juli maandoverzicht
Persoonlijk

Dit was juli: stilte, natuur en ontmoeten

Juli was de maand van uitrusten, van sociale onthouding naar sociale ontmoetingen en veel naar buiten gaan. Ik vertel je er meer over in dit maandoverzicht. Daarnaast deel ik weer wat inspiratie.

Hoe was mijn juli?

In juli was het net even wat minder mooi weer, maar voor mij was dat nog steeds hartstikke goed. Dat het zo bewolkt was, kun je haast niet meer voorstellen met deze hitte nu.

Op mijn werk begon ik met een nieuw onderwerp en in het begin is dat altijd even een struggle. Na de theorie denk je: makkie, kom maar op! In praktijk blijkt het wel anders. Gelukkig heb ik mega lieve collega’s en op de tweede dag was mijn zelfvertrouwen weer helemaal terug door hun lieve woorden. In september krijg ik weer een andere verdieping, benieuwd hoe dat gaat..

Lichamelijke ging het allemaal weer wat minder. Na vier volle weken op kantoor, sleepte mijn rechterbeen weer achter me aan. Ik ben toen weer thuis gaan werken. Helaas, want ik dacht dat ik dat hoofdstuk afgesloten had. Momenteel ga ik weer een nieuw onderzoekstraject in en dat is best spannend.

Inspiratie: wat ik las, keek en deed

Veel mensen hadden vakantie om me heen en de coronateugels waren niet meer zo strak aangetrokken. De meeste mensen maakten weer afspraken en ook mijn sociale leven ziet er weer iets normaler uit. Drukke plekken meed ik sowieso al vaak, dat scheelt ook. Mijn broertje en oma waren jarig daar ben ik langs geweest. Ook ben ik sinds tijden weer eens bij mijn vader en bonusmoeder geweest. Daarnaast hadden we nog een gezellige barbecue bij vrienden. Al besef ik ook dat er nog steeds mensen zijn in de risicogroep waarbij contact maken nog steeds niet zo makkelijk is. Hopelijk blijft de tweede golf uit.

leeuwarden bos

Op de foto zie je een wandeling in het Leeuwarder Bos, de wandeling maakten wij met een vriendin en haar zoontje. Eigenlijk waren we op zoek naar de Schotse Hooglanders, maar die hebben we niet kunnen vinden deze keer.

Ik lees Onmogelijk Nederland van Astrid H. Roemer

Ik heb nog steeds het boek van Astrid H. Roemer in de woonkamer liggen. Ik schreef daar vorige maand al over, maar ben nog niet echt veel verder gekomen. Misschien dat ik komende maand wel de rust vinden om weer te lezen. Met de warme dagen kan je toch niet zoveel anders.

Blog inspiratie: 3 blogs om te volgen

Zoals elke maand deel ik weer drie blogs ter inspiratie met jullie:

  • De tips van Culy voor het maken van een quiche kwamen precies op het juiste moment. Ik heb zelfs een tip toegepast: een laagje paneermeel op de bodem, ging perfect!
  • Ik hou van interieur make-overs! Leonie deelde haar slaapkamer make-over en ik vind het zo tof dat ze het plafond donker heeft geschilderd.
  • Op Moeders Minimalisme las ik de blog: Maar het was zo duur. Het gaat over het wegdoen van spullen die veel geld gekost hebben, of eigenlijk het niet wegdoen daarvan.

Op mijn eigen blog was dit mijn populairste artikel deze maand: Eetdagboekje #7. Zelf vond ik mijn leukste blog het eerste deel van een passage uit mijn leven, lekker ontspannen om over mijn bootjesdroom te schrijven.

Kijk inspiratie

Wij kijken nog steeds ’s avonds naar Young Sheldon of de Big Bang Theory, daarna gaan we vaak iets anders doen of zijn we lekker buiten in de avond.

Films

De film Wind River (IMDb cijfer 7,7/10) vond ik erg bijzonder. Een andere soort film dan dat we normaal gesproken kijken. Niet een hele snelle film, maar dat is niet altijd nodig. Dit misdaadverhaal speelt zich af in het koude Wyoming.

Daarnaast keken we The Martian (cijfer IMDb 8/10). Wij zagen deze film al een paar jaar geleden (2015) toen het net uit kwam. Het blijft een mooie film! Het gaat over een astronaut die achtergebleven is op Mars en daar moet zien te overleven.

Series

Zoals ik hierboven al aangaf kijken we nog steeds de Sheldon Cooper series. Daarnaast kwamen er seizoenen uit van series die ik eerder eens had gekeken. Ik moet zeggen dat ik meestal het eerste seizoen het leukste vindt.
Ik keek naar de Duitse serie How to Sell Drugs Online (Fast) (IMDb cijfer 7,9/10) en Good Girls (IMDb cijfer 7,9/10)

Maand thema: gezond eten

Normaal gesproken heb ik altijd een maandthema, maar deze maand had ik daar geen zin in. Mijn thema was ‘gezond eten’, dat is wel het laatste wat ik heb gedaan deze maand. Eigenlijk had ik vooral behoefte aan rustig aan doen en lekker, ongezond eten. Misschien zou je dan juist gezond moeten doen, maar ik dacht meer aan pizza.

Waarom ik maandthema’s heb
Elke maand van het jaar geef ik een thema. Jullie weten misschien inmiddels dat ik veel te gestructureerd ben en dit is zo’n uitspatting. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik heb wel altijd jaardoelen. Doelen probeer ik altijd zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) mogelijk te maken. Daarom koppel ik ze aan de maanden van het jaar. Dan kan ik me goed focussen op een bepaald onderwerp en heeft het ook een eindstreep. De thema’s zijn dus niet zo zeer voor mijn blog, maar voor mijn persoonlijke doelen. Al zul je de onderwerpen waarschijnlijk wel terugvinden op mijn blog.

Om toch een beetje goed voor mijn lijf te zijn deze maand, hield ik een stilte dag. Zo kon er er in elk geval mentaal weer een beetje tegenaan. Dit was een dag zonder praten en zonder schermen (telefoon, laptop, tv). Ik zal mijn ervaringen over deze dag later nog wat uitgebreider beschrijven in een apart blog.

Dat was mijn maand juli. Een lekkere zomerse maand. Hoe was jouw maand?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.