pop herfstbladeren
Persoonlijk

Waarom ik niet meer beloof om wekelijks te bloggen

Hallo lieve lezers, zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben is het een onregelmatig zootje op mijn blog. Eerder schreef ik nog dat ik wekelijks zo’n drie keer zou gaan bloggen, maar de realiteit is toch anders. Ik vond dat ik jullie uitleg verschuldigd was, want soms valt er hier ineens een radiostilte (maar ik ben er nog wel hoor!).

Waarom blog je zo onregelmatig?

Zo nu en dan zie ik dat mensen mijn facebookpagina bezoeken terwijl er geen nieuwe content op staat. Dan denk ik ‘shit, het wordt tijd om een berichtje te schrijven’ en vervolgens gaan daar weer 1001 andere gedachten overheen. Bloggen belandt ook vaak op het stapeltje‘ doe ik morgen wel’. Dat komt omdat er dan dingen zijn die meer prioriteit voor me hebben dan bloggen.

Mijn nieuwe baan bijvoorbeeld, waarvoor ik thuis ook allemaal nieuwe vaardigheden probeer te leren. Of mijn eigen onderneming die ik aan het opzetten ben (daar later meer over). Niet te vergeten: het huishouden en andere ‘moetjes’. Bloggen schiet er dan een beetje bij in. Al vind ik het nog steeds erg leuk en zit ik ook nog vol met ideeën. Daar moet ik dan ‘even’ een gaatje voor vinden. In balans zijn tussen online leven en offline leven is voor mij belangrijk (want soms moet je genieten van een wandeling door het bos, lekker uit eten of kletsen met een vriendin), meer offline zijn is soms echt een must. Toch voel ik me schuldig wanneer ik besef dat ik al twee weken niks gedeeld heb en dat wel graag had gedaan.

Wanneer ga ik dan wel schrijven?

Bloggen is voor mij echt een hobby, ik krijg er niet voor betaald. Sterker nog: ik betaal ervoor. Hobby’s zijn er voor de leuk, dus dat is ook hoe ik mijn blog behandel. Ik schrijf wanneer ik daar zin in heb en tijd voor heb. Zo gestructureerd als ik normaal overal in ben, doe ik dat hier niet. Zonder planning schrijf ik dan, want op die manier schrijf ik ook het best. Dat betekent voor jou dat er soms een aantal weken achtereen wekelijks drie berichtjes te lezen zijn op mijn blog. Andere weken kan het even stil zijn. Niets is perfect, mijn blog zeker niet. Maar ik hoop dat je mijn blog (ondanks dat) nog steeds net zo leuk vindt.

P.S. Ik vind elke bezoeker op mijn blog fantastisch en ik word altijd weer blij van de reacties.

Tot snel!

Liefs Sabine ❤

 

Hoe vind jij balans tussen je online en offline tijd? Of heb je daar totaal geen moeite mee?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.