eetdagboekje-avondeten-7
Eten

Eetdagboekje #7 – weekmenu avondeten

Ik ben de laatste twee dagen vergeten te fotograferen, maar deel toch gewoon mijn eetdagboekje deze week. Jullie mogen dan zelf fantaseren over hoe de setting eruit zag, haha. We hadden dikke mazzel van de week, want we kregen drie keer maaltijden van onze ouders.

Maandag – Roti met kip & groente

surinaamse roti

Zondag was ik bij mijn moeder geweest en dan kom ik nooit met lege handen thuis. Dit keer kreeg ik roti mee, met kip, pompoen en aardappels met kouseband. Lekker!

Dinsdag – Couscous met falafel

couscous en falafel

Nog meer overblijfselen uit mama’s buit. Ze gaf me een bakje falafel mee. Deze bakte ik dinsdag en daar maakte ik couscous bij. Ik gooide er van alles doorheen dat ik nog in de (koel)kast had liggen. Rode kool, bleekselderij, courgette, feta en rozijnen.

Woensdag – Courgette quiche

courgette prei quiche

Woensdag maakte ik een quiche met onder andere courgette, prei en een beetje kaas. Ik deed wat groene pesto door het ‘beslag’, dat is echt een aanrader! Er was genoeg over om nog twee keer van de lunchen. De volgende dag was de quiche zelfs nog lekkerder!

Donderdag – Noedels met broccoli

wokgerecht-noedels

Anja reageerde vorige keer op mijn eetdagboekje dat ze vaak kiest voor een wokgerecht als makkelijke maaltijd. Daar had ik ook wel zin in. Ik maakte een vergelijkbaar gerecht. Gestoomde broccoli met noedels, daarbij bakte ik wat garnalen, prei en oesterzwammen en dat bluste ik af met een zelfgemaakt hoisinsausje. Ik koos ervoor om te werken met wat ik in huis had. Het kan absoluut veel sneller natuurlijk met voorgesneden groente en een kant-en-klaar sausje.

Vrijdag – Red Russian (Zomerboerenkool)

zomerboerenkool red russian

Arne maakte een soort AGV’tje. Hij houdt daar helemaal niet zo van, maar er waren nog aardappels die op moesten. Ik had zin in patat, dus sneed Arne frietjes, bakte een vegaburger en roerbakte er zomerboerenkool bij. Zomerboerenkool wordt ook wel Red Russian genoemd. Deze groente is nu in het seizoen, dus ik wilde het weleens proberen. Het is denk ik lekker in een stamppotje. Als je recepten kent met deze groente, dan hoor ik het graag!

Zaterdag- Gourmetten

Ik vergat helemaal om foto’s te maken van het eten in het weekend. Dat komt omdat we niet thuis aten. Op zaterdag gingen we bij mijn vader gourmetten. Ik had hem al maanden niet gezien. Dus dat was erg gezellig!

Zondag – Indonesische gehakttaart

Zondag aten we bij Arne’s ouders. Zijn moeder maakte een hartige taart, we aten dus twee keer quiche deze week. Dat is absoluut geen straf hoor. Het recept dat zijn moeder gebruikte is deze Indonesische gehakttaart van het recept van Albert Heijn. We kregen er ook nog kip saté en een salade bij.

Dat was mijn eetdagboekje weer. Mijn andere eetdagboekjes vind je hier.

Eet jij ook regelmatig mee bij je ouders?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.