december
Persoonlijk

Dit was december: fit, flop & feest

Deze blog komt een beetje als mosterd na de maaltijd. Althans dat voelt zo, omdat ik mijn terugblik van 2020 al gedeeld had. Mijn perfectionistische brein vindt echter dat je niet elf maanden lang een maandoverzicht kan delen en daarna de laatste maand overslaan. Dus het plaatje is vandaag weer compleet.

Hoe was mijn december?

Ik begon de maand vol goede moed, maar voelde me best een beetje verslagen na de aankondiging van de lock down. Dit jaar is een grote flop, bedacht ik bij mezelf. Toch viel het best mee. Er veranderde niet heel veel voor mij. Ik moet nog steeds thuis werken. Je mag nog steeds bij mensen op bezoek. Natuurlijk was het veel leuker geweest om kerst of oudjaar groter te vieren. Al is het ook fijn om te lezen dat er minder vuurwerk slachtoffers zijn geweest. Stiekem was ik ook erg blij dat er een aantal mensen in de straat toch siervuurwerk hadden, want anders was het toch wel wat somber geweest om 00.00 uur.

Inspiratie: wat ik las, keek en deed

Door Sinterklaas was ik verrast met een nieuw horloge. Ik had al het perfecte horloge, maar naar vier jaar elke dag dragen, was deze toch een beetje versleten. Nu heb ik één gekregen die er precies op lijkt, maar net iets anders is. Ik ben helemaal content, zoals de Belgen het zo lief zeggen.

Veel te laat (halverwege december) zette ik de kerstboom op. Ter compensatie stond hij nog in januari. We hebben met kerst heerlijk gegeten, zoals elk jaar. Zonder cadeautjes, want dat vind ik zo Amerikaans. Wel mocht ik weer iets uitzoeken van mijn werkgever, dit jaar met een wat groter budget dan normaal. Ook omdat de teamuitjes niet door konden gaan dit jaar. Ik ging voor een draadloze koptelefoon en een kluskaart. Door de koptelefoon is stofzuigen ineens een stuk leuker geworden! Goede keuze geweest dus.

Ik las Echte vrouwen krijgen een kind

Het boek Echte vrouwen krijgen een kind van Liesbeth Smit lag afgelopen maand op mijn nachtkastje, misschien al langer zelfs. Een boek over vrouwen zonder kinderen, bewust of onbewust. Het is een onderwerp waar ik na mijn 25ste steeds vaker mee bezig was. Ik had dan ook verwacht dat ik dit boek geniaal zou vinden, maar eerlijk gezegd kwam ik er moeilijk doorheen. Het boek heb ik nog steeds niet uit, ik verwacht niet dat ik het nog uit ga lezen. Al is er nog maar één hoofdstuk over.

Hoewel ik het fijn vind dat het onderwerp bespreekbaar word gemaakt, voelde ik totaal geen aansluiting bij de mening(en) in het boek.
Ik voel namelijk geen jaloezie of woede wanneer ik foto’s van bolle buiken op Instagram zie, of wanneer ik uitgenodigd word voor het zoveelste kraamfeest, of wanneer moeders over hun kinderen praten. Ik ben alleen maar erg blij voor deze vrouwen, leef en laat leven.
De kaft deed vermoeden dat de auteur een ander beeld zou scheppen van vrouwen zonder kinderen anno nu. Er werden best een aantal interessante dingen benoemd, maar het cliché beeld van vrouwen die woedende blikken werpen naar moeders en een hekel hebben aan kinderen, werd wat mij betreft alleen maar bevestigd in dit boek. Dat wat juist niet de bedoeling was! Niet helemaal het boek voor mij dus.

Blog inspiratie: 3 blogs om te volgen

Zoals elke maand deel ik weer drie blogs ter inspiratie met jullie:

  • Willemijn beschreef fantastisch hoe het is om geen kinderwens te hebben: Ik heb een ander plan voor mijn leven. Dit was een verhaal dat me wel aansprak, in tegenstelling tot het boek hierboven.
  • Sinds maart heb ik de Facebook app verwijderd van mijn telefoon. Ik raakte zo geïrriteerd van de vele samenzweringstheorieën die voorbij kwamen op mijn tijdlijn. Toen besloot ik om Facebook zoveel mogelijk te vermijden. Bij het lezen van het blogartikel van Mariimma over Corona voelde ik alleen maar herkenning.
  • Ik vond de beschrijving van Haydée over 2020 ook erg leuk en herkenbaar om te lezen. De kleine frustraties die je kunt hebben wanneer je constant thuis bent, zoals de kruimels op tafel.

