vakantie noord macedonië onderweg
Europa,  Reizen

Nog niks geboekt? Ga naar topbestemming Noord-Macedonië

Jullie dachten dat ik met bloggen gestopt was he? Absoluut niet! Waar was ik dan al die tijd? Niet op vakantie helaas. Al mijn energie heb ik de afgelopen tijd moeten steken in mijn afstudeerscriptie! Inmiddels heb ik dat bijna afgerond gelukkig, nouja daar ga ik gewoon vanuit. Verder is het mei -vertel even iets nieuws ofzo- mei betekent wieden, wieden en nog eens wieden. Dus dat is zo’n beetje hoe mijn leven eruit zag ‘eten, schrijven, eten, schrijven, eten, wieden, slapen’ (en af en toe werken). Ondertussen roep ik vanaf mijn stoeltje in mijn hoofd: ‘vakantie vakantie vakantie’. Daar moet ik helaas nog even op wachten, dus dan schrijf ik er maar over.

Just in time – Rennen naar de Gate

Macedonië, daar was ik drie jaar geleden. (Tegenwoordig heet het Noord-Macedonië door wat onenigheid met Griekenland.) Eén van de chilste vakanties die ik heb gehad. De heenreis was minder relaxt omdat ik (SUKKEL!) mijn paspoort was vergeten. Nadat ik bijna mijn ticket was vergeten (SUKKEL!)… Zo ging het toen ongeveer: uitstel vragen om in te checken > stiefvader die met 160 km/u vanuit Groningen naar Schiphol scheurt > 1 seconde meeting met stiefpa op de parkeerplaats > rennen op blote voeten terug naar de balie, klokslag > keihard rennen met broertje naar de gate, weer op blote voeten > vliegtuig in en direct vertrekken. TADA!  Het was gelukkig allemaal goed gekomen. JIT-management (Just in time) noemen ze dat bij mijn opleiding geloof ik.

Waarom Noord-Macedonië?

Ik dwaal weer eens af. Wat ik dus wilde zeggen.. Macedonië is echt een top bestemming! Waarom dan? Ten eerste omdat het super goedkoop is en wat willen wij Nederlanders? Juist ja, super goedkoop. Kijk hier maar eens of hier. Je kunt ook heel goedkoop en erg lekker uiteten daar.

Wat ik vooral heerlijk vond is dat er in Macedonië geen massatoerisme is. Natuurlijk zijn er wel toeristen, maar de inwoners zijn er niet zo op ingesteld. Je kunt dus rustig rondkijken, zonder dat je achter je broek aan wordt gezeten. Zelfs wanneer je een souvenirwinkeltje binnenstapt wordt er niet aangedrongen. Heerlijk toch? Wat ik ook fijn vond is dat er voldoende jonge mensen rondlopen. Het is niet zo’n vergrijsd land als Nederland (of nog erger Groningen), het klinkt misschien onbelangrijk maar dat doet de sfeer echt goed.

Wat je kunt doen in Noord-Macedonië

Of je Macedonië leuk vindt hang natuurlijk af van wat voor soort vakantieganger je bent. Zelf verbleven wij in Struga, een klein plaatsje vlakbij het grote meer van Ohrid. Ik denk dat er daar iets leuks te vinden is voor iedereen. De natuur is fantastisch om mooie wandelingen te maken, veel bossen en bergen. Er zijn allerlei leuke culturele bezienswaardigheden, maar een zonvakantie strandhangen of bootje varen kan ook gewoon. Of shoppen- you name it!

Is Noord- Macedonië veilig?

Misschien heb je gehoord of gelezen op het nieuws over de politieke onrust in Skopje, de hoofdstad in Macedonië. Je vraagt jezelf dan natuurlijk af of Macedonië wel een veilige vakantiebestemming is. Ik heb het even nagekeken en het is gewoon veilig om naar Noord-Macedonië te vliegen en te genieten van een heerlijke vakantie.

Heb jij al een vakantie geboekt? Ik zou het absoluut geen straf vinden om morgen Just In Time op het vliegtuig naar Macedonië te stappen. Aanrader dus!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.