kletspraatje-thee
Groene vingers,  Kijktips,  Persoonlijk

Kletspraatje- privacy statement, moestuinieren, kijktips en andere dingen

Hoi, hoe gaat het met je? Inmiddels is het al zo’n twee maanden dat ik niets geschreven heb. Men, wat vliegt de tijd. Je zou bijna denken dat ik er niet meer was hè? Ik heb duizenden ideeën voor blogs, dus daar gaat het niet fout, haha. Ik begin vandaag maar met een kletspraatje over van alles en nog wat, na vandaag zal ik ook weer wat leuke onderwerpen aan het licht brengen in mijn blogs. Waarschuwing van te voren: er is geen touw aan deze blog vast te knopen, maar zo ben ik dus ook in het echte leven. Van de hak op de tak.

Privacy statement

Laat ik maar met de serieuze dingen beginnen. Zoals alle bloggers en bedrijven, heb ik ook de privacyverklaring in orde gemaakt. Dit is verplicht vanaf 25 mei om te vermelden op je website wanneer je bezig bent met persoonsgegevens. Ondanks ik er eigenlijk nooit naar kijk, draait Google Analytics ook op de achtergrond van mijn site en kun jij een reactie achterlaten op mijn blog met je naam. Dan ben je dus met persoonsgegevens bezig. Op mijn site kun je nu ook mijn privacy statement vinden.

Moestuinieren

Ik kan al mijn hobby’s weer aan de kant schuiven, want het moestuinier-seizoen is weer begonnen. Ik had met mezelf afgesproken om dit jaar niet de moestuin in te gaan, maar na een paar zonnige dagen begon het toch weer te kriebelen. Ohja, die moestuintjes acties van de Albert Heijn. In mijn tuin heb ik twee potten AH-moestuintjes (radijsjes en worteltjes) en in de vensterbank nog cherrytomaatjes. De eerste keer voor mij om de AH-moestuintjes uit te proberen, maar ze doen het best goed moet ik zeggen. Wat is jouw ervaring ermee?

Verder heb ik alvast wat vleestomaten, peper en paprika voorgezaaid. Plus ik ga een nieuwe poging doen met zonnebloemen dit jaar, de zaadjes heb ik van de zonnebloemen van vorig jaar bewaard toen ze uitgebloeid waren. In de tuin groeit al wat spinazie, plus twee aardbeiplantjes die ik aan de weg kocht voor 50 cent. Tja, dat kan snel uit de hand lopen dus! Dit jaar wil ik me vooral focussen op bloemen, voor de bijtjes. Daar ga ik nog een blog over schrijven en natuurlijk meer moestuintips, die blogs zijn altijd leuk om te schrijven en populair 🙂

Staycation?

Het regent nu, maar de zomer staat om de hoek. Het eerste wat er in mij opkomt: VAKANTIE! Voor dit jaar weet ik het nog niet, ik ben natuurlijk net met de webshop Klein Festijn begonnen, dus daar gaat ook wat tijd en geld in zitten. Daarnaast is Arne ook net als ZZP-er begonnen en opstart-momentjes zijn altijd wat onzeker natuurlijk. Ik weet dat het vrij normaal is om een jaartje vakantie over te slaan, toch doe ik het nooit. Zal dit jaar dan mijn eerste staycation worden? Misschien wel, of toch maar kamperen dan? Heb jij al plannen voor de vakantie of blijf je wel gezellig in Nederland?

Hobby’s en andere dingen

Ik vind mijn leven al weer veel te saai, ja joh als ik drie maanden hetzelfde doe noem ik het sleur. Dat ik weer actief op zoek ben naar iets nieuws is daarom ook niet gek (Des te meer een wonder dat ik nog wel hetzelfde vriendje heb, Arne lees je dit? Even laten weten dat ik je nog niet saai gevonden heb). Ik heb mij weer aangemeld voor yoga, omdat ik niet wil sporten, maar wel moet. Ik was niet zo heel tevreden over mijn vorige yogaschool (populaire studio, dus ik zat soms met mijn hoofd in iemands kont en met mijn voet in iemands gezicht), dus ik ga het nu ergens anders proberen. In een wijk verderop in het buurthuis. Misschien er niet helemaal op ingericht, maar wel lekker dichtbij.

Veel liever zit ik op de bank een serie te kijken (op dit moment: La Casa de Papel, het nieuwe seizoen van The Americans en Temptation Island natuurlijk -no shame), of een gedicht te schrijven. Zolang ik kan schrijven, schrijf ik gedichten. Eigenlijk deel ik ze nooit met iemand. Te kwetsbaar, te gevoelig ofzo. Misschien dat ik dat ik ze toch eens ga delen of stukjes ervan.
Over gedichten gesproken, heb je de film Black Butterflies al gezien? Zwaar emotionele film over dichteres Ingrid Jonker (gespeeld door Carice van Houten), beetje kunstzinnig en filmhuis-achtig, maar daar hou ik wel van. Gegarandeerd janken.

Trailer La Casa de Papel

Trailer Black Butterflies

Verder ben ik op zoek naar leuk vrijwilligerswerk, iets creatiefs, zoals een knutselgroepje bij een verzorgingstehuis of misschien toch taalbegeleider worden. Een aantal jaar geleden had ik ook zo’n vibe, toen ging ik vrijwilligerswerk doen en dat liep helemaal uit de hand (in a good way, dat wel). Ik zal daar ook eens een blog aan wijden, voor wie nieuwsgierig is.
Mocht je nog leuke suggesties hebben in Groningen voor vrijwilligerswerk of andere leuke initiatieven, stuur me even een berichtje svp 🙂

Genoeg gebabbeld, ik ga nu weer beginnen met het schrijven van fijne blogs. Verwacht niet elke week een nieuw bericht, want ik post nogal sporadisch. Maar er komen zeker weer een aantal leuke berichten aan!

4 reacties

  • Romy

    Ah wat leuk dat je aan het moestuinieren bent! Ik ben nu al benieuwd naar je moestuintips. Met mijn gebrek aan groene vingers zijn wat tips nooit weg 🙂 Hopelijk vind je snel een leuke yogaschool waar je iets meer ruimte hebt om je ding te doen 😉 Ik herken wel wat je zegt trouwens. Ik ben ook altijd op zoek naar uitdaging en naar nieuwe dingen. Altijd leuk om weer eens iets anders dan anders te doen 🙂

    • Sabine

      Hey Romy. Bedankt. Tips zijn onderweg, al ben ik ook nog een broekie hoor. Net de eerste yogales hier gehad, vast clubje van 6 mensen. Super fijn! 😁 Nog zonnige dagen gewenst 😎

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.