foto van drie bakken popcorn
Kijktips

Film tip: 5x Netflix aanraders

Vandaag moet ik even klagen over het weer, zoals een echte Nederlander hoort te doen. Ben ik eindelijk eens een paar dagen vrij en wat gebeurt er? Heel veel wind (code geel) en heel veel regen. Nouja zeg! Maar gelukkig is er Netflix. Volgende week gaat het ook genoeg regenen, dus ook voor jou de kans om te Netflixen! Vandaag vijf films die ik keek op Netflix en die zeker de moeite waard zijn om ook te bekijken. Scheelt jou weer zoeken 😊

Het zijn niet per se de nieuwe binnenkomers van Netflix, maar er zit er vast wel eentje tussen die je leuk vindt.

Fracture

Duur: 1 uur en 53 min.
Genre: Misdaad, drama, mysterie
IMDb-cijfer: 7,2

De vrouw van Ted (Anthony Hopkins) gaat vreemd en hij schiet haar dood. Niet veel later staat de politie voor de deur en wordt hij gearresteerd. Een rechercheur (Ryan Gosling) wordt op de zaak gezet, maar is met zijn hoofd eigenlijk al bij zijn nieuwe baan. Toch maakt het hem niet veel uit, want een moord met bekentenis van de dader én met het moordwapen al in bezit van de politie is een eitje. Althans dat denkt hij. Ted krijgt het voor elkaar om zijn bekentenis in te laten trekken, en na onderzoek blijkt dat het moordwapen nooit is afgevuurd. De rechercheur moet opzoek naar nieuw bewijs, maar dat is nog niet zo makkelijk. Ted lijkt de moord tot in detail ingecalculeerd te hebben en staat binnen no time weer op vrije voeten. De hele film vraag je jezelf af wat Ted zijn volgende stap is.

Lord of war

Duur: 2 uur en 2 min.
Genre: Misdaad, drama, thriller
IMDb cijfer: 7,6

Ik heb deze film al een paar keer gezien en hij blijft goed. Yuri (Nicolas Cage) handelt in wapens en reist daarvoor de hele wereld rond. Vanwege zijn ‘beroep’ leidt hij een dubbelleven tussen oorlogen en een liefdevol gezin dat thuis op hem wacht (en van niks weet). Yuri lijkt geen geweten te hebben en verkoopt zijn wapens aan iedereen, zelf als deze gebruikt worden door kindsoldaten. Klanten van Yuri zijn beruchte dictators en andere hoge piefen, maar zijn handel zorgt ook voor vijanden. Op een gegeven moment besluit Yuri dat hij ermee wil stoppen. Alleen: stoppen in deze business kan eigenlijk niet. Zowel zijn klanten als zijn vijanden laten hem niet zo makkelijk gaan. Hoe gaat hij dat oplossen?’

The African Doctor

Duur: 1 uur en 36 min.
Genre: Waargebeurd, komedie, drama
IMDb cijfer: 7,1

Een Franstalige film, dat geeft altijd een beetje extra charme (vind ikzelf). Een grappige, maar ook een ontroerende feelgood film. Niet hele verrassende scenes, maar toch een lekkere wegkijkfilm. Een Congolese man studeert af in Frankrijk. Hij vindt een baan als huisarts in een klein boerendorpje en besluit zijn gezin over te laten komen uit Congo. Dat gaat niet helemaal zoals gehoopt. De mensen uit het dorpje hebben nog nooit iemand met een donkere huid gezien, laat staan een heel gezin. De reactie van de inwoners is om naar de huisarts van het andere dorp te gaan. Hoe gaat de dokter het voor elkaar krijgen om geaccepteerd te worden door de dorpelingen?

The Intouchables

Duur: 1 uur en 52 min.
Genre: Waargebeurd, komedie, drama
IMDb cijfer: 8,6

Nog een Franstalige film. Ik kan me haast niet indenken dat er iemand is die deze fantastische film nog niet gezien heeft. Ik zet hem toch in dit lijstje, omdat je deze film toch echt wel gezien moet hebben. Ik denk dat ik de film inmiddels wel acht keer heb gekeken, maar ik zou hem zo weer kijken. Het verhaal gaat als volgt: De vrijwel geheel verlamde Phillippe uit Parijs is opzoek naar een nieuwe verzorger. Er zijn verschillende sollicitanten, maar Phillippe wil dat Driss bij hem komt werken. Driss komt net uit de gevangenis en heeft helemaal geen zin om te werken. Hij is alleen maar op sollicitatiegesprek gekomen om aan zijn sollicitatieplicht te voldoen, voor zijn uitkering. Wanneer Driss’s moeder hem het huis uit schopt besluit hij toch om de baan aan te nemen en bij Phillippe te gaan wonen. Dit levert hilarische scenes op.

Trainwreck

Duur: 2 uur en 5 min
Genre: Komedie, drama, romantiek
IMDb cijfer: 6,3

Niet de beste film die je ooit hebt gezien, maar toch wel heel erg grappig. Deze guilty pleasure film gaat over Amy (Schumer). Amy kreeg als jong meisje van haar vader mee dat monogaam zijn niet realistisch is. Amy beschouwt deze ‘wijsheid’ als waarheid en ze leidt daarom een losbandig leven. Veel feesten, alcohol en elke keer met een andere man. Wanneer ze op een gegeven moment bij een man blijft overnachten (tegen haar eigen regels in), weet ze zelf ook niet wat haar overkomt.

Heb jij nog leuke films gezien op Netflix de afgelopen tijd? Let me know, ik heb nog wel een paar dagen om te vullen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.