sabine over mij
Persoonlijk

Mijn best en slechtst gelezen blogs in 2018

Het leek me wel leuk om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar. 2018 was een jaar waarin ik niet zoveel blogs heb geschreven.
Ik denk dat ik het afgelopen jaar ook nooit in mijn statistieken heb gekeken. Des te leuker om het nu wel een keer te doen.
Vandaag schrijf ik daarom op welke artikelen het heel goed deden en welke blogberichten juist niet. 

Een matig blog jaar, maar een goed jaar

Het is inmiddels alweer eind januari, dus het is ook wel hoog tijd om weer eens wat van me te laten horen. Naast het bloggen heb ik een goed jaar gehad. Een jaar waarin ik graag offline was. Nog steeds ben ik veel met taal bezig, zo ben ik bijvoorbeeld vrijwilliger in een taalhuis. Ik schrijf ook regelmatig voor mijn werk en ik probeer een beetje Spaans te leren tussendoor.

Nu de dagen weer wat kouder zijn is mijn behoefte om te schrijven ook weer wat groter. Wellicht dat er dan ook meer blogartikelen online zullen komen. Eerst een kijkje in het afgelopen jaar. Ik moet zeggen dat de resultaten mij enigszins verbaasde hier en daar. Van sommige artikelen wist ik natuurlijk wel dat ze het goed deden, maar andere waren weer heel verrassend.

Mijn best gelezen blogs 

 1. Ben ik straks minimalist? Over opruimwoede en steeds minder spullen kopen
  Al lang voordat Marie Kondo een begrip was hield ik van rust en orde. Met de jaren kreeg ik steeds meer besef van het feit dat we maar één aarde hebben en dat we die niet altijd goed behandelen. Ik ging daardoor steeds minder (onnodige) spullen kopen. In dit artikel vertel ik over het hebben van veel te veel spullen, hoe je daar weer van af komt en hoe ik stapje voor stapje steeds meer een minimalist werd.

  Dat dit artikel bovenaan staat vind ik leuk, dat betekent dat er meer mensen zijn die over minimalisme nadenken. Iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen natuurlijk. Het allerleukste was dat ik op mijn verjaardag een berichtje van WordPress kreeg dat er 60 bezoekers per uur dit bericht aan het lezen waren (dat is echt extreem veel voor mijn blog). Dat is nog eens een leuk verjaardagscadeau! Het is trouwens ook nog eens een heel actueel thema. Ze zijn namelijk nog steeds containers aan het zoeken die in de Waddenzee beland zijn.
  Dan word je even met je neus op de feiten gedrukt dat veel spullen echt een probleem zijn. Helaas maar waar.

 2. Stedentrip Lissabon in de winter + voor het eerst in een hostel
  Super goede herinneringen heb ik aan mijn tripje naar Lissabon. Lissabon was echt geweldig! En mijn eerste keer in een hostel was echt lang zo erg niet als verwacht. Het is al bijna weer tijd voor het volgende tripje. Volgende maand vertrek ik naar Tel Aviv (Israël) en natuurlijk ga ik daar ook over schrijven.
 3. Vrouwen opgelet: de leukste agenda’s van 2018
  Dat dit blog in de top 3 beland is verbaast me nog steeds. Kennelijk zijn er met mij nog veel meer liefhebbers van een papieren agenda.
  Ik ben dus helemaal niet zo ouderwets, ha! Dit jaar heb ik geen agenda artikel geschreven, omdat ik al vrij snel besloten had dat ik voor de Oxfam Novib agenda zou gaan. Ik vond de foto rapportage erin namelijk erg sterk.
 4. Als ik een dier zou zijn..
  Misschien verbaast me nog het meest dat dit artikel zoveel gelezen is. Het was bijna dierendag en ik wilde een persoonlijk artikel schrijven. Ik besloot om een artikel te schrijven gebaseerd op de vraag: welk dier zou je willen zijn en waarom?
  Een niet te serieus artikel, maar kennelijk waren jullie wel nieuwsgierig.
 5. 10 dingen die je nog niet wist over Gambia
  Een van de eerste artikelen die ik schreef voor mij blog en hij wordt nog steeds goed gevonden. Toen ik in Gambia woonde heb ik heel veel ontdekt over de cultuur daar en hoe de mensen zijn. Ik heb daar de tijd van mijn leven gehad! In dit artikel schreef ik welke 10 dingen mij het meeste opvielen, dingen die je niet in de reisboekjes leest.

