellig. Ik vond de kwaliteit niet zo goed en de gerechten niet super lekker, maar ik ben dan ook niet zo’n grote fan van dit soort restaurants. Wel wilde ik hier graag een keer heen, omdat ze een vernieuwd concept hadden. Dus besloot ik eens te kijken. Ik denk niet dat ik snel weer terug zou gaan, maar heb wel een leuke avond gehad!

Dat was mijn eetdagboekje alweer. Wat is jouw favoriete maaltijd?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.