maandoverzicht februari
Inspiratie,  Persoonlijk

Dit was februari: overwinningen, liefde en geduld

Dit is mijn maandoverzicht van februari. Kleine overwinningen in mijn herstel, de maand van de liefde & oefenen met geduldig zijn. Dit en meer vind je terug in dit blogbericht.

Hoe was mijn februari?

Februari ging veel te snel. Eén keer met mijn ogen knippen en toen was het voorbij. Het was een dure maand, ik kreeg zo’n €1.000,- aan rekeningen (dokterskosten,podotherapeut, tandarts, gemeentelijke belastingen), daar kan ik wel een beetje van balen. Maar als dit alles is waar ik over kan klagen, dan valt het leven mee!

Ik heb gelukkig veel kleine overwinningen gehad deze maand. Soms scheen het zonnetje en dan kon ik even met Mini & Arne in de tuin zitten. Ook deed ik weer een poging om zelf roti te maken (nou ja met hulp dan, want ik kan niet lang genoeg staan om te bakken, dus dat deel mocht Arne doen haha.) Het smaakt nog niet zo lekker als bij mama, maar het komt al in de buurt.
Ik at ook voor het eerst in mijn leven een oester. Het was minder vies dan verwacht, maar ik denk niet dat ik het snel nog een keer zal proberen.

Hoe gaat het met mijn benen?

De bovenstaande vraag krijg ik regelmatig binnen op Whatsapp. Inmiddels kan ik zo’n 2000 stappen per dag maken, zonder al te veel pijn. De afgelopen weken ben ik op maandag & donderdag weer gaan werken, nog wel halve dagen maar super fijn dat er beweging in mijn herstel zit (waarvan ik herstellende ben lees je hier). Heerlijk om weer even nuttig te kunnen zijn en met mijn collega’s te kletsen. Mijn benen voelen soms aan als spaghetti, omdat ik ze zolang niet kon gebruiken.
Ik heb een keer gezwommen, dat was zo lekker! Momenteel probeer ik elke dag even op de yogamat te staan om een beetje kracht in mijn benen te houden, als is het maar 10 minuten. Dat ik dit überhaupt weer kan vind ik al een mega overwinning.

Inspiratie: wat ik las, keek en deed

Ik ben normaal gesproken van de buitenhuis hobby’s, dat is op dit moment geen optie dus moet ik mijn creativiteit aanspreken. Puzzelen was één van die dingen, al ben ik erachter gekomen dat je daar wel heel veel geduld voor moet hebben. Ook pakte ik mijn Diamond Painting erbij. Dit zal ook wel een jaren project worden, want die steentjes zijn zooo klein! Verder vond ik het heerlijk om weg te kruipen in een Roman.

Ik las twee heerlijke Romans

Ik las twee boeken deze maand. Het Rosie Effect van Greame Simsion. Het eerste deel van deze serie The Rosie Project heb ik een aantal jaren geleden gelezen. Die vond ik echt fantastisch, daarom kocht ik nu deel 2. Ik had per ongeluk de Nederlandse vertaling gekocht, maar dat deed niet af aan het plezier. Ik heb vaak hardop moeten lachen om dit boek. Mocht je hem gaan lezen, denk ik wel dat hij in het origineel (Engelstalig) beter is, omdat sommige dingen te letterlijk vertaald zijn.

Ook las ik Voor Jou van Jojo Moyes. Dit verhaal doet een beetje denken aan de film Intouchables. Het gaat over een man die na een ongeluk bij volledig verlamd is geraakt. De man ziet het leven daardoor niet meer zitten en zijn ouders huren iemand in om leuke dingen met hem te gaan doen. Het is een ontroerende, maar ook grappige roman. Ik vermoed dat ik meer van deze schrijver ga lezen in de toekomst.

Blog inspiratie: 3 blogs om te volgen

Ik deel weer drie blogs die ik deze maand las en inspirerend vond.

Op mijn eigen blog was mijn maandoverzicht van januari afgelopen maand het meest gelezen artikel. Ik heb niets gepubliceerd in februari, want ik kan niet zolang in dezelfde houding zitten. Maar ik heb al wel wat halve artikelen geschreven. Deze zijn onderweg!

Kijk inspiratie

Ik heb bewust niet mega veel gekeken de afgelopen maand. De hele tijd tv hangen vind ik zo deprimerend. Toch heb ik wel wat leuke dingen gezien.

Netflix series

Wij kijken de IJslandse serie Trapped (Ófærð). Totaal iets anders dan wat we normaal kijken. Het is een misdaadserie over een dorp in IJsland waar nooit wat gebeurd en dan ineens wordt er een lijk gevonden. Er zijn maar drie politieagenten in het dorp, dus nogal een klus om het op te lossen. Inmiddels zijn we bij seizoen 2 beland, deze vind ik zelf iets leuker dan het eerste seizoen.