Na al deze mooie blogs, wil ook ook nog mijn slechts gelezen blogs delen. Wie weet heb je ze gemist en vind je het eigenlijk gewoon hele leuke blogs (dan kun je ze nu alsnog lezen 😉 ). Wie weet vind je de onderwerpen echt vreselijk en heb je ze daarom niet gelezen. Wellicht is het slechte SEO.  Hoe dan ook, ben ik trost op al mijn blogs.

Mijn slechtst gelezen blogs

 1. De veganchallenge is voorbij en nu?
  In april 2017 besloot ik om mee te doen met de Vegan Challenge. Misschien was ik te vroeg, want ik hoorde dat het dit jaar pas het jaar van Vegans wordt. Ik vind het wel grappig om de artikelen over de Vegan Challenge nu terug te lezen, want ik ben inmiddels een stuk wijzer geworden over veganisme.

  Mijn Vegan Challenge ervaring in 2017 was een ramp eigenlijk. Ik had telkens trek, kreeg hoofdpijn van de b12 supplementen, veel gasvorming en had moeilijke supermarktsessies. Ik besloot in dit artikel ook dat veganisme niks voor mij is.Inmiddels heb ik veel meer over veganisme gelezen. Ik eet tegenwoordig ook voor zo’n 80% vegan (thuis kook ik plantaardig, buitenshuis eet ik zuivelvrij, en thuis af en toe gebruik ik nog ei, roomboter of honing). Ik ben dus geen vegan, maar wellicht dat het in de toekomst verandert.

  Alles een stuk makkelijker. Ik koop vooral veel groente en fruit en vul dat aan met bonen, noten, aardappelen of rijst. Geen vervangers die toch nooit lekker zijn. Vooral plantaardig dus. Vanwege mijn werk weet ik nu precies welk supplement van topkwaliteit is, geen hoofdpijn meer dus. Oh en ik haal tegenwoordig de termen vegan en plantaardig niet meer door elkaar. Zoals ik wel deed in de Vegan Challenge artikelen. Dat scheelt ook. Ik heb ook veel te veel verontrustende verhalen over de bio industrie gelezen die ik nooit wist, waardoor dierlijke producten me steeds meer tegenstaan. Wordt vervolgd dus..

 2. Mukkes | Dag 11. Frans dineren
  De verhalen over onze kat Mukkes zijn over het algemeen heel populair. Ik schreef altijd stukjes wanneer ze weer wat raars deed.
  Zoals deze keer, toen ze een slak probeerde te eten. Op de een of andere manier vinden slakken altijd de weg naar haar bak met brokjes.
  In ons huis met veel kieren en gaten vind je soms dan ook zo’n ongewenste bezoeker. Gelukkig is het al even geleden dat ik een slak in huis gevonden heb. Dit verhaal werd niet zo goed gelezen, maar ik vind hem wel grappig om terug te lezen.
  Helaas gaat het niet zo goed met Mukkes, dus heb ik niet echt meer over haar geschreven. De laatste keer was toen we onze kitten ging bekijken. Wellicht dat ik in de toekomst vanuit haar perspectief zal schrijven.
 3. Hoe laat is het? Tijd voor een wandeling
  Ja wandelen, in de winter ben ik vooral lekker aan het cocoonen. Ik vertel in elk geval in dit artikel over de voordelen van wandelen en hoe je makkelijker extra stappen kunt maken. Misschien moet ik mijn eigen tips ook maar eens opvolgen.
 4. Waarom ik niet meer beloof om wekelijks te bloggen
  Je hebt vast gemerkt dat ik alleen nog blog wanneer het mij uitkomt. In dit artikel leg ik uit waarom. Ik voelde mij genoodzaakt om een verklaring te geven, zeker om dat ik van drie keer in de week bloggen naar af en toe ging. Jullie lezen natuurlijk liever gewoon mijn echte blogs in plaats van blogs over (niet) bloggen.
 5. Radijsjes zaaien: hoe werkt dat?
  Misschien niet heel moeilijk, radijsjes zaaien. Maar dat dacht ik ook van knoflook en dat blog deed het super goed. Misschien eten jullie niet zoveel radijsjes. In elk geval vind ik de foto’s in het blog super mooi. Dus hij blijf gewoon staan. En jongens, in het voorjaar mag je weer radijsjes zaaien. Gewoon direct buiten in de volle grond. Wellicht kan het blog je dan een handje helpen.

Welke blogartikelen vond jij het leukst om te lezen? Of welke onderwerpen spreken jou aan? En welke juist totaal niet?
Ik ben benieuwd naar je mening, laat je vooral horen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.