nieuwe weg inslaan bumpy ride
Persoonlijk

New blog, New me

Vandaag kruip ik uit mijn digitale konijnenholletje. Ik was net begonnen met mijn cursus Fries (verstaan) en zag een pop-up van mijn mail op m’n scherm verschijnen. Mijn hostingbureau mailde dat mijn websitecodering is omgezet naar een nieuwe versie en gezien het mailtje nogal urgent klonk, controleerde ik de werking van mijn site.

“Mocht er iets mis zijn dan is het op dit moment nog mogelijk om terug te wijzigen naar de vorige versie. Dit biedt u de gelegenheid om uw website alsnog te updaten en geschikt te maken voor de nieuwe versie. Volgende week zal uw pakket nogmaals worden overgezet, waarna u het niet meer zelf kunt terugzetten. Zorg er dus voor dat tegen die tijd de noodzakelijke maatregelen genomen zijn.”

Wat een paniekzaaiers, dacht ik nog. Ik maakte me geen zorgen, alle omzettingen gingen altijd goed en zonder gedoe. Vaak laat ik het daarom maar gewoon gebeuren en tot nu toe ging dat goed. Ik onderbrak mijn studiepoging tussen de woordjes mem en dweiltrochwiet, voor een snelle websitecheck. Direct kreeg ik een verhoogde hartsnelheid en zwetende handjes. Mijn website opende niet en gaf de melding: kritieke fout.

KRITIEKE FOUT?! Een vleug paniek schoot door mijn lijf, maar daar was geen tijd voor. De mail zei immers dat ik vóór volgende week maatregelen moest treffen. Hoewel ik al twee jaar niet op mijn blog had geschreven, kon ik de gedachte niet verdragen dat alles ineens weg zou zijn. Na een vluchtige kansberekening, kwam ik tot de conclusie dat de kans daartoe best groot is. Door deze zogenoemde kritieke fout kon ik namelijk geen back-up meer maken. Althans niet op de normale manier. Normaalgesproken maakte ik natuurlijk regelmatig back-ups (kuch).

Ik heb daar ook weleens aan gedacht hoor: mijn website verwijderen. Maar het is absoluut anders als het een bewuste keuze is. Dus aan de bak dan maar…

Reparatiemodus aan

Updates uitvoeren, herstarten, permissies prepareren, plug-ins controleren, bijwerken, deactiveren, activeren. En telkens tussendoor testen of het het werkt. Het fijne van zo’n melding kritieke fout , is dat er niet bijstaat wat er dan precies fout gaat. Dus ging ik alle mogelijkheden maar bijlangs. Toen dat niet werkte, zat er nog maar een ding op: Het grote, mysterieuze logboek van mijn site (in codetaal) doorspitten om de fout te herleiden. Ik koos ervoor om de laatste honderd errors te lezen en ontcijferen.
Gelukkig ontdekte ik de fout na een aantal regels. Het uitvoeren van de bovenstaande handelingen kostte me in totaal het me 4,5 uur van mijn leven, maar beter dat, dan mijn website kwijt zijn.

Mijn site doet het weer. Mét de nieuwe (veiligere) codering en mét een volledig nieuwe look. Binnen het oude thema kon ik het namelijk niet oplossen. En zo’n nieuwe look&feel geeft ook weer nieuwe zin en energie om te bloggen. Dus klop ik mijn toetsenbord af en begin ik te schrijven.

Tot nu toe ben ik tevreden over de nieuwe uitstraling. Al zitten er nog meerdere schoonheidsfoutjes in die ik er nog uit wil knutselen. Een leuke nieuwe feature is het maantje ☾ in het menu. Had je hem al gespot? Daarmee kan je de donkere modus inschakelen. Zo kun je mijn blog nu ook mee naar bed nemen 😉

Wat kun je verwachten op mijn ‘nieuwe’ blog?

Ik heb veel geleerd de afgelopen maanden. Waarbij ik heb ontdekt dat ik geen verwachtingen meer wil scheppen. Dus misschien ga ik dagelijks schrijven, misschien 1x per kwartaal. Misschien valt het na deze blog wel weer twee jaar stil (hopelijk niet).
Thema’s waar ik op dit moment in het dagelijkse leven veel mee bezig ben zijn: persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, klussen, schilderen/tekenen en verhalen schrijven. Misschien ga ik die onderwerpen aansnijden, misschien blijkt dat ik veel meer zin heb om over papegaaiduikers of grote tenen te schrijven. Dan doe ik dat. Het is immers mijn domein en over heerlijk leven schrijven, dat kan van alles zijn.

Veel misschien’en dus en voor mij staat dat niet voor onzekerheid, maar voor persoonlijke vrijheid. Ik hoop natuurlijk van harte dat je wel mee blijft lezen met mijn schrijfsels over avonturen en overpeinzingen.
So buckle up and enjoy the bumpy ride!
Of om toch nog even terug te schakelen naar mijn cursus Fries: It Giet Oan!

Mocht je willen weten wanneer er weer een nieuw bericht online staat. Dan kun je me voorlopig het beste volgen op Facebook.
Ik wil op termijn ook de mogelijkheid voor e-mailnotificatie updaten en mijn bloglovin’ account, maar dat kan nog even duren.

Misschien tot snel!

Liefs, Sabine

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.