maandoverzicht april
Persoonlijk

Dit was april: zon, hobby’s en nog steeds thuis

Dit is mijn maandoverzicht van april. Ik praat je bij over hoe mijn maand eruit zag. Deel weer wat leuke inspiratie zoals films en interessante blogartikelen. En klets over mijn (binnenhuis) hobby’s.

Hoe was mijn april?

Zen ben ik wel van dat thuiszitten. Tot nu toe houden wij ons braaf aan de maatregelen, maar ik merk dat ik het er steeds moeilijker mee heb. Ik zie om me heen ook dat mensen versoepelen, dichterbij komen staan en even bij elkaar langs wippen. Hou vol mensen! Dan kunnen die lieve mensen in de zorg ook een keer uitslapen.
Sinds gister heb ik me (eindelijk!) bij de thuiswerk crew kunnen aansluiten. Dat was voorheen nog niet mogelijk, maar inmiddels heb ik een volwaardig ingerichte thuisoffice, inclusief bureaustoel die ik meesleepte van mijn werk. Onze kat vindt het wel gezellig, dat ik thuis ben. Al is het minder handig wanneer ze roept dat ze naar buiten wil, als ik in gesprek ben.
Verder liep ik af en toe een rondje in de zon, zat ik in de tuin, keek ik wat tv en fietste ik met Arne door Leeuwarden om real life te Funda‘en.

Hoe gaat het nu met mijn benen?

Momenteel is de pijn aardig afgezakt en van dagelijks naar 1 à 2 keer in de week gegaan. In mijn hoofd kan ik soms meer dan dat ik daadwerkelijk kan. Daardoor ben ik af en toe wel even teleurgesteld wanneer ik halverwege mijn wandeling besef dat ik toch echt moet stoppen met lopen.
Blij ben ik zeker, huishoudelijke taken lukken gewoon weer en vier keer in de week naar werk fietsen ging zonder moeite. Het lijkt er op dat de fysiotherapeuten ook weer gaan werken, dan komt er eindelijk weer wat beweging in het proces.

Soms moet ik wel een traantje laten dat ik geen hakken meer kan dragen en niet de hele zomer op mijn slippertjes kan leven. Misschien is dat oppervlakkig, want als dat het ergste in mijn leven is dan mag ik mij gelukkig prijzen. Ik heb twee paar nieuwe schoenen gekocht voor de zomer, die nog redelijk ‘hip’ zijn. Dus ik mag niet klagen, haha!

Inspiratie: wat ik las, keek en deed

Wat ik deed? Voornamelijk veel in de tuin zitten, ijsjes eten. Helaas is het vandaag iets minder zomers weer. Gelukkig vind ik het sowieso wel leuk om wat aan te rommelen, of met mijn projectjes bezig te zijn. Je leest daar nog wat meer over hieronder, bij het kopje maandthema. Want mijn maandthema was “vrije tijd”.

Ik las Façade van Esther Verhoef

Vorige maand gaf ik al aan dat ik nog een boek van Verhoef had liggen. Het werd tijd om daaraan te beginnen, want er is al een nieuw boek uit. Ik ben altijd gek op de boeken van Esther, maar daardoor zijn mijn verwachtingen ook erg hoog. Façade vond ik een beetje tegenvallen in vergelijking met eerdere boeken. Ik had niet de neiging om de hele tijd door te willen lezen. Al is dat soms ook best fijn, want dan heb je geen slaapgebrek. Het was alsnog een goed boek hoor, maar niet de beste. Haar nieuwste boek (verhalenbundel) Labyrint ligt nu in de winkel, daar ben ik erg benieuwd naar. Ik ben nu begonnen met Bezeten van mij van Nicci French. Al een ouder boek die ik hier uit onze persoonlijke bibliotheek viste.

Blog inspiratie: 3 blogs om te volgen

Ik deel weer drie blogs die ik tegenkwam deze maand ter inspiratie.