Op mijn eigen blog was de terugblik van 2020 het meest gelezen. Ook schreef ik afgelopen maand weer het Dagboek van een Kat, dit keer over onze kat Mini: Mini |Dag 1. Ongeduldig. Eerder schreef ik het dagboek van Mukkes, hier kreeg ik altijd hele hartverwarmende reacties op. Het leek me leuk om deze rubriek weer op te pakken, dus bij deze!

Kijk inspiratie

December is zo’n maand waarin je eigenlijk niet zoveel tijd hebt om tv te kijken. Dit jaar is dat anders, maar veel nieuwe dingen worden er niet gemaakt natuurlijk. Toch was er nog genoeg leuks te vinden.

Films

Ik vond de film Instant Family (IMDb cijfer: 7,3/10) hilarisch. Dit had zo mijn leven kunnen zijn.

Met mijn broertje sprak ik over het onderwerp kunstmatige intelligentie en de risico’s. Daaropvolgend keken we een film in hetzelfde genre: TAU (IMDb cijfer 5,8/10). Niet de beste film die je ooit hebt gezien, maar toch wel leuk om te kijken. Ik zou de film zelf hoger scoren dan een 5,8.
Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Dan kan ik de film Her (IMDb cijfer: 8/10) en de serie Westworld (IMDb cijfer 8,7/10) aanraden.

Ook keek ik de Nederlandse film Hartenstrijd (IMDb cijfer: 5,6/10). Ik had zin in een luchtige rom-com. Dat is gelukt. Ik denk dat Arne echt gillend weg zou rennen als hij erbij was, maar ik kan zo’n filmpje af en toe wel waarderen.

Series

We keken twee series de afgelopen maand.
Allereerst de serie Barbaren/Barbarians (IMDb cijfer: 7,2/10). In de tijd van het Romeinse Rijk in Duitsland.

Daarnaast keek ik voor het eerst Star Trek. Arne kijkt het al zijn hele leven, maar ik had het nog nooit gezien. Heel erg uit mijn comfort zone. Ik stapte bij seizoen 3 van Discovery (IMDB cijfer: 7,2/10) en vond het verassend genoeg ook leuk.

Maand thema: meer bewegen

Mijn maandthema was: een gezond lichaam: minder zitten en meer bewegen. Ik vraag me nog steeds af waarom ik dit thema uitkoos voor december. Niet echt een logisch moment daarvoor, maar oké, ik ben geen watje. Vorige maand was ik al begonnen met het thema sporten, dus het enige wat ik hoefde te doen is koers houden.

Waarom ik maandthema’s heb
Elke maand van het jaar geef ik een thema. Jullie weten misschien inmiddels dat ik veel te gestructureerd ben en dit is zo’n uitspatting. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik heb wel altijd jaardoelen. Doelen probeer ik altijd zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) mogelijk te maken. Daarom koppel ik ze aan de maanden van het jaar. Dan kan ik me goed focussen op een bepaald onderwerp en heeft het ook een eindstreep. De thema’s zijn dus niet zo zeer voor mijn blog, maar voor mijn persoonlijke doelen. Al zul je de onderwerpen waarschijnlijk wel terugvinden op mijn blog.

Gezien het zwembad weer dicht is en ik nog niet kan fietsen, sportte ik vooral in de woonkamer (of in de hal met Mini). Visite krijgen we nauwelijks sinds maart, dus staat de crosstrainer gewoon midden in de woonkamer. Daarnaast hebben we de Wii weer afgestoft, dus vermaak ik me wel met Dance Dance Revolution en boksen tegen een digitale instructeur. Beast Modus on! (Met twee kilo gewichtjes gewoon hoor, dat dan weer wel). Ik hoop dat we snel weer in groepjes mogen sporten, want dat is toch wel een stuk motiverender. Vind jij het belangrijk om vooral je lachspieren te trainen? Kijk dan gewoon het onderstaande filmpje.

Dat was mijn maand december. Niet veel nieuws onder de zon, maar we gaan gestaag verder. Hoe was jouw maand, hou je het een beetje vol met de lock down?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.