Eetdagboekje #4 – weekmenu avondeten
Vandaag deel ik mijn vierde eetdagboekje met jullie. Want het is altijd leuk om te kijken wat anderen eten. Dit keer met seizoensgroenten, omdat ik de boodschappen zoveel mogelijk lokaal heb gehaald. Enjoy!
Na het zien van het filmpje van de Keuringsdienst van Waarde over de uitbuiting van immigranten in Italië besloot ik dat ik zoveel mogelijk boodschappen lokaal wilde doen. Gezien ik zo weinig mogelijk in mijn weekplanning wilde schuiven, zocht ik naar een online optie. Zo kwam ik terecht bij de Streekboer, een website met lokale producten (Friesland, Groningen) die ik online kan bestellen en afhalen in de buurt. In de komende eetdagboekjes zal je daarom ook veel seizoensproducten tegenkomen.
Maandag – Stamppot rode bieten
Rode bieten had ik al heel lang niet gegeten en deze week maarliefst drie keer! Ik besloot maandag niet te moeilijk te doen en er een stamppot van te maken. Daarbij een gemengde bonenmix en wat sla.
Dinsdag – Truffelpasta met asperges
Een keer geen klassieke asperges. Wij deden ze gewoon lekker bij de pasta. Dit keer met een kant-en-klaar (truffel) roomsausje, ansjovis en wat sla.
Woensdag – Lente frittata
Arne had bedacht om een hartige prei-taart te maken. Als je dan zelf de deeg wil maken ben je wel even bezig. Dan maar iets anders, het werd een schotel met aardappeltjes, prei, een ondefinieerbare groente (ik denk dat het een koolraap was) en daarbovenop een sausje van ei & room, gevolgd door een laag schapenkaas. Toen het klaar was heb ik er nog een flinke berg verse kruiden overheen gedaan. Een ultiem hippie-maaltje.
Donderdag – Restjes dag
Donderdag aten we de restjes van maandag, want anders moest ik het weggooien en dat is zonde. Dus weer bietenstamppot met bonen. Dit aten we met verse sla en nog een kaasburger erbij.
Vrijdag – Vis curry
Ik kocht rode poon, daar maakte ik een vis-curry van met worteltjes, koolrabi en sperzieboontjes. Ik wilde eerst nog naan maken, maar koos voor de “makkelijke weg” en serveerde er rijst bij.
Zaterdag- Gebakken aardappeltjes
Arne kookt in het weekend altijd. Het werden gebakken aardappeltjes met champignons en uitjes met daarbij een salade met kiemen. Vooraf bakte hij de poon die nog over was, als een soort lekkerbekje. Hier ben ik vergeten een foto van te maken.
Zondag – Bietenpasta
De derde keer bieten deze week. Dit keer verwerkt in een fantastische roze pastasaus. Bij de macaroni gingen ook nog feta, olijven en kiemgroenten. Ik vond dit vet lekker, dus Arne mag dit vaker maken, haha.
Dat was mijn eetdagboekje alweer. Wat is jouw favoriete recept met rode bietjes?
Het eetdagboekje van de vorige keer en de keren daarvoor vind je hier.