Doodshoofdaapje
Persoonlijk

Als ik een dier zou zijn..

Heb je weleens nagedacht over de vraag ‘Als je een dier moet zijn, welk dier zou je dan willen zijn en waarom?’ Nee? Ik ook niet. Tot vandaag. 

Vandaag is het dierendag. Ik doe daar niet echt aan. Onze Mukkes is al een verwend nest, met haar waterfontein en haar all-you-can-eat-buffet. Wat ik wel een mooi initiatief vind, is ‘eet geen dieren dag’ op 4 oktober. Daar mogen we best een traditie van maken. Met een knipoog naar dierendag besloot ik om in deze blog de vraag ‘Welk dier zou je willen zijn?’ te beantwoorden.

Welk dier kies ik?

Eigenlijk was het best wel lastig om een dier te kiezen. Ooit stelde ik Arne de vraag, welk dier zou je kiezen? Hij antwoordde binnen 20 seconden: een eend. SAY WHUTT? Een eend? Ja, want die kunnen en over land, in het water en ook vliegen. Smart ass. Maar ikzelf dan? Wat kies ik? Geen eend, ik hou niet van kou en zeker niet van koud water. Geen vogel, ik heb niet zoveel met vogels. Je kunt dan vliegen, maar toch. Een vlinder misschien? Ze zitten in de winter lekker warm in een coconnetje en vliegen in de zomer met hun mooie kleuren langs geurige bloemetjes. Alleen de meeste vlinders leven maar kort, dus dat is misschien ook niet zo’n fijne keus. Hmm.. het moet in elk geval een dier zijn dat leeft in een warm land. Een olifant misschien? Ze leven gezellig samen in een grote familie en zijn intelligent. Vrij direct zie ik een beeld voor me van stropers die de slagtanden van olifanten op gruwelijke wijze stelen. Nee, toch maar geen olifant. En toen wist ik het, een aap.

Waarom? 

De meeste apen leven in warme landen. Daarnaast zijn het groepsdieren, het lijkt me wel gezellig bij zo’n apenfamilie. Lekker bij elkaar vlooien enzo. Ik heb altijd al een soort fascinatie voor apen gehad, vooral omdat ze zo op mensen lijken. In de dierentuin kan ik uren staan kijken naar vrolijk spelende apen. Heb je weleens naar hun handen gekeken? Er zitten net mensenvingertjes aan. Daar hebben ze vier van (!), want met hun voeten zijn ze net zo handig als met hun handen. Apen leven in het bos en kunnen mega goed klimmen. Hoe vrij moet het voelen om van tak naar tak te slingeren door het bos? Je hebt dan altijd een goed uitzicht!

Als ik specifiek zou moeten zijn, zou ik ervoor kiezen om een Doodshoofdaapje te zijn. Doodshoofdaapjes leven voornamelijk in Latijns-Amerika, in regenwouden of langs mangroves en rivieren. Doodshoofdaapjes hebben een mooie dikke vacht met vrolijk gele accenten (en zoals jullie inmiddels weten, ik hou van geel). Ook houden ze tussen de middag siësta, groot gelijk natuurlijk! De diertjes leven in groepen en zijn daarom veilig voor roofdieren. Zelf roven ze niet, ze eten voornamelijk vruchten, noten, bessen en zaden. Dat ligt mij wel, alleen al het idee dat als ik een leeuwtje zou zijn en dan op hertjes moet jagen..

Mijn keuze is gemaakt, als er een geest uit een lamp komt die mij wil omtoveren tot een dier. Dan kies is voor een aap.
Kijk nou de foto hieronder, zo intelligent zijn ze! En schattig!! AAAH

Als jij een dier moet zijn, welk dier zou je dan willen zijn en waarom?

Doodshoofdaapje

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.