wortelsoep
Eten

Wortelsoep- Herfstproof recept in 8 stappen

Heel fanatiek had ik dit jaar gezaaid. Sommige dingen gingen heel goed, andere dingen gingen veel slechter dan vorig jaar. De wortels gingen héél erg goed, té goed. Op een gegeven moment moest ik mijn kookstrategie aanpassen. Want, een worteltje door de pasta hier en een worteltje door de salade daar, dat was niet genoeg om mijn voorraad op te maken. Als ik te veel tomaten zou hebben, dan maakt Arne daar een heerlijke tomatensoep van. Ik dacht: dat kan ik ook! Ik maak vandaag wortelsoep. Bestaat dat überhaupt, wortelsoep? Tuurlijk, je kunt overal soep van maken toch? Vandaag deel ik mijn recept.

De wortelsoep was verrassend genoeg voor herhaling vatbaar. De soep is niet zo stevig als linzensoep, maar het lijkt er wel een beetje op. Ik heb gewoon gebruikt wat ik in huis en in de tuin had. Als ik naar de winkel was gegaan dan had ik er denk ik voor gekozen om kokosmelk toe te voegen.


Ik had ook een paar mooie ‘mismaakte’ wortels dit jaar, die je nooit in de winkel zou tegenkomen. Mister Carrot is ook in de soep gegaan.mr carrot - misvormde wortel


Hoofdgerecht 40 minuten |    Ingrediënten

Met deze ingrediënten heb je een pan vol soep (ongeveer 1,5 liter), daar kun je met een gezin van eten.
Wij hebben er meer dan twee keer van kunnen eten.  

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

1 kilo wortelen (geschild en grof gesneden)

2 uien (gesneden in partjes)

1 rode peper (fijngesneden)

1 paprika (gesneden in blokjes, ik heb 2 mini’s uit de tuin gehaald)

1 tomaat in blokjes gesneden

1 middelgrote zoete aardappel (gesneden in blokjes)

2 el olijfolie (om in te bakken)

1,5 liter bouillon
(ik had de bouillon gemaakt met een kippenbouillonblokje die ik nog in huis had, maar als je een krachtige bouillon kunt maken, is het lekkerder denk ik)

1 tl kaneel

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander

2 tl knoflookpoeder (echte knoflook is nog beter natuurlijk, maar die had ik niet meer)

½ tl kurkuma

500 cl (kokos-) melk

Een handje vol koriander (garnering)

Hoe maak je het?

  1. Bak de kaneel, gemalen koriander, komijn, knoflookpoeder en kurkuma, kort in de soeppan.
  2. Voeg wat olie toe, de uien en rode peper.
  3. Wanneer de uien glazig zijn, voeg dan ook de paprika, zoete aardappel en wortelen toe. Bak circa vijf minuten.
  4. Giet de bouillon erbij en voeg de tomaten stukjes toe en breng dan aan de kook.
  5. Draai het vuur zacht en laat circa 20 minuten koken.
  6. Haal de soep van het vuur en pureer de soep tot een gladde massa met een staafmixer.
  7. Zet de soep terug op het vuur, voeg de melk toe en laat nog tien minuten zachtjes koken.
  8. Serveer de soep met (grof) gesneden korianderblaadjes.

ingredienten wortelsoep

wortelsoep koken
Toen ik mijn blog begon, was het idee om recepten met jullie te delen. Ik zie nu eigenlijk dat ik dat heel weinig doe, shame on me. Nou moet ik zeggen dat mijn dagelijks leven niet bestaat uit heel veel bijzondere Instagram-waardige maaltijden. Maar af en toe vind ik het wel leuk om eens wat uit te proberen of een recept te delen die ik vaak maak. Wil je vaker recepten zien op overheerlijkleven.nl ? Laat het me weten in de comments :). Ik ben ook benieuwd naar wat voor recepten: ontbijt, lunch, avondeten of snack? Uitdagende exotische of juist makkelijke alledaagse recepten.

Meer soep? Wat dacht je Thaise noedelsoep? Bekijk hier het recept.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.