verhuizen naar leeuwarden huis inrichten
Inspiratie,  Persoonlijk

Verhuizen! Nieuw huis inrichten (met moodboard)

Groot nieuws! Ik ga (alweer) verhuizen. Per april gaan wij 67 kilometer verderop wonen in de culturele hoofdstad van het afgelopen jaar, Leeuwarden. Vandaag deel ik mijn verhuisplannen.

Alweer verhuizen?

Laatst moest ik mijn woonhistorie opvragen bij de gemeente. Kennelijk willen woningbouwverenigingen dit weten. Dit koste mij geloof ik €16,- voor twee lullig papiertjes (verspild geld bleek achteraf, want we hebben uiteindelijk geen huis via de woningbouw gevonden). Het waren gelukkig wel twee volle A4’tjes, want ik ben maar liefst 12 keer in mijn leven verhuisd. En nu ga ik dus alweer.

Nog niet zolang geleden hoorden wij dat het huis waar we in wonen verkocht is (wij huurden dit). Ondanks dat we wisten dat dit zou kunnen gebeuren, waren we toch enigszins verbaasd. Want wie wil dit huis nou kopen voor zo’n bedrag?! Kennelijk is er dus toch iemand verliefd geworden op dit huis en dus moeten wij vertrekken. Het liefst had ik in de omgeving van Groningen willen blijven, maar dit was helaas geen optie.
Gelukkig hebben we een leuk huurhuisje in Leeuwarden weten te bemachtigen. Zo begint voor ons weer een nieuw avontuur.

Nieuw huis inrichten

Toen we het huis bezichtigden werd ik verliefd op zonnige woonkamer. Zo enorm veel licht komt er naar binnen schijnen, heerlijk! De woonkamer ligt op het zuiden dus dat betekent ook de hele dag zonneschijn. Wat zullen mijn plantjes blij zijn straks.

Een ander huis betekent voor mij altijd een nieuw canvas. Ik ben gaan brainstormen over de sfeer die ik in dit huis wil neerzetten. Je kunt wel raden dat mijn trefwoord voor de inrichting ‘sunshine’ is geworden. Ideeën blijven altijd zo vaag wanneer ze in je hoofd zitten, daarom besloot ik een moodboard te maken.

Gebruikte foto’s van links naar rechts:
Woonkamer (kate.lavie), Kleurencombinatie (shutterstock), Houten bankje (tessguinery) , Planten (vtwonen), Vliesbehang Summer (Karwei) , Bed (Decorconfident)

Gele muur met Bordjes (Cynthia), Decoratiefolie sloophout (Karwei) ,
Rode stoel & blauwe stoel (photographer unknown, please let me know if it’s yours)
Woonkamer (plastolux), Blauwe vazen (photographer unknown, please let me know if it’s yours), Rood kastje (blog naver)

Stijlkeuze

Ik heb niet echt een vaste stijl en hoef ook niet zo nodig mee te gaan met trends. Waar dit moodboard ingedeeld zou worden in interieurland zou ik niet weten. Ik heb altijd mijn eigen interpretatie daarop. Voor mijn interieur neig ik altijd een beetje naar bohemian chique met een vleugje eclectic.

Voor dit moodboard ben ik gegaan voor een Ibiza gevoel als basis. Veel natuurtinten en natuurlijke materialen daar houd ik van. Beetje hout, beetje riet en natuurlijk veel groen.

Side note: Ik ben alleen wel bang dat ik mijn planten aan het plafond moet hangen, want wij hebben een (terror)kitten die het leuk vindt om alle puntjes en bloemetjes van mijn planten op te eten.

Kleurkeuze

Anders dan Ibiza inrichtingen uit home-magazines, heb ik juist gekozen om heel veel kleur toe te voegen.

Geel
In dit moodboard is geel duidelijk een hoofdkleur. Als je al langer meeleest om mijn blog weet je al dat ik gewoon heel erg van geel houd. Sommige mensen haten het, ik word er juist vrolijk van. Arne vindt geel ook leuk, dus dat het terug zou komen in ons interieur is geen verrassing. Onlangs hebben we ook een muur in dit huis geel geverfd en we hebben gele eettafelstoelen. Zijn we heel blij mee!

Rood
Ik heb trouwens een hekel aan rood en met name in het interieur. Toch zie je in mijn moodboard rode accenten terugkomen. De enige reden hiervoor is het tapijt in ons nieuwe huis, deze is rood! Ze dachten: laten we eens gek doen. Eigenlijk probeer ik gewoon te negeren dat de vloer daar rood is. Volledig negeren van het bestaan ervan kan alleen maar teleurstelling opleveren wanneer alles is ingericht. Dus.. rood it is.

Blauw
Blauw vind ik een hele fijne rustgevende kleur in leefruimten. Zeker als je een druk leven hebt dan is dat gewoon heel fijn. Onderschat niet wat kleur kan doen voor je humeur. Blauw past natuurlijk ook helemaal in het strandthema. Het contrasteert mooi met geel.

Moodboard elementen

Het moodboard is meer bedoeld om een sfeer te creëren dan om letterlijk de dingen over te nemen. Het huisje waar we gaan wonen is in principe instap klaar dus we gaan ook niet zo heel veel veranderen. Daarnaast nemen natuurlijk heel veel van ons huidige interieur mee. Enkele elementen uit het moodboard komen wel terug. Zo nemen we de eettafel en rietenstoelen over die er al staan. Die passen mooi binnen deze sfeer.

Slaapkamer upgrade

Het enige wat we echt willen veranderen is de slaapkamer. Op dit moment zijn de muren van de slaapkamer donkergrijs geverfd (over het behang heen,omg) en ik heb gewoon een hekel aan grijs (grijs staat zeker weten in mijn kleuren-haatlijst op nummer 2, na rood dus). Verder is het behang daar gewoon niet meer zo netjes. We hebben al een nieuw behang uitgekozen, de donkerblauwe met palmbladeren (rechtsboven in het moodboard).

Koelkast pimpen

Van Arne’s ouders mochten we hun oude inbouwkoelkast hebben. Super fijn! Wij willen deze beplakken met plakfolie (het sloophout printje linksonder in moodboard) en er een mooi handvat op monteren. Benieuwd of dat gaat werken. Het scheelt ons in elk geval een koelkast aanschaffen.

Ik hoop dat ik in mei mooie en zonnige plaatjes kan schieten van hoe het uiteindelijk is geworden. Uiteraard zal ik de foto’s dan delen in een blog.

Wat is jouw interieurstijl? En welke kleuren vind jij helemaal geweldig in huis?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.