old video camera film movie
Inspiratie,  Kijktips

Mindhunter (op netflix): bingewatch-waardige serie

Series, ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. In drukke periodes kijk ik liever films, want dan ben ik gewoon klaar met kijken wanneer het afgelopen is. Ik wil altijd alles afzien. Bij een serie kan ik dan eindeloos bingewatchen, daarom ook mijn lichte aversie tegen series. Zo zonde van je tijd! Tegelijkertijd kan ik zo genieten van series kijken. Sommige series zijn het waard om achter elkaar door te kijken. Had je al gezien dat Netflix zelfs een lijst heeft met ‘bingewatch-waardige series’? Hoe bizar is dat eigenlijk?

De eeuwige struggle om een nieuwe serie te vinden

Arne en ik hebben een TOTAAL andere smaak wat betreft genres van films, series en eigenlijk alles. Als we iets vinden wat we allebei leuk vinden dan zijn we ook dolgelukkig. Bij een film ervaren we korter geluk. Het probleem ‘wat zullen we nu gaan kijken?’ komt aan het einde van de film weer terug. Altijd maar gescheiden zitten is ook niet leuk, met een leuke serie zijn we weer een tijdje zoet. Zo hebben we The AmericansSuitsOzark en Designated Survivor met veel plezier samen gekeken. Laatst hebben we weer een blijvertje gevonden: Mindhunter, helaas hebben we hem al weer uitgekeken. Ik hoop dat er snel nieuwe afleveringen komen. Op dit moment kijken we Mad Men om de tijd te doden.

Over Mindhunter

Mindhunter is nog maar net uitgekomen, dus nog niet zo bekend als sommige andere series. De serie speelt zich af in de seventies, dat geef al direct een bijzonder sfeertje. Je zou de serie kunnen plaatsen in het hokje ‘detectives’, maar het is absoluut geen Baantjer of CSI.

In de serie werken twee FBI-agenten samen aan een wetenschappelijk onderzoek over het gedrag van moordenaars. Het begrip seriemoordenaar bestond toen nog niet, maar dat is wel waar ze op uitkomen. Ze interviewen en onderzoeken criminelen die meerdere moorden hebben gepleegd en zoeken naar overeenkomsten. De hoop is natuurlijk dat ze met hun theorieën moorden in de toekomst kunnen voorkomen. In die tijd was psychologie onnodig en een soort van taboe, dat maakt de serie interessant. Om het verhaal spannend te houden worden er ook moorden opgelost in de serie.

Ik vind Mindhunter zeker een aanrader en niet alleen wij vinden Mindhunter leuk, ook op IMDB scoort de serie goed, een 8,8.

De trailer kun je hieronder bekijken:

Wat zijn jouw favoriete series?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.