agenda en kop koffie
Inspiratie,  Persoonlijk

Vrouwen opgelet: de leukste agenda’s van 2018

Noem me ouderwets. Ik ben nog steeds niet overgestapt naar een digitale agenda. De charme van een papieren exemplaar wint het nog elk jaar van de digitale versie, bij mij althans. Het is nog maar oktober en ik kijk er nu al naar uit om een nieuwe uit te kiezen. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die nog steeds een papieren agenda gebruikt. Daarom deel ik vandaag mijn selectie van de leukste agenda’s voor 2018.

Waarom gebruik ik nog steeds een papieren agenda?

Natuurlijk snap ik de voordelen van een digitale agenda wel. Je kunt al je agendapunten met iemand delen en zo eenvoudig de afspraken op elkaar afstemmen. Ook kun je hem makkelijk in je broekzak stoppen. Toch heeft het mij nog niet overtuigd.
Ik hou van schrijven, krabbelen, tekenen en dat kan niet in een digitale versie. Papieren agenda’s zijn ook vele malen mooier. Vrolijke kleuren en leuke afbeeldingen, ik hou er van! Ook vind ik het leuk om er af en toe doorheen te bladeren, om te zien wat ik allemaal beleefd heb. Dat is toch echt een stuk saaier in een digitale agenda!

Persoonlijk vind ik een papieren agenda overzichtelijker. Ook geeft het me rust. Zeker in dit digitale tijdperk waarin iedereen continue als een zombie op z’n telefoon zit te staren. Ik vind het namelijk irritant om steeds maar weer naar een scherm te staren, dat doe ik al genoeg. En die reminders (vreselijk!), daar word ik alleen maar onrustig van.  Nee, laat mij maar lekker ouderwets doen met eentje waarvan de batterij niet leeg gaat.

Mijn agenda selectie van 2018 

Ik heb een vrolijke selectie voor je gemaakt. Van enkele exemplaren gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel, dat is altijd een goede zaak! Ook kwam ik erachter dat twee agenda’s in het lijstje christelijk zijn. Ik ben zelf niet christelijk, maar dat maakt de agenda’s niet minder leuk. Organizing agenda’s kende ik eigenlijk nog niet, maar als ras-perfectionist (lees: zij die haar snelhechters op kleur sorteert) ben ik helemaal enthousiast. Lijkt me trouwens ook een ideale agenda voor een chaoot. Ik ben benieuwd welke jij het leukst vindt, laat het me weten in de comments :).

Leukste agenda's 2018

 1. Vrolijk business: een Engelstalige agenda met binnenin een rustige grijsblauwe kleur. In de agenda vind je quotes over natuur, inspiratie, ontwikkeling, spiritualiteit en geluk. Leuke elementen van de agenda zijn de extra kaders met ‘focus this week’ en een dankbaarheidsreminder.
  Prijs: €13,95
 2. Oxfam Novib all-in-one: een fijne compacte agenda met aan de linkerkant de dagen van de week en rechts ruimte voor notities. Aan de binnenkant vind je een verzameling van foto’s van kleurrijke Vietnamese verkopers die van bovenaf zijn gefotografeerd (fotoproject: Vendors from above- Loes Heerink).
  Prijs: €16,95
 3. LUV : een agenda met fijne natuurtinten en leuke printjes. Dit is een christelijke agenda en begint daarom op zondag. Elke week is voorzien van inspirerende quote of Bijbeltekst.
  Prijs: €16,99
 4. Organizing agenda Plan-Point: in deze alles-in-één-agenda kun je (zakelijke) afspraken, huishoudelijke klussen, doelen en financiën bijhouden. Daarnaast zitten er achttien pagina’s in met inspirerende tips en trucs over organiseren (van Els Jacobs-De HuishoudCoach).
  Prijs:
  €14,95
 5. Amnesty agenda: duurzaam en fairtrade product. De weekoverzichten zijn verdeeld over twee pagina’s (dat vind ik altijd handig). Binnenin vind je verschillende illustraties en teksten (daar is alleen geen foto van). De opbrengst komt ten goede aan het werk van Amnesty, met je aankoop steun je mensenrechten wereldwijd.
  Prijs: €9,95
 6. Flow : een kleine (zak-)agenda met een vrolijk en simpel design. Na elk weekoverzicht zijn twee lege pagina’s toegevoegd, genoeg notitie ruimte dus. Je krijgt er een leuk notitieboekje bij van hetzelfde formaat. Ik vind de prijs wel een beetje uit verhouding, maar dat kan aan mij liggen.
  Prijs: €16,95
 7. Pink Ribbon agenda: mooi vormgegeven agenda met mintgroene en roze kleuren + handig opbergvakje achterin. Een gedeelte van je aankoopbedrag (€3,50) wordt geschonken aan Pink Ribbon (Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker).
  Prijs: €16,95
 8. Zamarra’s organizing agenda: naast je afspraken in het weekoverzicht, kun je ook je zakelijke uren-, onkosten- en kilometerregistratie noteren. Ook vind je handige maaltijd- en huishoudplanners en ruimte om geldzaken te noteren. Verder vind je in de agenda praktische artikelen over onder andere opruimen, het vinden van innerlijke rust, brandpreventie en duurzame modetips.
  Prijs: €14,99
 9. PUUR! : Ik vind dit een mega vrolijke agenda, de kleurrijke stijl doet me denken aan Oilily-tassen. De week is verdeeld over twee pagina’s met veel schrijfruimte. Dit is een christelijke agenda dus de week begint op zondag. Ook bevat elke week een inspirerende Bijbeltekst. Daarnaast vind je in dit exemplaar: columns, tips, recepten, invullijstjes en genoeg ruimte voor foto’s. Met je aankoop steun je (christelijke) goede doelen IZB & Ark Mission.
  Prijs: €12,99

Wat heeft jouw voorkeur, een digitale of papieren agenda?

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.