maandoverzicht aug en sep
Persoonlijk

Dit waren augustus & september: laatste zomerdagen, kamperen en de haard aan

Augustus, het is alweer zo lang geleden, inmiddels is het oktober. Toch wil ik nog even mijn maandoverzicht delen, in het kader “Beter laat dan nooit”. Ik heb het overzicht van augustus samengevoegd met september dit keer.

Hoe waren augustus en september?

Wat een fantastische maand was augustus, volop zomer en af en toe voelde je de herfst al aankomen waaien. Augustus is mijn favoriete maand van het jaar. Niet alleen omdat ik dan jarig ben, ook omdat het zo’n heerlijk vrije vogel maand is. Veel mensen hebben vakantie. Je kunt volop naar buiten, want het is (bijna) altijd goed weer. De mensen op straat zijn wat relaxter en vrolijker. Alsof je even in Zuid-Europa bent, maar dan gewoon lekker thuis met je eigen spulletjes.

Augustus voelde als van ouds, even alsof er geen coronavirus was. Genieten van de zomer. Dat bleek zo zijn tol te eisen, want de maatregelen zijn inmiddels al weer aardig aangescherpt.

Lichamelijk ging het wat minder met mij. Daarom was september voor mij een maand van rustig aan doen. Lekker thuis zitten bij de haard met Netflix!

Inspiratie: wat ik las, keek en deed

Ik begon augustus goed, in hartje Utrecht. Op de onderstaande foto (rechtsonder) zie je het geweldige uitzicht. Zo veel leven, mega anders dan het noorden. Het was lang geleden dat ik in Utrecht was. Er woont nu een vriendin van mij, heel leuk! Voor het eerst gebruikte ik toen ook mijn mondkapje, omdat ik in de bus ging. Inmiddels is hij al vaak gebruikt.

Friesland verkennen

Ik ging met mijn broertje een dagje kanoën. Dat was heel erg leuk. We hadden alleen een afslag gemist, waardoor we 21km gepeddeld hadden in plaats van de geplande 11km, oops!

Ook was ik jarig in augustus. Ik heb het niet gevierd, maar heb wel samen met Arne wat rondgehuppeld in Sneek (foto linksboven, leuke plaats!) en ’s avonds sushi besteld. Van Arne kreeg ik een super professionele naaimachine cadeau (op de foto linksonder). Heel erg blij mee! (Ik moet hem alleen nog wel leren gebruiken).

Het weekend na mijn verjaardag hebben we Friesland ter water ontdekt. We zijn gaan varen in een motorbootje vanaf Terherne. Mooi omgeving! Het weer hebben we in bijna alle staten gezien: zon, regen, regenboog, onweer en gelukkig weer een warme avondzon.

Kamperen

Ik heb ook nog een weekendje gekampeerd in augustus, vlakbij de Duitse grens. Dat was heel fijn en heel gezellig!

En daarnaast heb ik ook nog twee weken geleden een weekendje gekampeerd op Texel. Dat was het laatste zonnige weekend. Echt super leuk vond ik het. Ik denk dat ik nog eens terug ga :).

Inmiddels zijn de dagen wat kouder. Tijd voor taartjes en warme chocolademelk.. Wij hebben een bio-etanol haardje gekregen en steken hem al lekker aan op een regenachtige avond.

Ik las De zeven zussen van Lucinda Riley

Het boek De zeven zussen stond al een tijd op mijn verlanglijstje. Een enorm populair boek. Ik kreeg hem nu voor mijn verjaardag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de schrijfstijl niet fantastisch vond. Misschien omdat ik een vertaling las? Ik weet niet waar het aan lag.
Het boek is wel erg leuk verder. Even wegdromen bij de rijkdom van Genève en daarna een hele andere wereld instappen in Rio de Janeiro. Daarnaast las het ook erg makkelijk weg. Ik ga absoluut deel 2 lezen, ben benieuwd! Misschien ook wel alle andere delen.

Blog inspiratie: 6 blogs om te volgen

Zoals elke keer, deel ik weer blogs ter inspiratie met jullie. Normaal deel ik er drie, maar gezien we nu een dubbel maandoverzicht hebben, dan ook dubbele inspiratie.

  • Ik vond de volgende blog veel nuttige informatie bevatten, met een paar handige links. Reizen tijdens corona: waar moet je aan denken?
    Wil je graag naar het buitenland? lees hem vooral.

    Zelf heb ik besloten om dit jaar in Nederland te blijven (want de wereldkaart lijkt wel een disco: geel-oranje-rood-oranje-geel). Eigenlijk zouden we naar Taiwan gaan in november, plan B was de Canarische eilanden. Alles is zo onzeker, daar heb ik geen zin in. Ons mooie landje maar verkennen dus, zoals veel mensen afgelopen zomer ook gedaan hebben.
  • Dit recept voor vegan flammkuchen ziet er zo smakelijk uit. Oh, en extreem makkelijk. Ik wil het binnenkort uitproberen.
  • Van herfstlijstjes word ik altijd blij. Deze bucketlist van Marloes vond ik erg leuk.
  • Merel somde een lijstje op van wat zij heeft gelezen en ik vind altijd dat ze goede boekentips heeft. 🙂
  • Tegenwoordig zijn er veel plekken waar je tweedehands kleren kunt kopen en verkopen. Claire maakte hier een lijstje van.
  • Pauline deelde een recept voor knoflookbrood. Wist je dat onze Duitse buren tijdens de quarantaine massaal zochten op knoflookbroodrecepten? Daar zal vast een reden voor zijn. Ik ga dit recept daarom zeker proberen!

