zomerhoed zomerdromen zomerlijst
Inspiratie,  Persoonlijk

8 dingen om te doen deze zomer

Deze zomer ga ik niet op vakantie. Om toch een beetje een zomer-vakantie-gevoel te krijgen maak ik hier een zomer bucketlist, hopelijk kan ik dan toch nog wat afstrepen in mijn vrije dagen en weekenden.

A girl can dream, right?
Het ironische is, dat ik dit blog typte terwijl ik staarde naar de regen die tegen het raam tikte.
Een grauwe dag, verre weg van zomers. Vandaag is veel beter!

Mijn zomer bucketlist

Als je mij langer kent, dan weet je dat ik van lijstjes hou, en van plannen. Mijn broertje verbaasd zich er na 22 jaar nog steeds over hoe georganiseerd ik kan zijn. Op zich valt het ook wel weer mee hoor. In zijn hoofd zal het vast uitvergroot zijn, juist omdat we zo verschillend zijn. Ik visualiseer zijn beeld van mij: Sabine in een kamer met een hele muur vol post-its en punaises met draadjes er tussen gespannen, zoals op tv in crime-series. Haha, laten we het maar gewoon bij een lijstje houden voor nu. Een vrolijk lijstje, dat dan weer wel, want wie houd er niet van zomer?

Deze bucketlist heb ik vooral ter inspiratie gemaakt. Wie weet gooi ik hem wel in de prullenbak en ga ik spontaan allemaal andere kekke dingen doen. Of, wie weet streep ik alles gewoon keurig af aan het eind van de zomer. Zoals mijn linker hersenhelft graag zou zien. Anyway, ik dwaal af > >> hierbij mijn lijst met 8 leuke dingen om te doen deze zomer. Genummerd, maar in willekeurige volgorde.

1. Surfen op Terschelling

Zeg je dat eigenlijk zo? ‘Surfen op Terschelling’ Ik denk het wel, al ben ik natuurlijk van plan om op het water te surfen en niet op het eiland zelf.
Mijn eerste surf-ervaring heb ik afgelopen maart gehad in Tel aviv. Ik vond het super super super super gaaf en wil heel graag oefenen. Geen idee of dat een beetje te doen is in Nederland, maar op dit moment heb ik alleen maar babygolfjes nodig.

Waarom dan Terschelling? Terschelling is nu praktisch om de hoek en (shame on me) ik heb de T’s van de TV-TAS nog niet gezien. Hoog tijd dus om daar 1 van af te strepen.

2. Uitzwaaien op het strand in Zeeland

Oké, dit punt staat al tijden op het lijstje in mijn hoofd: Zeeland bezoeken. Zeeland is de enige provincie van Nederland waar ik NOG NOOIT geweest ben. Ik schrijf het maar even met koeienletters, voor het dramatische effect. Ik vind het namelijk super raar dat ik op veel verschillende plekken in de wereld ben geweest, maar nog niet al onze provincies heb gezien. Daar moet verandering in komen!

flessen-post

3. Varen in Friesland

Valt het je al op dat tot nu toe alle punten bij het water zijn? Oops! Ik hou van water. Geen zomer zonder wateractiviteiten voor mij! Nu wij wonen in Friesland moet het lukken om vaker te varen. En als het mooi weer is dan is zwemmen in natuurwater zelfs nog een optie. Nice!

4. Fietsen in de omgeving

Even iets zonder water, fietsen. Lekker Nederlands en heerlijk in de zomer. Een dagje fietsen vind ik altijd leuk, omdat je dan ziet hoe mooi Nederland is. Een bestemming heb ik nog niet bedacht, maar er zijn vast leuke plaatsen om langs te fietsen rondom Leeuwarden. Een bijkomend voordeel is dat fietsen lekker low-budget is. Picknickmand mee, top!

5. Een dagje naar Zaanse schans

Zaanse schans is een woon-werkgebied in Zaandam. Het lijkt me leuk om hier eens naar toe te gaan want er zijn heel veel windmolens en musea. Een toffe, nostalgische plek. Ik wil het graag een keer bezoeken.

zaanse schans

6. Dwalen door het bos in Appelscha

Ik heb leuke herinneringen aan Appelscha van toen ik jonger was. Door het bos dwalen en dan pannenkoeken eten. Ik vond het een heel leuk gebied. Ik dacht dat Appelscha in Drenthe lag, maar ik zie net dat het in Friesland ligt. In elk geval, het lijkt me leuk om hier weer eens naar toe te gaan. Dan kan ik kijken of ik het nog steeds zo leuk vind als “vroeger”.

7. Een mooie route Skeeleren

Ik heb nog een paar inline skates staan die ik al veel te lang niet gebruikt heb. Weer een keer een stukje skeeleren is eigenlijk wel een goed idee. Ik heb al een paar rustige weggetjes gespot hier. Dat is ook wel nodig met mijn onhandigheid 😉 Ik wil natuurlijk niets breken.

8. Een Europese stad bezoeken

Deze zomer wil ik nog graag een (lang) weekend weg naar een leuke Europese stad. Samen met mijn moeder, broertje en Arne. Eigenlijk zouden we in het pinksterweekend mijn broertje in Londen bezoeken. Hij was inmiddels alweer in Nederland en daarom hebben we dat niet meer gedaan. Een herkansing zou leuk zijn! Ik denk dan niet dat het Londen wordt, maar waarschijnlijk een andere toffe Europese stad.

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

4 reacties

 • Simone

  Wat een leuke bucketlist zeg. Ik ga ook niet op vakantie in verband met ons nieuwe huis die na de zomervakantie wordt opgeleverd. Even andere prioriteiten dus. Maar wel leuk! Misschien moet ik ook eens zo’n bucketlist maken. Lijkt me leuk 😀

  • Sabine

   Thanks! 🙂 Een nieuw huis klinkt als een mooie reden om een vakantie voor over te slaan.
   Gelukkig zijn er vaak genoeg leuke dingen om in de buurt te doen. Heel veel plezier in je nieuwe stekkie!

 • Wanda

  Leuke plannen allemaal! Op die manier krijg je vast en zeker een hele leuke zomer. Wij zijn net terug van onze vakantie in Kroatië en dat betekent dat ik in juli en augustus gewoon werk, maar in de weekenden willen we nog wel wat leuke dingen doen, maar echte plannen hebben we nog niet

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.