Europa Reizen

Roadtrip Duitsland | Dwars door de bergen

19 juni 2017
duitsland landschap

Yes, nieuwe plannen gemaakt om naar uit te kijken! Tenminste dat dacht ik. Arne & ik maakten plannen voor een roadtrip in midden-Duitsland, eind juli. Gedurende acht dagen vermijden we zoveel mogelijk de snelwegen en toeren we door prachtige Duitse landschappen. Dat was het plan. Totdat ik erachter kwam dat ik vergeten was dat ik dan waarschijnlijk gewoon moet werken. Hoezo zomervakantie?

Eigenlijk was het idee om deze zomer niet op vakantie te gaan. Werken en sparen was vooral het plan. Toch begon het een beetje te kriebelen. Een goede vriendin van me gaat trouwen in Duitsland, dus ik kon het niet laten om er een paar extra dagen omheen te fantaseren. Als je daar dan toch heen gaat.. De volgende stap was om Arne te overtuigen, dat was niet zo moeilijk. Wanneer het woord ‘roadtrip’ valt, is Arne direct overtuigd. Zo geschiedde hebben we een dagje gezeten om deze roadtrip te plannen. Nu is het nog maar de vraag of ik wel heen kan. Hoe kan ik ook in vredesnaam vergeten dat ik moet werken?! Ja de dagen in mijn agenda zijn leeg, maar ik had al aangegeven dat ik wel kan werken in die periode. Ohja, slimpie! Zoiets is me echt nog nooit overkomen. Maar goed I hope for the best. Ik heb mijn nieuwe rooster nog niet en het lijkt erop dat het erg lastig gaat worden. Wellicht lukt het nog om wat te schuiven. Voor de trouwerij had ik wel vrij gevraagd gelukkig, dus toeren in de cabrio kan nog steeds. Ik ga heel hard duimen, ondertussen vertel ik wat het plan was. Misschien heb jij er nog wat aan.

Update: bekijk mijn fotoverslag van deze roadtrip hier.

Reizen zonder plannen?

Wanneer ik op vakantie ga, vind ik het altijd het leukst om zo min mogelijk te plannen. Lekker avontuurlijk! Helemaal niks plannen is eigenlijk alleen prettig wanneer je voor een langere tijd reist (vind ik dan hè). Voor deze trip hebben we de slaapplaatsen daarom alvast geboekt (roze/paars op de kaart). Voor de rest plannen we eigenlijk niet veel. De blauwe punten op de kaart zijn interessante plekken, die heb ik in de kaart gezet, omdat er een leuke bezienswaardigheid is of een mooie wandelroute ofzoiets. Eerlijk gezegd heb ik dat een beetje random -met aanraders van verschillende websites- gemarkeerd. Ik weet niet eens meer welk puntje wat is. Het kan dus maar zo zijn dat we het overslaan haha.

Onze reis zal er ongeveer zo uitzien:

Dag 1- Heenreis van Groningen > Steinheim
Daar slapen we een nachtje in een huisje in een schattig dorpje in de bergen (kaart: linksboven).

Dag 2- Steinheim > Braunlage (Harz-gebergte)
Hier zullen we feesten (trouwerij) en een nachtje logeren (kaart: groene punt).

Dag 3 – Braunlage > Osterode am Harz
We hebben er rekening mee gehouden dat we waarschijnlijk wel een beetje brak zullen zijn en dat we ook nog gezellig
met de rest van de gasten een beetje willen bijkomen. We blijven daarom een extra nachtje in het Harz gebied in een studio
met een fantastisch uitzicht op de bergen (dat zegt de website tenminste), (kaart: rechtsboven).

Dag 4 &5 – Harz > Ilmenau
Vanuit het ene mooie berggebied rijden we naar een ander mooi natuurgebied, daar hebben we voor twee nachtjes een
roze(!) hotelkamer geboekt, wel aan de rand van het Thüringer Wald, dat wel (kaart: rechtsonder).

Dag 6 & 7- Ilmenau > Arnsberg
De laatste twee nachten overnachten we in een huisje in het centrum van Arnsberg. Dit is in het Sauerlandgebied, dat vooral bekend staat om skivakanties. Het is er vast ook leuk in de zomer, toch? Vanuit deze plaats kunnen we in elk geval ook makkelijk de omliggende populaire plaatsjes bezoeken (kaart: linksonder).

Dag 8- Terugreis van Ilmenau > Groningen

Ik heb er heel veel zin in! Dus ik hoop zo dat ik niet alles hoef te cancelen. We zullen zien. In principe is deze trip trouwens prima in een dag te rijden. Daardoor zou een verkorte trip ook nog een optie zijn. Ben jij al eens op één van deze plekken geweest? Als je tips hebt dan hoor ik het graag 🙂


You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 8 juli 2017 at 07:36

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Wij gaan best vaak naar Duitsland op vakantie. Altijd weer genieten. En vergeet geen bezoekje aan de DM drogist te brengen als je er toch bent 🙂

  • Reply Sabine 8 juli 2017 at 14:11

   Echt wel! Het komt normaal gesproken nooit in me op om naar Duitsland af te reizen, maar volgens mij zijn sommige stukken prachtig. De DM drogist zegt me niet zoveel, is dat een soort op=op?

 • Reply Romy 8 juli 2017 at 09:39

  Wauw, dat klinkt als een geweldige roadtrip! Wat een mooie route hebben jullie uitgestippeld. Wat leuk trouwens dat jullie een trouwerij in Duitsland hebben. Ik ga hard voor je duimen dat het lukt om iets te regelen, zodat deze roadtrip er straks echt van komt.

  • Reply Sabine 8 juli 2017 at 14:15

   Bedankt voor je reactie 🙂 Ik heb inmiddels goed nieuws gekregen en ben in deze periode vrij, dat gaat dus zeker goed komen!

 • Reply Adine @ LekkerLevenMetminder.nl 10 juli 2017 at 07:41

  Fijn dat het toch door kan gaan! Het klinkt als een prachtige trip! Duitsland vind ik sowieso een erg mooi land, het is niet eens ver en je hebt binnen no-time het gevoel dat je ‘echt’ in het buitenland bent.

 • Reply Adine @ LekkerLevenMetminder.nl 10 juli 2017 at 07:42

  DM Drogist is trouwens wat hier bijvoorbeeld het Kruidvat zou zijn. Alleen dan betere prijzen, want drogisterijartikelen zijn daar sowieso al een stuk goedkoper. Voor budgetshoppen is dat dus echt een aanrader. Ik kocht er laatst een keer verschillende shampoo’s en crèmespoeling voor 50 cent. En dat zijn dan ook nog eens versies vrij van parabenen e.d., waar je hier in NL de hoofdprijs voor betaalt. Als je tijd hebt… nog wat tips voor drogisterijshoppen in Duitsland:

  http://www.lekkerlevenmetminder.nl/2017/03/22/naar-de-drogisterij-in-duitsland/

  • Reply Sabine 10 juli 2017 at 10:37

   Bedankt voor de tip! Je hebt daar flink kunnen scoren, aan je blog te lezen. Ik ga er zeker even rondneuzen, klinkt heel verleidelijk! 😁

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.