eetdagboekje-3
Eten

Eetdagboekje #3 – weekmenu avondeten

Vandaag deel ik mijn derde eetdagboekje met jullie. Altijd leuk om te kijken wat anderen eten vind ikzelf. Lekker veel comfortfood dit keer, eigenlijk alleen maar comfortfood. Dat kunnen we nu wel gebruiken. Enjoy!

Maandag – Gepofte zoete aardappel, spinazie & kikkererwten + visburger

gepofte zoete aardappel met spinazie en tahin

Ik wilde eigenlijk gevulde zoete aardappels maken. Eenmaal bezig was ik liever lui dan moe, dus een deconstructed gevulde aardappel it is! De zoete aardappel poffen we altijd in de magnetron. Een paar gaatjes erin prikken een nat keukenpapiertje erom wikkelen en na 10-15 minuten op een lage stand (watt) in de magnetron is hij lekker zacht. Dan kun je er zo uitlepelen. Erbij aten we een visburger & spinazie met kikkererwten met lekkere tahin dressing. We hadden een lading rijpe avocado’s in huis (die dingen worden altijd allemaal tegelijk rijp), dus die zul je vaker tegenkomen deze week.

Dinsdag – Pasta pesto

pasta pesto

We hadden twee soorten tortellini in huis. Ik weet niet meer precies waarmee ze gevuld waren, maar meestal kies ik voor paddenstoelen. Hier maakten we een makkelijke pasta van. Wat pesto erdoor, pijnboompitjes, rucola en een lading tomaatjes.

Woensdag – Tom Kha Kai soep

tom kha kai soep

Ik zag dat de Jumbo een nieuw soeppakket had. Een Thaise soep: Tom Kha Kai. Het deed me denken aan de Thaise soep die ik wel eens maak. Die wilde ik weleens proberen. Het was een beetje jammer dat sommige dingen in het pakket ontbraken. Zoals de peterselie en knoflook, gelukkig had ik die zelf in huis. Het resultaat was lekker. Volgende keer ga ik het zelf proberen te maken, dan weet ik zeker dat ik alle ingrediënten in huis heb ;). Ik maakte er wat naan en een soort kruidenboter bij.

Donderdag – Mexicaanse lasagne

mexicaanse lasagne

Ik maakte al eens eerder een ‘Mexicaanse lasagne’ in ons vorige huis toen mijn vriendin & broertje kwamen eten. Dat was lekker, alleen te vochtig. Dit keer probeerde ik het nog eens, met minder vocht natuurlijk. Ik vond hem zelf goed gelukt. Arne vond het wat jammer dat de wraps (als vervanging voor lasagnebladen) dan zacht worden door de saus. Dus volgende keer toch maar weer als burrito maken denk ik, al zou ik het ook niet erg vinden om zelf een hele schaal leeg te eten. Mijn tante vroeg om het recept, dus die typte ik uit. Bij deze:

Recept Mexicaanse lasagne

Voor de saus: ui en paprika bakken, kruiden (zie hieronder) erbij en een blik tomatenblokjes en klein blikje tomatenpuree. Vervolgens een blik maïs salsa en een blik zwarte bonen toevoegen. Even kort laten pruttelen, 2 minuutjes ofzo.

Schaal invetten. Laagje saus erin, daarna een (volkoren) wrap, dan weer een laagje saus en zo opbouwen. Ik had nog twee tomaten in plakjes gesneden en die in een middelste laag gedaan. Op de bovenste laag een kuipje crème fraîche en grote hoeveelheid geraspte kaas.

Dan de oven in schuiven. Ik denk een half uur ongeveer op 180 graden. Pin me er niet op vast. Wij hebben nog een gasoven, dus dan is het stand 7.

Lekker met wat ijsbergsla erbij.

Ik heb deze kruiden voor de saus gebruikt:
2 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
2 tl gedroogde koriander
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 tl cacao poeder
1 tl zout
2 tl kurkuma
1 tl peper/cayenne peper

Vrijdag – Zalm wraps met aspergesoep

zalm wraps

Vrijdag is zo’n dag dat je eigenlijk gewoon zin hebt om te borrelen en niet om uitgebreid te koken. Dan zijn zalm wraps een ideaal maaltje. Gevuld met gerookte zalm, avocado, ijsbergsla, komkommer, pijnboompitten en roomkaas. We aten er aspergesoep (uit een zakje) bij die toen in de aanbieding was en het was heel vies. Smaakte naar meel. Ik denk dat Cup a Soup nog smakelijker zou zijn.

Zaterdag – Zoete aardappel frietjes, salade en paddenstoelenburger

zoete aardappel frietjes

Ik ben zo blij met onze airfryer. We kregen hem van mijn moeder toen we hier kwamen wonen en gebruiken hem best vaak. Dit keer maakten we zoete aardappelfrietjes in de airfryer, erg lekker! Dat ding wat ernaast ligt is een oesterzwammenburger van de Jumbo. Ziet er heel vies uit, maar was eigenlijk best lekker. Heel anders dan andere vega-producten. Ik kan helaas de link niet meer vinden op de site. Erbij aten we een salade met onder andere venkel en croutons (ook gemaakt in de airfryer).

Zondag – Chilibonen

chili bonen

Het werd ook wel weer een keer tijd voor rijst. Grappig, want Arne wil altijd rijst eten en ik altijd aardappels (natuurlijk wil je altijd iets anders dan je thuis altijd kreeg). Uiteindelijk komt het er vaak op neer dat we dan weer andere dingen eten zoals pasta en wraps. Zondag wel gewoon lekker rijst met chili.

Dat was mijn eetdagboekje. Wat is jouw favoriete comfortfood?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.