maart overzicht
Inspiratie,  Persoonlijk

Dit was maart: lente, thuis zijn & corona

Dit is mijn maandoverzicht van maart. Het is een hele lange blog geworden, maar ik gok dat je nu de tijd hebt om wat extra te lezen. Mijn maandthema was ’thuis’ en dat bleek wel erg toepasselijk. De lente stond op de stoep en zij had haar vriendje Covid-19 meegenomen.

Hoe was mijn maart?

Jongens, wat lekker dat het weer lente is! Prachtige bloesem overal. Ik kan er zo van genieten dat wanneer ik de gordijnen open doe en het is licht & de zon schijnt. Ik krijg spontaan voorjaarskriebels van de blauwe lucht en opruimkriebels ook, haha.

Dan toch even over onze grootste vijand momenteel..

Hoewel de natuur onverstoord doorgaat en niets in de gaten heeft waren wij ineens allemaal in de ban van het corona-virus. Ik wil er niet te veel over schrijven, want het gaat nergens anders meer over. Toch kom ik er niet omheen, om er even bij stil te staan. COVID-19 domineert alles momenteel.
Wat een bizarre tijd mensen! Ik moet zeggen dat ik er de eerste week echt wel een beetje door ontregeld was. Gelukkig zijn er heel veel mooie initiatieven en liedjes door ontstaan.
Ik heb veel hoop in onze westerse samenleving gekregen door deze hele situatie. Blij dat we niet alleen om onszelf denken, maar echt voor elkaar klaarstaan. Wat ben ik gezegend dat ik in Nederland woon, mijn verdriet gaat uit naar de mensen in andere landen, waar veel harder geknokt moet worden.

De omslag van vrijheid naar een halve lock-down was voor mij misschien minder groot. Ik zat al een soort van in thuis-quarantaine de afgelopen tijd. Ook ons werk gaat gewoon door, waardoor er nog wel structuur is. Ik werk voor de overheid, een zogenoemde vitale sector. Thuiswerken is geen optie. Arne kan zijn werk ook niet thuis doen, dus hij werk ook door. Voor ons zijn daarom vooral de weekenden “raar” en boodschappen doen natuurlijk. Voor de rest gaat alles z’n gangetje wel. We zijn jong en gezond. Onze kat vindt het geweldig dat het zo lekker rustig is buiten, dus die zien we niet heel veel meer.

Wat dat betreft hebben wij het makkelijk. Ik hoor ook hele andere verhalen. Dagelijks heb ik mensen aan de telefoon die ontzettend getroffen zijn door deze situatie: geen werk meer of juist heel veel extra werk, een eigen onderneming die gedwongen is te sluiten of in angst thuis zitten met een ziekte. Heftig hoor! Ik wens iedereen ontzettend veel sterkte in deze ongewone tijd! 💕

Hoe gaat het nu met mijn benen?

Eindelijk zag verbetering met lopen. Ik kan nog niet meer dan 2500 stappen hoor, maar ik kan al veel meer. Ook was ik nog bij de fysio geweest en kreeg toen wat naalden (dry needling) in de spieren van mijn heup om de pijn tegen te gaan. Dat scheelde echt enorm. Zitten en fietsen gaat daardoor veel beter. Er komt nog een onderzoek naar mijn enkels, omdat de pijn daar aanhoudt. Alleen alles staat nu even stil, want corona.
Inmiddels zit ik op drie dagen vier uurtjes werken. Ik mag alleen maar rustig opbouwen met werken van mijn werkgever en van de bedrijfsarts. Het advies is om elke twee weken een uurtje op te bouwen. Dus daar houd ik me nu aan en dat gaat prima.

Inspiratie: wat ik las, keek en deed

Op de foto hierboven zie je ook onze Mini die op tafel klimt om te checken of de eekhoorn echt is en om te kijken of de bloemen eetbaar zijn. Ondertussen hebben we haar ook eindelijk wat dingen kunnen afleren, zoals krabben aan de bank. Deze kat blijft snel verveeld en extreem nieuwsgierig. Ze wil ook overal bij “helpen” als ik iets aan het doen ben.

Ik kon nog niet echt activiteiten ondernemen, dus was vooral lekker aan het aanrommelen in huis deze maand & ik tekende wat.

In het begin van de maand zijn we nog even naar de zee geweest om uit te waaien. Arne vroeg, waar wil je naar toe? Ik zei, “De zee”, eigenlijk meer als grap omdat ik dacht dat het onmogelijk was. Toen zei Arne oké en daar gingen we. De zee blijkt dichtbij wanneer je in Leeuwarden woont. Fantastisch! (Dit was overigens voor de coronahysterie en toen iedereen massaal ging uitwaaien.)

Ik las weinig

Mijn schoonmoeder bracht me een stapel tijdschriften om de tijd door te komen. Zo lief! Inmiddels heeft ze denk ik ook een stapeltje voor haarzelf gekocht. Verder kon ik ook niet de concentratie vinden om iets te lezen. Ik heb nog het (inmiddels op één na) nieuwste boek van Esther Verhoef liggen, Façade. Misschien dat ik daar deze maand aan ga beginnen.

Blog inspiratie: 3 blogs om te volgen

In bloggersland schreven veel mensen over corona. Daardoor werd ik juist blijer van andere content. Bedankt bloggers die ook gewoon lekker over andere dingen blijven schrijven!