 • Finance Monkey schreef haar bedenkingen op over ons pensioenstelsel. Krijgen millennials nog wel pensioen? Ik heb hier zelf in het verleden ook bij stil gestaan en zelfs nog discussies over gehad met mijn moeder. Saska’s mening deel ik, al hoop ik dat het niet waar is.
 • Musea zijn nog dicht, maar je kunt ze nog wel vanuit je luie stoel bezoeken. Natasja zette de musea waar je ‘naar toe’ kunt op een rijtje. Wij gingen naar het Paleis van Versailles. Lang niet zo leuk als in het echt natuurlijk, maar wel een goede afleiding.
 • Tom schreef over de uitbuiting van migranten bij ons in de achtertuin. Naar aanleiding van zijn blog besloot ik de filmpjes van de Keuringsdienst van Waarde over tomatenblokjes te kijken. Ik kijk vaker naar hun filmpjes, maar was hier toch echt van geschrokken.

Kijk inspiratie

Ik had niet meer verwacht dat er nog veel nieuwe films en series zouden uitkomen, maar ik denk dat de makers nog een voorraadje hebben. Er kwamen toch een aantal nieuwe dingen voorbij, maar wij lopen in Nederland ook vaak een beetje achter.

Netflix serie

Unorthodox heb ik per ongeluk in één dag uitgekeken. Arne wilde niet mee kijken, want niet interessant. Toch keek hij stiekem vanuit zijn ooghoeken de eerste aflevering mee en besloot toen om ook de rest mee te kijken. Toch wel interessant, haha. Dit is een miniserie met 4 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Unorthodox gaat over een meisje dat opgroeide in een Joodse,orthodoxe gemeenschap. Ze besluit weg te lopen en te gaan wonen in Berlijn.

https://youtu.be/-zVhRId0BTw

Films

Ik zag best veel leuke films deze maand:
The Platform (IMDb cijfer 7/10), een beetje duister maar erg vernieuwend.
Juliet, Naked (IMDb cijfer 6,6/10), heerlijk romantisch.
Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (IMDb cijfer 6,2/10), het cijfer wat kijkers geven aan deze film vind ik niet terecht. Ik vond deze film (over het vriendinnetje van The Joker) echt vermakelijk.
The call of the wild (IMDb cijfer 6,8/10), af en toe een kinderfilm kijken mag best als je bijna 30 bent en geen kinderen hebt. Al moet ik zeggen dat ik sommige stukjes zo zielig vond dat de tranen in mijn ogen stonden. Maar misschien zijn kinderen wat harder dan ik. Deze film gaat over een hond die ontvoerd wordt naar Alaska.
Leave no Trace (IMDb cijfer 7,2/10), de film doet mij een beetje denken aan Into the Wild.

Maand thema: vrije tijd

Mijn maandthema van april was vrije tijd. Nu ik niet meer echt sociale bezigheden heb, is er veel meer vrije tijd zelfs. Aan het begin van dit jaar voegde ik dit onderwerp toe aan mijn lijstje met doelen. Voornamelijk omdat ik altijd al wat moeite heb om mezelf te vermaken. Ik doe liever dingen samen. Soms zag ik op tegen het weekend, omdat ik dan zoveel vrije tijd had. First World Problems. Mijn doel was dan ook om dingen te gaan verkennen die ik alleen kan doen en waar ik ook plezier aan beleef.

Waarom ik maandthema’s heb
Elke maand van het jaar geef ik een thema. Jullie weten misschien inmiddels dat ik veel te gestructureerd ben en dit is zo’n uitspatting. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik heb wel altijd jaardoelen. Doelen probeer ik altijd zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) mogelijk te maken. Daarom koppel ik ze aan de maanden van het jaar. Dan kan ik me goed focussen op een bepaald onderwerp en heeft het ook een eindstreep. De thema’s zijn dus niet zo zeer voor mijn blog, maar voor mijn persoonlijke doelen. Al zul je de onderwerpen waarschijnlijk wel terugvinden op mijn blog.