Op mijn eigen blog was dit mijn populairste artikel:
De geheimen van de Aloë vera plant: hoe verzorg je jouw plantje het best?

Kijk inspiratie

Een lekker lange lijst dit keer, want het is weer de tijd voor ‘genieten met een dekentje op de bank en kaarsjes aan’. Enjoy!

Series

Arne koos de serie For All Mankind uit. Ik was niet erg enthousiast in het begin (alweer ruimtevaart.., alweer Rusland..), maar -hypocriet dat ik ben- vond ik het geweldig toen er ook vrouwelijke astronauten bij kwamen. Het is echt een goede serie, ik kan hem aanraden! Het cijfer op IMDb is een 7,6/10.

De serie Deense serie Rita (cijfer IMDb 8,1/10) had ik al een paar keek zien staan, maar ik had er nooit op geklikt. Nu ben ik er toch aan begonnen en ik vind de serie fantastisch! Inmiddels begin ik al aan seizoen 4.

Nog een ruimtevaart serie in het lijstje: Away (IMDb cijfer 6,6 /10). Waarschijnlijk niet echt realistisch en wanneer je vaker dit genre kijkt, niet heel verrassend. Toch vond ik het een leuke, toegankelijke serie om te kijken! Het gaat over een team astronauten op een missie naar mars.

Er is een nieuw seizoen van de Vlaamse serie Undercover (IMDb cijfer 7,9/10). Seizoen 1 hebben we met plezier gekeken. Ik hou zo van het taaltje. Voor seizoen 2 is het wel elke zondag wachten op een nieuwe aflevering, bummer!

Films

The Old Guard vond ik een leuke, verrassende actie film (IMDb cijfer 6,7/10)

Als je The Silence of the Lambs hebt gekeken, dan vind je Red Dragon (IMDb cijfer 7,2/10) ook geweldig. Spannende film met Dr. Hannibal Lecter.

The Wolf’s Call of de officiële Franse titel: Le Chant du loup, gaat over onderzeeërs. Erg goede film vond ik, leuk om zo’n verhaal vanuit het perspectief te zien van iemand anders dan de leidinggevende. (IMDb cijfer 6,9/ 10)

Ik hou altijd van bank-beroof-films, of films in dat genre. We keken naar The Score (IMDb cijfer 6,8/ 10), waarin ze een kunstobject willen stelen. Heel lang geleden had ik deze film al eens gezien, ik vind het nog steeds leuk om naar te kijken!

Maand thema: zelfliefde + maatschappelijk nut

Mijn maandthema van augustus was zelfliefde en acceptatie. Zelfliefde is een modewoord (denk ik), ondanks dat is het wel een goede omschrijving van mijn intentie. Ik ben niet heel erg bewust met mijn doelen bezig geweest. De afgelopen maanden heb ik het extra rustig aan gedaan. En jezelf de ruimte geven om te ademen, dat is ook lief zijn voor jezelf ;).

Leermomentje

Wel is er een belangrijk leermoment voor mij geweest, waarbij ik nadrukkelijk heb gekozen voor mijn eigen belang in plaats dat van een ander. Dat is een persoonlijk verhaal, dus ik laat de details even achterwege. Wel kan ik vertellen dat het een rete lastige situatie was en ik heel trots ben op mijzelf.

Waarom ik maandthema’s heb
Elke maand van het jaar geef ik een thema. Jullie weten misschien inmiddels dat ik veel te gestructureerd ben en dit is zo’n uitspatting. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik heb wel altijd jaardoelen. Doelen probeer ik altijd zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) mogelijk te maken. Daarom koppel ik ze aan de maanden van het jaar. Dan kan ik me goed focussen op een bepaald onderwerp en heeft het ook een eindstreep. De thema’s zijn dus niet zo zeer voor mijn blog, maar voor mijn persoonlijke doelen. Al zul je de onderwerpen waarschijnlijk wel terugvinden op mijn blog.

In september was mijn maand thema maatschappelijk nut. Ik denk dan aan random acts of kindness, iets goeds voor iemand doen zonder daar gelijk iets voor terug te vragen. Erg belangrijk!

Vrijwilligerswerk

Normaal deed ik zelf vrijwilligerswerk, dat zou ik ook graag weer willen oppakken wanneer ik het lichamelijk aan kan, op dit moment slokt mijn wankele gezondheid al mijn energie op. Ik heb al wel even opgezocht wat ik hier in Leeuwarden kan gaan doen. Het lijkt me leuk om mensen te helpen om financieel overzicht te krijgen, schuldhulpmaatje bijvoorbeeld.

Doneren

Gelukkig heb ik toch wel iets kunnen doen aan mijn doel. Ik heb met mijn broertje een online-winkeltje gehad, waarmee we zijn gestopt. We hadden hierdoor nog veel speelgoed en dergelijke over. We hebben een paar hele mooie doelen blij kunnen maken met onze spulletjes.

Klein gebaar

Natuurlijk hoeft het niet gelijk een groot gebaar te zijn, om te kunnen bijdragen aan de samenleving. Er zijn genoeg lieve en leuke dingen die je kunt doen om anderen een steuntje in de rug te geven. Zeker nu we in deze pandemie zitten. Denk aan kaartjes versturen naar kwetsbare mensen bijvoorbeeld of een boodschapje voor iemand doen.

Dat was mijn hele lange, dubbele maandoverzicht. Bedankt voor het lezen! Mijn favoriete maand van het jaar is dus augustus, al heeft elke maand zijn eigen charme. Wat is jouw favoriete maand?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.