eetdagboekje 6
Eten

Eetdagboekje #6 – weekmenu avondeten

Ik vind het altijd leuk om mee te kijken naar wat andere mensen eten, met dat in mijn achterhoofd fotografeer ik ’s avond braaf wat ik eet. Zo kan ik het delen met jullie. Deze week ging ik weer voor gemakkelijke, maar ook kleurrijke maaltijden.

Maandag – Rijst met kool

rijst masala

We beginnen de week met rijst. Ik had witte kool in huis en dat deed ik in een pan met aardappelen en masala (kruiden). Erbij kookte (en bakte) ik ei.

Dinsdag – Rijst met chili

chili rijst

Ik had maandag een dubbele hoeveelheid rijst gekookt, zodat ik het later in de week ook kon eten. Ik was van plan om dit woensdag te gebruiken, maar omdat ik dinsdag extra ging werken heb ik mijn eetplanning van woensdag met dinsdag omgeruild. Zo hoefde ik alleen nog wat chili te maken dinsdag. Ik deed er ook courgette doorheen en maakte er een yoghurt jalapeño sausje bij.

Woensdag – Broodjes falafel

broodje falafel

Woensdag was ik vrij, daarom maakte ik ’s ochtends vast falafel. Dit deed ik in de vriezer en toen ben ik naar Groningen gereden. Toen ik ’s avonds thuis kwam hoefde ik alleen nog maar wat groente te snijden en de pitabroodjes en falafel te bakken. Er was ook nog wat wortelsalade over. Zo’n broodje gaat altijd gepaard met flink veel knoflooksaus erop, yeah!

Donderdag – Zalmwraps

zalm wraps kool

Donderdag ook weer zo’n makkelijk zomers maaltje, wraps met gerookte zalm. De zalm ligt onderop, mocht je denken ik zie het niet. Ik smeerde de wraps vol met een crème fraîche citroen mengsel, daarna de zalm erop, rode kool, radijsjes, wortel en gebakken champignons. Uiteindelijk vond ik het meer een lunchmaaltijd, maar ach, kan best voor een keertje. Het was wel mega snel klaar.

Vrijdag – Mediterraanse pasta

mediterraanse pasta

Arne maakte vrijdag pasta in tomatensaus met aubergine, broccoli en worst. Hij deed er ook gedroogde venkel door. Bijzondere combi, ik vond het erg verrassend!

Zaterdag- Pizza Calzone

pizza calzone

Zaterdag was mijn kleine broertje jarig (oké, hij is helemaal niet meer zo klein). Daarom bleef ik daar lekker eten, mijn moeder maakte haar eigen variant van Pizza Calzone. Ik vergat helemaal een foto te maken, maar had gelukkig ook een stukje mee naar huis genomen voor Arne en heb daarom toch nog een foto :). Met extra kaas erbovenop, haha.

Zondag – Couscous

couscous

Vandaag kookte Arne en aten we couscous. Er zaten verschillende groenten door, champignons, abrikozen en feta.

Dat was mijn eetdagboekje voor deze week. Mijn andere eetdagboekjes vind je hier. Wat is jouw ultieme makkelijke maaltijd?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.