Wat ik deed met mijn vrije tijd

 • Schrijven
  Ooit wil ik nog een boek schrijven, zeg ik al jaren. Ik vind schrijven fantastisch. Van dagboek schrijven tot poëzie, maar ook verhalen. Op mijn blog schrijf ik natuurlijk ook, maar omdat dit vaak informatief is vind ik het toch wat saaier. Ik denk eraan om ook korte verhalen (fictie) te gaan delen op mijn blog. Wat vinden jullie daarvan?
 • Tekenen/schilderen
  Ik kan niet heel goed tekenen en al helemaal niet goed schilderen. Mijn verhoudingen kloppen nooit. Af en toe pak ik toch mijn tekenblok erbij, want ik vind het wel erg leuk om te doen. Wanneer het af is, ben ik best een beetje trots op mijzelf.
 • Lezen
  Vroeger was lezen mijn allergrootste tijdsbesteding. In bed, wanneer ik eigenlijk moest slapen was mijn favoriete moment. Ik las zo’n tien boeken per week. Tegenwoordig lees ik vrij weinig, misschien een boek per maand. Op vakantie vind ik het wel erg fijn en dan lees ik meer. Nu het wat mooier weer is vind ik het wel weer een fijne tijdsbesteding. Lekker lezen in de tuin.
 • Tuinieren
  Ik droom nog altijd van eigen verdwaal-tuin. Met super veel mooie, kleurige bloemen, een eigen kruidentuintje en moestuintje. In Groningen kon ik lekker oefenen, maar nu hebben we een gedeelde tuin. Ik denk er wel over om een kleine moestuinbak er neer te zetten. Dat ik toch een paar dingetjes kan zaaien. Intussen heb ik wel nieuwe plantjes voor in huis gescoord. Zoals je kunt zien op de foto hierboven. Misschien moet ik me daar voorlopig maar mee bezig houden.
 • Funda’en
  Arne en ik willen heel graag een huisje kopen. Nu zijn we daar nog voor aan het sparen. We oriënteren al wel op wat er hier in de buurt te koop is. Op Funda kijken is één van mijn hobby’s en ik heb Arne er ook mee besmet. Tegenwoordig gaan we zo ver dat we ook daadwerkelijk naar de huisjes toe fietsen om ze te bekijken. Funda in Real life.
 • Yoga
  Ik heb al vaker in mijn blogs benoemd dat ik yoga heel fijn vind.
  Mijn hele yoga ervaring kun je hier lezen.

  Ik zal vast nog dingen vergeten zijn, maar dit zijn de dingen waar ik me momenteel een beetje mee probeer te vermaken. Ik heb ook geprobeerd om te puzzelen, maar dat bleek niks voor mij te zijn. Na 100 stukjes leggen en nog 900 te gaan heb ik de puzzel maar weer opgeruimd.
  Arne wil me nogal eens overhalen om te ‘gamen’. Niet echt helemaal mijn ding, maar voor de Sims of Kirby (op de Wii) wil ik soms wel een uitzondering maken. Bordspelletjes vind ik wel vet leuk.
  Soms bedenk ik wat projectjes. Zo heb ik eens een wereldkaart gemaakt op schaal om aan de muur te hangen. Ik was ook begonnen met een borduurwerk, maar dat schiet nog niet echt op. Mijn Diamond Painting ook niet echt trouwens. Toch wil ik die wel graag afmaken. Dat zijn van die 10 jaren projectjes. Net als dat ik meer kaartjes wil versturen, maar op één of andere manier komt dat er nooit van. Nu heb ik afgelopen maand wel twee kaartjes opgestuurd naar mijn oma en Arne’s opa & oma. Voor de vrolijkheid schilderde ik wat bloemetjes op de enveloppen.

Dat was mijn maand alweer. Leuk dat je hebt meegekeken. Ik ben erg benieuwd naar jouw hobby’s. Welke dingen doe jij graag in je vrije tijd? Laat het me weten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.