Daarnaast keek ik vooral vermakelijke –hersens uit– ‘reality’ tv op Netflix. Ik keek naar love is blind & bringing sexy back.

Films

Ik zag de film Richard says goodbye (The Professor, Imdb-cijfer 6,7/10) met Johnny Depp. Deze film vond ik erg vermakelijk! Het was niet een heel inhoudelijke film, ik miste wel wat diepgang. Het gaat over een professor die krijgt te horen dat hij nog maar zes maanden te leven heeft. Hij trekt zich vanaf dat moment niet meer aan van wat normaal & geaccepteerd is en wat niet.

https://youtu.be/BWTcXuOv48s

Ook heb ik genoten van de romantische komedie Isi & Ossi (Imdb-cijfer 6,5/10).

Youtube

Ik ben fan van Yoga with Adriene. Wanneer ik yoga thuis doe, gebruik ik haar filmpjes altijd. Ook nu komt het goed uit, omdat ze ook korte filmpjes heeft van 5-10 minuten zelfs.

Een filmpje wat ook is blijven hangen deze maand, is de onderstaande TED-talk. Vooral de nutteloze vrouwen broekzakken zijn heel herkenbaar, haha.

Maand thema: liefde

Mijn maandthema van februari was liefde. Lekker passend bij Valentijnsdag, al doen wij daar niet aan mee. Liefde is niet concreet, ik kan er dan ook niet heel veel over delen. Ik vind het wel een belangrijk onderwerp om bij stil te staan & om ook dankbaar te zijn voor het leven dat je hebt. Ik heb trouwens twee oefeningen voor positiviteit en dankbaarheid op mijn blog staan, mocht je je hier wat meer in willen verdiepen. Deze hebben mij erg geholpen op baaldagen.

Waarom ik maandthema’s heb
Elke maand van het jaar geef ik een thema. Jullie weten misschien inmiddels dat ik veel te gestructureerd ben en dit is zo’n uitspatting. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik heb wel altijd jaardoelen. Doelen probeer ik altijd zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) mogelijk te maken. Daarom koppel ik ze aan de maanden van het jaar. Dan kan ik me goed focussen op een bepaald onderwerp en heeft het ook een eindstreep. De thema’s zijn dus niet zo zeer voor mijn blog, maar voor mijn persoonlijke doelen. Al zul je de onderwerpen waarschijnlijk wel terugvinden op mijn blog.

Deze maand probeerde ik dus extra lief voor mezelf te zijn (bijvoorbeeld door te accepteren dat niet alles zo snel gaat als ik wil) & de mensen om me heen (al ben ik nog steeds a lot to handle, haha). Liefde vond ik ook in kleine dingen deze maand. Langer licht!, knuffelen met Mini, een lieve collega die mij taxiet op haar vrije dag. Oh, en mijn nieuwe conditioner, Nature box Abrikoos, alsof je in de abrikozenhemel bent, goddelijk.

Liefdevolle herinneringen

& dan wel iets tastbaars, waar ik deze maand mee bezig ging. Het maken van fotoboeken, om liefdevolle momenten te bewaren. Ik ben mega perfectionist, dus ben ik hier uren zoet mee. Momenteel ben ik aan de slag met het fotoboek van de vakanties in Frankrijk.

fotoboek-frankrijk-snapshot

Dat was dan mijn maandoverzicht van februari. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Ik hoor natuurlijk graag wat je wel of niet zo interessant vond. Laat het me vooral weten :).

Wat waren jouw hoogtepunten in februari?

2 reacties

 • Jasmina

  Ik wilde je toevallig vandaag nog appen hoe het nu met je benen gaat, haha. Dat hoeft dus niet meer lol. Die abrikozen douchegel van nature box is trouwens ook goddelijk. Echt handig trouwens zo een maandthema, ook slim! Wanneer plaats je weer een eetdagboek? Aangezien ik net lees dat je vega bent (wat stom dat ik dat niet eens weet, of is dat sinds kort?), wil ik wel weer wat inspiratie bij je op doen…haha

  • Sabine

   Dinsdag ga ik naar de fysio, hopelijk gaat het herstel dan iets sneller 🙂
   Morgen plaats ik weer een eetdagboek. Ik eet sinds december geen vlees meer (met uitzondering van de kerstdagen). We besloten toen om minder vlees te eten, maar eigenlijk heb ik sindsdien maar 3x vlees gegeten. 2x met kerst en 1x een stukje eend afgelopen maand. Ik eet wel vis overigens. Dus ben misschien een soort pescotariër. Ik ga het maar geen naam geven, omdat ik geen strikte regels heb.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.