Frisse Thaise noedelsoep met limoen, kokos en kip
Een licht gerecht met een cocktail-aan-het-strand-gevoel, altijd goed wanneer je heimwee naar de zomer hebt. Dit verrukkelijke gerecht doet mij denken aan mijn vakantie in Thailand. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan samen met een hemels gerecht, met je voetjes in het water te genieten van het heerlijke uitzicht na een lange tuktuk-tocht met je geliefde?
Hoofdgerecht 30 minuten | in 9 stappen
Ik heb dit Thaise gerecht bereid voor ons tweeën, maar je kunt het makkelijk vermenigvuldigen.
Ingrediënten voor 2 personen 150 gr kipdijfilet 2 nestjes (eier) noedels (ca. 125gr) 2 el vissaus 1 kippenbouillontablet* 1 el olijfolie (om in de bakken) 425 ml kraanwater 200 ml kokosmelk |
1 ½ cm verse gember 1 rode peper ¼ witte kool ½ prei ½ rode paprika Kleine rode ui 1 limoen Een handje vol koriander (garnering) |
* Soms is het makkelijker om een bouillontablet te gebruiken ipv zelf bouillon maken. Ik kies altijd voor bouillontabletten of poeder zonder smaakversterkers.
Serveer dit gerecht in 9 stappen
- Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
- Snijd de kip in stukjes, verhit wat olie in een soeppan en bak de kip (2min.)
- Snijd de gember fijn en roerbak mee (2 min.)
- Snijd de groenten + rode peper en roerbak die met de kip (1min.)
- Voeg het water, het bouillontablet en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken.
- Voeg de noedels toe aan de soep.
- Pers de limoen uit en breng de soep daarmee op smaak.
- Voeg vissaus en zout toe om de soep verder op smaak te brengen.
- Serveer de soep met (grof) gesneden korianderblaadjes en partjes limoen.
Wat is jouw favoriete (Thaise) recept?