lichtpuntjes
Persoonlijk

Mijn doelen voor 2023

Het nieuwsoverzicht van 2022 was niet heel positief, wat een jaar hè? Gelukkig waren er ook een paar lichtpuntjes in 2022. Hopelijk vinden we ook genoeg lichtpuntjes in 2023. Zelf heb ik ook weer nieuwe doelen gemaakt voor 2023, of moet ik intenties zeggen? Soms wil ik namelijk gedurende een jaar ineens een andere weg inslaan…

Nog even terugkijken

Het laatste dat ik schreef voordat mijn blog een update vroeg, waren mijn doelen voor 2021. Het grappige is dat sommige doelen nog steeds intact zijn, althans voor een deel in elk geval. Ik heb nog steeds geen boek geschreven, maar heb inmiddels wel een verhaalidee. Toch moet dit doel nog zeker een jaar wachten, want voor 2023 heb ik andere plannen. Schrijven blijf ik nog steeds, hopelijk ook wat vaker op dit blog. Op dit moment schrijf ik vooral brieven, lekker ouderwets met de hand. Ik vind het fantastisch om de brief dan ook te versieren, daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Plus, soms is het ook fijn om even offline te zijn.

Portretten schilderen

Ook een aangename creatieve offline hobby: schilderen. Ik vond het al leuk om af en toe te tekenen en ik ben het afgelopen jaar ook geïnteresseerd geraakt in schilderen. Ik wil heel graag leren portretschilderen en hoop dit jaar een aantal portretten te maken. Momenteel ben ik bezig met mijn tweede portret ooit, erg moeilijk. Ik blijft natuurlijk een perfectionist. Binnenkort ga ik ook een cursus portretschilderen volgen, dat geeft me een goede stok achter de deur om ook daadwerkelijk wat af te maken. Ik hoop minstens vier portretten te maken in 2023.

Leeuw getekend met pastelpotloden en kleurpotloden

Java leren

Ik moet wat anders gaan doen qua werk, dat was mijn conclusie van het afgelopen jaar. Eerder heb ik dit ook gedacht, maar wist ik niet welke richting ik op wilde gaan. Wat een zoektocht is het geweest! Echt alles is in de afgelopen jaren voorbij gekomen, van verpleegkunde tot accountancy. En ineens wist ik wat het moet zijn. Oké, misschien was het niet zo ineens.
Het werd echt tijd om in actie te komen. Dus begon ik aan een loopbaancoachingtraject. Op een gegeven moment werd ik door een vriendelijke man getriggerd om richting de IT te gaan kijken (jij moet digitaal rechercheur worden, zei hij) en toen wist ik het: ik word software ontwikkelaar. Ik legde mijn lijst naast me neer: wie ben ik? wat kan ik? wat wil ik?
Van alle punten die ik had opgeschreven, kon ik de boxjes afvinken.
Oké nog wel een kleine uitdaging: nog even leren programmeren. Ik ben gelijk begonnen met webontwikkeling en in april komt het nerdy gedeelte en begin ik met het leren van de programmeertaal Java. Dat wordt lekker blokken in de avonden en weekenden. Ik heb er mega veel zin in!

Ons huis afmaken/inrichten

Ik hoop dat er in het weekend nog tijd overblijft, want er zijn nog zoveel dingen in huis die ik af wil maken. Mijn lijst is van hier tot Tokyo. Ik ben al heel lang met de hal bezig, maar doordat ik fysiek niet heel lang iets achterelkaar kan doen, schiet het niet zo op. Deurtje voor deurtje, muurtje voor muurtje. Dat is een beetje mijn huidige ritme. In het voorjaar wil ik graag beginnen met de achtertuin. Deze is op dit moment heel kaal en kan wel wat gezelligheid gebruiken! Het zou leuk zijn om ook de slaapkamers af te maken (plinten bijvoorbeeld), maar eerst de hal afmaken..

Fysiek sterker worden

Dit jaar ga ik weer veel aandacht besteden aan gezond bewegen en kracht op bouwen. Ik ben bijna klaar met een revalidatietraject voor pijn in mijn heupen, maar mijn herstel gaat heel langzaam. Er zit verbetering in, van 4 minuten achter elkaar lopen zonder pijn naar 10 minuten. Meer dan verdubbeld in 12 weken, dus feitelijk gezien zou ik het een hele prestatie moeten vinden. Alleen in 10 minuten lopen kom ik niet heel ver, daarom ben ik soms nog steeds een beetje teleurgesteld. Ik moet accepteren dan mijn lichaam niet altijd zo snel wil als mijn hoofd. Dit is iets waar ik al een paar jaar mee worstel, maar ik heb nu heel veel handvatten gekregen om op een duurzame manier op te bouwen en ook om meer rekening te kunnen houden met de pijn. De aanhouder wint, ga ik dan maar vanuit ツ

Wat zijn jouw doelen of goede voornemens voor 2023?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.