 • Anja schreef over haar voorjaarscapsulegarderobe. Daar is het nu de ideale tijd voor.
 • Een misschien wat akelig onderwerp: je eigen grafkist maken. Daar schreef genoeg.nl over. (De lay-out van de website is wat uh, bijzonder. Dus even naar beneden scrollen als je op de site bent voor de tekst).
  Ik vond het een mega interessant item, hier had ik nog nooit over nagedacht. In het voorbeeld maken ze de kist zo dat je hem eerst als boekenkast kunt gebruiken. Zou jij dit doen?
 • Haydée schreef over de verdeeldheid in het huishouden tussen partners. Er is nog steeds vaak een ongelijke taakverdeling in veel (Nederlandse) huishoudens.

Op mijn eigen blog was Anne with an E de afgelopen maand het meest gelezen artikel. Deze schreef ik in december. Als je nog niet gekeken hebt, leuke serie! 😉

Ik publiceerde deze maand vier artikelen:

Twee eetdagboekjes: Eetdagboekje #2 & Eetdagboekje #3
Hierin zie je wat ik allemaal eet als avondeten.

De grote instant noedels test: allemaal vegetarisch & zonder smaakversterkers.

De geheimen van de Aloë vera plant: zo verzorg je jouw plantje!

Kijk inspiratie

Films kijken om jezelf wat te troosten, dat mag best af en toe! Ik keek zelf niet mega veel, maar genoeg om te delen :).

Netflix serie

Ik keek naar Self Made. Een mini serie (vier afleveringen) over een Afro-Amerikaanse vrouw die zelf een bedrijf opzet in een tijd waarin er veel racisme en seksisme was. Ik vond het een goede serie!
Het is gebaseerd op het leven van Madam C.J. Walker (Sarah). Naar het schijnt blijkt dit wel een vrij vertaalde versie van de werkelijkheid te zijn. Zo gaat het verhaal dat Sarah’s rivaal in de serie Addie Monroe (in werkelijkheid Annie Malone) helemaal niet zo slecht was als de serie doet voorkomen. In tegendeel juist!

Films

Ik zag de film Contagion uit 2011 (IMDb-cijfer 6,7/10). Het gaat over een pandemie dat veroorzaakt werd door een virus in China. Herkenbaar? Zeker!

Ook keek ik naar Ford v Ferrari, vermakelijk! (IMDb-cijfer 8,1/10) en naar Jojo Rabbit, wat een bizarre film. Ik weet nog niet helemaal wat ik ervan moet vinden (IMDb-cijfer 8/10).

Maand thema: thuis

Mijn maandthema van maart was thuis. Ik had dit al aan het begin van dit jaar besloten, maar het paste nu wel verbazingwekkend goed bij deze omstandigheden. Het idee was vooral om deze maand meer aandacht te geven om van een huis een thuis te maken. Zodat het ook gewoon erg fijn is om thuis te zijn.

Waarom ik maandthema’s heb
Elke maand van het jaar geef ik een thema. Jullie weten misschien inmiddels dat ik veel te gestructureerd ben en dit is zo’n uitspatting. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik heb wel altijd jaardoelen. Doelen probeer ik altijd zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) mogelijk te maken. Daarom koppel ik ze aan de maanden van het jaar. Dan kan ik me goed focussen op een bepaald onderwerp en heeft het ook een eindstreep. De thema’s zijn dus niet zo zeer voor mijn blog, maar voor mijn persoonlijke doelen. Al zul je de onderwerpen waarschijnlijk wel terugvinden op mijn blog.

Lekker bij jezelf op de thee..

We hebben maar wat extra lekkere dingetjes gekocht, om het extra ‘gezellig‘ te maken thuis. Ik had zoveel tiramisu gemaakt dat er zelfs nog een lading de vriezer in moest. Zo fijn kan thuis zijn.

Ik wil nu niet naar de winkel om dingetjes te kopen om het huis op te leuken. Wel kan ik natuurlijk zelf dingen maken en spullen gebruiken die we al hebben. Een beetje creativiteit kan nooit kwaad! We hebben eindelijk wat leuke prulletjes aan de muren gehangen die al een eeuwigheid lagen om opgehangen te worden (yes!). De tekening die ik aan het maken ben, krijgt een plekje in het lijstje boven de bank. Daar zit nu een kwal in die ik schilderde, maar daar ben ik op uitgekeken.

Ook hebben we ons halletje geverfd, want onze lieve kat had bijna al het behang van de muur gekrabd. Het zag er een beetje uit alsof we in een kraakpand woonden. Gelukkig had ik nog een restje verf liggen, want naar de bouwmarkt gaan zie ik niet zo zitten op dit moment. De muren hebben nu de kleur ‘schelp’. Wat hoofdzakelijk wit is, met een inimini beetje grijs erdoor. Dus eigenlijk hele dure witte verf, ha loser. Super blij ben ik met onze frisse hal!

Het thema thuis doortrekken naar andere gebieden

Ik ben ook bezig met een nieuwe methode om mijn huishouden beter te organiseren, met minder stress. Dat werkt als een sneltrein, ik zal het binnenkort ook op mijn blog delen.

Om het thema compleet te maken begon ik met de 30-daagse yogatraining ‘home‘ van Adriene.

Ja, je hebt het einde van deze mega blog gehaald! Bedankt voor het lezen. Ik hoop dat je mijn maandoverzicht van maart leuk vond. Maak het thuis gezellig, nodig je vrienden uit op een virtuele borrel en keep going strong!

Wat waren jouw hoogtepunten in maart?

2 reacties

  • Sabine

   Graag gedaan, ik reageer niet altijd, maar vind het wel leuk om je blog te lezen 🙂
   Het is trouwens ook zoveel leuker om eigen gemaakte dingetjes in huis te hebben. Dat geeft je toch een trots en blij gevoel altijd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.