lepels met kruiden
Eten

5 vegan seizoensrecepten voor in april  

Ik vind het altijd leuk om mee te koken met de seizoenen. Dat zou je immers ook doen als alles op je eigen stukje land zou verbouwen. Het heeft verschillende voordelen om seizoensgebonden te koken. Het belangrijkste is natuurlijk dat de producten dan veel lekkerder zijn dan op andere dagen in het jaar én vaak ook nog veel goedkoper. Bekend seizoensgebonden koken dat je weinig variatie hebt? Nee hoor, dat zeker niet!

Ik heb wat leuke recepten uitgezocht met groenten die in april in het seizoen zijn, omdat ik een maand lang plantaardig eet zijn de recepten allemaal vega(n)proof.

1. Andijvie

Een gekookt prutje andijvie, daar maak je me niet echt blij mee. Kort gebakken of rauw door een stampotje is daarentegen perfecto.  Ik kwam deze roerbakschotel met andijvie en tomaat tegen op de website van de Lidl (mijn favoriete budgetsupermarkt).

Bron: lidl

2. Boerenkool

Niet iedereen houdt van stamppotboerenkool (echt waar). Mij hoef je ook echt niet wakker te maken hiervoor. Boerenkool is wel mega gezond en wordt zelfs bestempeld als superfood. Eigenlijk geen goede reden om geen boerenkool te eten dus. Het kan ook anders dan in een stamppotje. Op vetjebol.nl zag ik dit recept voor boerenkool met linzen en champignons, de bloggers van de site Thera & Tristan hebben er een filmpje bijgemaakt, eenvoudiger te begrijpen wordt het niet!

Bron: vetjebol.nl

3. Champignons

Een burger is altijd een goed idee, zeker wanneer je weer eens zo’n dag hebt dat je zin hebt in fastfood. Op haar website Colours ’n cooking deelde Maaike een recept voor champignonburgers met spinazie. Ik ben fan van champignons, dus zeker het proberen waard.

Bron: coloursandcooking.nl

4. Paksoi

Mijn moeder maakt regelmatig paksoi. Toch is het een groente die ik zelf vaak vergeet. Geen idee waarom, want ik vind het wel een lekkere groente waar je veel kanten mee op kan. Isabel, deelde op haar blog dehippevegetarier.nl  dit wokgerecht met paksoi.

Bron: dehippevegetarier.nl

5. Witlof

Veel mensen vinden witlof niet lekker, omdat het een bittere smaak heeft. Als je de bittere kern verwijderd scheelt dat al een heel stuk. Trouwens, witlof is ook heel erg lekker rauw en heeft dan een totaal andere smaak. Dit recept van ah allerhande met witlof en gnocchi en walnoten zit precies tussen de gekookte en rauwe witlof in. Ik denk daarom dat de bitterheid heel erg mee valt, niet dat het mij verder wat uit maakt want ik hou van witlof!

Bron: ah allerhande

Welke recepten ga jij uitproberen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.