maandoverzicht juni
Persoonlijk

Dit was juni: worst, water & werk

Dit is mijn maandoverzicht van juni. We zijn alweer halverwege het jaar, wat leuk! Ik blik vandaag weer terug op de afgelopen maand en natuurlijk deel ik wederom wat leuke inspiratie. De foto is overigens niet van dit jaar (was het maar zo), maar van 2015 in Noord-Macedonië.

Hoe was mijn juni?

Over het algemeen was juni een hele rustige maand. Het werd weer wat drukker op straat en op het werk. Ook sociaal gezien, heb ik iets meer mensen ontmoet dan in het begin van de intelligente lockdown. Toch hou ik het beperkt en dat betekent veel meer vrije tijd. Of verveling, het is maar hoe je het wil zien.
Ik moet zeggen dat ik inmiddels veel beter met die verveling om kan gaan. Eindelijk na jaren kan ik ook genieten van rustmodus, van een potje voor me uit turen. Dat heeft maar liefst 27 jaar geduurd, laten we zeggen dat we allemaal onze eigen uitdagingen hebben…

Inspiratie: wat ik las, keek en deed

Ik loop vaak een stukje langs de Dokkumer Ee, het klotsen van het water tegen de border geeft me een soort van innerlijke rust. Ik droom nog altijd van een eigen bootje, wellicht gaat die droom uitkomen nu ik in Friesland woon. Ik zoek in elk geval vaak het water op.
Met Arne reed ik laatst weer naar de dijk om naar vogeltjes en naar de eilanden te turen. Toen we wegliepen bleek dat het teer op de dijk gesmolten was aan onze kleding. Mijn vest kwam geruïneerd uit de wasmachine na een verwijderingspoging met vaseline en alcohol (de instructies van internet). Mijn witte schoenen heb ik aardig kunnen redden. Arne’s broek ligt nog te wachten op een reddingsactie, maar ik durf het (nog) niet aan. Als je de gouden tip hebt, hoor ik het graag. 😉

Op de foto zie je mijn verjaardagscadeau voor Arne. Ik denk dat ik nog nooit zo’n groot cadeau heb gegeven. Ook natuurlijk een beetje om het bescheiden gezelschap compenseren. Ik vond het heel cool en dramatisch om te geven, haha. Het was een pakket om zelf bier te brouwen.

Mijn standaard havermout ontbijtje heb ik verruild voor yoghurt met muesli, heel snel en fijner in de zomer. We hebben trouwens ook een nieuwe barbecue gekocht met inklapbare pootjes, mega handig! Meestal eten we vegetarisch, maar deze maand duidelijk niet. We werden ook nog uitgenodigd voor een barbecue bij Arne’s ouders. Ik denk dat ik nog nooit zoveel worsten in een maand heb gegeten. Daar waren overigens ook vega-worstjes.

Ik lees Onmogelijk Nederland van Astrid H. Roemer

Ik begon met het boek Gewaagd Leven van Astrid H. Roemer, dit is het eerste boek van de romantrilogie Onmogelijk Nederland. Ik kon er moeilijk inkomen. Bij gebrek aan motivatie schoof ik het boek aan de kant. Ik kreeg van mijn schoonouders de tip om helemaal overnieuw te beginnen in het boek. Een tijdje later pakte ik het boek daarom weer op om de tip toe te passen. Ik moet zeggen dat ik het toen inderdaad allemaal veel beter begreep en er veel beter in zat. Ik heb nog zo’n 770 pagina’s te gaan, dus wordt vervolgt..

Blog inspiratie: 3 blogs om te volgen

Zoals elke maand deel ik weer drie blogs ter inspiratie met jullie:

  • Reisgenie schreef over de Alternatieve Vierdaagse. De officiële Vierdaagse kan niet meer doorgaan, maar er is een leuk alternatief voor bedacht, je kunt meedoen met een zelfgekozen route tussen 21 en 24 juli. Ik kan zelf nog niet zo lang lopen, maar anders zou ik zeker mee doen.
  • Op het blog van Growthinkers vind je 12 inspirerende boeken die getipt zijn door de Natuurdromers community. Ik ben zelf ook lid van deze community, erg leuk als je jong en milieubewust bent en van de natuur houdt.
  • Willemijn schreef over wie/wat je innerlijke kind is, interessant onderwerp als je een beetje spiritueel ingesteld bent en graag leest over persoonlijke groei.

Kijk inspiratie

Een bescheiden lijstje met kijkinspiratie dit keer. Ik denk dat mijn lijstjes met kijkinspiratie in de winter weer wat langer worden, nu heb ik meer zin om er op uit te gaan in plaats van op de bank te hangen.

Films

We zagen twee films deze maand. The Zookeeper’s Wife (cijfer imdb 7/10), dit gaat over een Poolse dierentuin die gebruikt wordt als schuilplaats voor Joden in de Tweede Wereldoorlog. Niet de allerbeste oorlogsfilm die ik ooit zag, maar wel met een andere inslag, dat vond ik wel verrassend.

Daarnaast keken we Anna (cijfer IMDb 6,6/10), dit gaat over een Russische spion die als dekmantel fotomodel is. Het was niet een geweldige film, maar wel vermakelijk. Als je van dit thema houdt, dan moet je ook eens de film Red Sparrow kijken (IMDb cijfer 6,6/10).

Series

Wij kijken nog steeds de The Big Bang Theory (opnieuw) en daarnaast Young Sheldon, een serie over het kinderleven van de hoofdpersoon in de Big Bang Theory, Sheldon Cooper.

https://youtu.be/UMnP8G8LdtA

Maand thema: werk

Mijn maandthema was werk. Het oorspronkelijk doel was om het een beetje leuker te maken op werk, want bij de meeste banen kom je op een gegeven moment in een sleur. Daarom zette ik juni in mijn agenda om uit te zoeken waarin ik me kan ontwikkelen op werk.

Waarom ik maandthema’s heb
Elke maand van het jaar geef ik een thema. Jullie weten misschien inmiddels dat ik veel te gestructureerd ben en dit is zo’n uitspatting. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik heb wel altijd jaardoelen. Doelen probeer ik altijd zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) mogelijk te maken. Daarom koppel ik ze aan de maanden van het jaar. Dan kan ik me goed focussen op een bepaald onderwerp en heeft het ook een eindstreep. De thema’s zijn dus niet zo zeer voor mijn blog, maar voor mijn persoonlijke doelen. Al zul je de onderwerpen waarschijnlijk wel terugvinden op mijn blog.

Op dit moment werk ik voornamelijk thuis, dat heb ik leuker kunnen maken door het rommelkamertje studeerkamertje waarin ik werk een beetje te fatsoeneren. Daarnaast heb ik een voortgangsgesprek met mijn leidinggevende aangevraagd en daardoor kon ik gelijk deze maand een interne opleiding doen voor een extra module. Leuk (!), en de training is op kantoor daardoor ben ik ook even uit mijn isolement. Plus het is altijd leuk om iets nieuws te leren. Daarnaast heb ik sinds deze maand een vaste urengarantie gekregen, wat sowieso beter is dan het uitzendbeding dat ik had. Missie werk is deze maand met slag en wimpel geslaagd.

Dat was mijn maand juni. Een hele fijne maand. Hoe was jouw maand?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.