Wortelsoep- Herfstproof recept in 8 stappen
Heel fanatiek had ik dit jaar gezaaid. Sommige dingen gingen heel goed, andere dingen gingen veel slechter dan vorig jaar. De wortels gingen héél erg goed, té goed. Op een gegeven moment moest ik mijn kookstrategie aanpassen. Want, een worteltje door de pasta hier en een worteltje door de salade daar, dat was niet genoeg om mijn voorraad op te maken. Als ik te veel tomaten zou hebben, dan maakt Arne daar een heerlijke tomatensoep van. Ik dacht: dat kan ik ook! Ik maak vandaag wortelsoep. Bestaat dat überhaupt, wortelsoep? Tuurlijk, je kunt overal soep van maken toch? Vandaag deel ik mijn recept.
De wortelsoep was verrassend genoeg voor herhaling vatbaar. De soep is niet zo stevig als linzensoep, maar het lijkt er wel een beetje op. Ik heb gewoon gebruikt wat ik in huis en in de tuin had. Als ik naar de winkel was gegaan dan had ik er denk ik voor gekozen om kokosmelk toe te voegen.
Ik had ook een paar mooie ‘mismaakte’ wortels dit jaar, die je nooit in de winkel zou tegenkomen. Mister Carrot is ook in de soep gegaan.
Hoofdgerecht 40 minuten | Ingrediënten
Met deze ingrediënten heb je een pan vol soep (ongeveer 1,5 liter), daar kun je met een gezin van eten.
Wij hebben er meer dan twee keer van kunnen eten.
Ingrediënten voor 1,5 liter soep
1 kilo wortelen (geschild en grof gesneden) 2 uien (gesneden in partjes) 1 rode peper (fijngesneden) 1 paprika (gesneden in blokjes, ik heb 2 mini’s uit de tuin gehaald) 2 el olijfolie (om in te bakken) 1,5 liter bouillon |
1 tl kaneel
1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander 2 tl knoflookpoeder (echte knoflook is nog beter natuurlijk, maar die had ik niet meer) ½ tl kurkuma 500 cl (kokos-) melk Een handje vol koriander (garnering) |
Hoe maak je het?
-
- Bak de kaneel, gemalen koriander, komijn, knoflookpoeder en kurkuma, kort in de soeppan.
- Voeg wat olie toe, de uien en rode peper.
- Wanneer de uien glazig zijn, voeg dan ook de paprika, zoete aardappel en wortelen toe. Bak circa vijf minuten.
- Giet de bouillon erbij en voeg de tomaten stukjes toe en breng dan aan de kook.
- Draai het vuur zacht en laat circa 20 minuten koken.
- Haal de soep van het vuur en pureer de soep tot een gladde massa met een staafmixer.
- Zet de soep terug op het vuur, voeg de melk toe en laat nog tien minuten zachtjes koken.
- Serveer de soep met (grof) gesneden korianderblaadjes.
Toen ik mijn blog begon, was het idee om recepten met jullie te delen. Ik zie nu eigenlijk dat ik dat heel weinig doe, shame on me. Nou moet ik zeggen dat mijn dagelijks leven niet bestaat uit heel veel bijzondere Instagram-waardige maaltijden. Maar af en toe vind ik het wel leuk om eens wat uit te proberen of een recept te delen die ik vaak maak. Wil je vaker recepten zien op overheerlijkleven.nl ? Laat het me weten in de comments :). Ik ben ook benieuwd naar wat voor recepten: ontbijt, lunch, avondeten of snack? Uitdagende exotische of juist makkelijke alledaagse recepten.
Meer soep? Wat dacht je Thaise noedelsoep? Bekijk hier het recept.
4 reacties
Stef van pompoensoep.com
Hoi Sabine,
Ik zie (denk ik toch 🙂 ) gesneden tomaten in je foto, maar niet in je recept?
Indien ja, laat even weten hoeveel zo ongeveer?
Dank en warme groet,
Stef
Sabine
Hoi Stef, bedankt voor je reactie!
Ik heb je reactie helemaal over het hoofd gezien, maar alsnog (een maand later) een antwoord daarop.
Er zit inderdaad een gesneden tomaat in het recept. Ik heb het direct aangepast.
Hopelijk vind je het recept lekker. Ik ben er nu aan herinnert om het ook weer eens te maken. 🙂
Jasmina
Waar blijven je recepten? Het is alweer veel te lang geleden!
Sabine
Wordt hoog tijd inderdaad! Ik zal in elk geval een eetdagboekje delen volgende week 🙂 Binnenkort maar eens weer wat recepten proberen te maken. Wordt vervolgd 😉